argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: www.argon.acad.bg  (Прочетена 3351 пъти)

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net
www.argon.acad.bg
« -: 22.10.2003, 09:56:00 »

Привет!
Интернет страницата на ХФ има нужда от ауторизирано лице, което да променя актуалната информация и премахва старата. В момента аз не съм в състояние да правя често актуални промени, затова моля тези от вас (преподаватели, служители или дипломанти/phd), които са в състояние (предполагам и безкорестно) да работят по www.argon.acad.bg да пишат тук, а аз ще координирам това официално с ръководството и ще им дам нужния достъп.
Активен

nk

 • Управител
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179
www.argon.acad.bg
« Отговор #1 -: 24.10.2003, 13:34:00 »

Ебаси, тука направо бъка от кандидати Дет' се вика - цари ентусиазъм.

Фен, имам една идея - малко да копираме математиците  (нали математиката е помощна  наука за химията , а и при тях това което ще предложа стана без да искат - може и да не се сърдят много):

1. Аз, примерно, пиша един гневен пост за това к'ъв тъп сайт е аргона, колко овехтяло е инфото вътре, как дизайна е правен сякаш от Стиви Уондър и прочее.

2. Ти почваш да отговаряш в същия тон, за това как хората дето А) не разбират и Б) само мрънкат без да предлагат решение да ходят да духат супата.

3. Разни разбирачи от факултета почват да дават купища идеи как нещата да станат по-добре (я пак виж матаматиците - единия цяла програма написа - ГЕРОЙ, нищо че иначе не ти е любимец).

4. Ти избираш най-смислените постове от техните и пишеш: "ОК пичове, като се толкоз отворени - дайствайте"


5. За съжаление според мен накрая всичко остава на ниво "лакърдии", но може и да греша!

Да опитаме ли?
Активен

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net
www.argon.acad.bg
« Отговор #2 -: 26.10.2003, 15:03:00 »

НК, прав си разбира се,
но идеята на поста ми не беше да активизирам безплодна дискусия, а напротив - този път реших да пиша, за да се свърши работа. Знаеш, че аз нямам време да правя актуални промени, Керинка я няма, Дид е в майчинство.... кой друг остана освен Пламен Ангелов, който пък не отговаря.
Поста ми от друга страна може да се разглежда и като съвет към тази част от ръководството на ХФ, на която й пука, но за жалост аз трябва да предложа човека който ще се занимава с това и ще гарантирам за него.
Оттук нататък остават дълго дискутираните въпроси за ентусиазма, заплащането и мотивацията, квалификацията на хората които пък имат желание и т.н. и т.н. и не ме карай да се замислям дали поста ми е бил реторичен или не............ аре!
Активен

kerina

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 152
www.argon.acad.bg
« Отговор #3 -: 26.10.2003, 21:34:00 »

Здравейте и от мен.
Наско е прав, че страницата има остра нужда от актуализация. Проблема, според мен няма да е толкова в правенето на html-ите, а в събирането на информацията. Надявам се новото ръководство да реши този проблем.
Искрено се надявам ...
Активен

nk

 • Управител
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179
www.argon.acad.bg
« Отговор #4 -: 27.10.2003, 09:23:00 »

Що да е риторичен? Съвсем на място си е!

Ти така или иначе нищо не можеш да направиш оттам, освен да сменяш шрифтове, фончета и др. глупости, но междувременно сайта да си остава тотално нефункционален.
Между другото според информацията вътре, в момента аз съм студент в трети курс   - красиво, но напълно невярно.

Не знам доколко се осъзнава това, но в наши дни децата вярват на нет-а повече отколкото на родителите и са далеч по-независими при избора си. Един свестен сайт би привличал будни и умни бъдещи студенти, докато в този си вид по-скоро ще ги отблъсне.

И вообще, ако преди няколко години на сайта е можело да не се гледа като на нещо съществено, то сега нещата не стоят така.
Помислете - всички ползваме компютри и интернет и дотолкова свикваме с тях, че стават важна част от ежедневието ни. И все по-често ровим в мрежата  заради информацията там (а не за да си играем, сърфираме, чатим, губим време и др.).

Защото информацията е най-ценната стока днес - тя има свойството да бъде полезна!

И ако трябва да се направи полезен сайт, то първо трябва да се дефинира понятието "полезен".

Аз предлагам:

1. Да направим тук една дискусия и да оформим въпросник, който след попълване да обобщава какво, според анкетурания може и трябва да "прави" един читав факултетски сайт.

2. Наско да пише един мейл до и.д. Декана (Кой е сега?)и да поиска съдействие, щото тези "questionaries" да се разпечатат и раздадат на преподавателите и персонала, както и на студентите в ХФ.
И.д. да избере най-подходящия човек за статистическа обработка на резулатаите и да стане ясно какво трябва да има в сайта.

На този етап би трябвало да има ясна идея какво точно трябва да се направи. А това би трябвало да изясни и донякъде да персонализира действащите лица за следващите етапи.

Трябва да се реши кой да събира информацията. Тук вероятно решението пак е донякъде административно. Значи списъци на студенти, програмата и др. са си на секретарката на факултета. Програми по дисциплините - на преподавателите (факта че са участвали в анкетата стига за да се подведат под отговорност, а и декана може да им изиска инфото). Отделните катедри трябва да изровят по един човек да им напише представяне и тн. и тн. Важно е да може част от работата да се прехвърли на студентите.
Другото, е ръководството да съдейства максимално на хората които са натоварени с такива задължения. Това предполага ръководството да е наясно с ВАЖНОСТТА на начинанието.

И накрая - някой трябва да оформи цялата работа. Тук също може да се подходи разумно при избора, но ако всичко по-горе е свършено ОК доброволци ще има  

Е, навити ли сте?

P.S. Знам, че го четете това!  

[This message has been edited by levski1914 (edited 27-10-2003).]
Активен

nk

 • Управител
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 179
www.argon.acad.bg
« Отговор #5 -: 27.10.2003, 11:31:00 »

Всъщност горното е само примерна идея, при това писана от външен човек, който много-много не ги разбира тези работи.

Оправдава ме само фактът че съм загрижен за благополучието на мястото където съм учил. Т.е. - може да съм писал глупости, но пък са от сърце.

Сигурен съм, че хората които работят в ХФ са достатъчно интелигентни и ще намерят много по-елегантно и резултатно решение!
Активен

Lithium

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 136
www.argon.acad.bg
« Отговор #6 -: 30.10.2003, 20:14:00 »

Извинявам се за неотговарянето, но все по-рядко поглеждам форума. Може би трябва да си активирам мейл нотификация...
Както и да е,  да си дойдем на думата. До "инфо" попъп-прозореца и сега имам достъп и ако не съм го подновявал скоро, то е защото не съм имал идея за нещо по-интересно, на което да му е там мястото. По всяко време приемам предложения за съдържанието му и нищо не ми струва да го обновявам.

Ако под "актуална информация" разбираме решения на факултетен съвет, предстоящи мероприятия и т.н. то секретаря на факултета е този който е в течение и би трябвало да има грижата да се появи тази информация в мрежата - или да я постави сам, или да я предаде в готов вид на някой който е достатъчно грамотен за да го направи.
Накратко - ако се намери някой да ме осветлява за това що е актуално и да ми предоставя файловете с информация, то в такъв случай мога да ги качвам и линквам към страницата "актуално".

С по-сериозна работа по сайта, обаче, не бих се наел - имам си достатъчно друга учебна и лабораторна заетост, за да мисля и за това!
Активен