Мнението ми относно работата на организационния комитет на научната сесия 2004 на Химически факултет
1. На 11. Май аз и Анета Пашкова заявихме участие с доклад в конференцията, съгласно изискванията на адрес
http://www.argon.acad.bg/bg/aktualno/sesia.htmи предварително получените покани за участие с постер или доклад от Декана на факултета, които бяха организирани и изпратени лично до нас с помощта на др. Делчев, за което му благодаря.
2. Около 3-4 седмици нямахме никакъв отговор от организаторите: дали заявките ни са приети или отхвърлени, дали изобщо са получени и се обработват или не. Единствената неофициална информация, която получавах по случая беше от колеги във факултета.
3. Едва вчера (седмица преди конференцията) получих e-mail от доц. Златанов с програмата на предстоящата конференция, в която Пашкова не фигурира като лектор на доклад. Това означава, че тя може да вземе участие само с постер.
4. Разясненията на доц. Златанов по мое настояване се изразяват в следното:
- с пленарни доклади участват само хабилитирани лица или преподаватели (за мен се прави изключение);
- Пашкова е часно лице и не е член на факултета.
подобни критерии са изненада за мен и не зная те да са практика по света.
5. Информацията в т.4. би следвало да бъде обявена
официално в страницата, така че да се знае отнапред за това, в добавка сроковете в страницата не се актуализират, Емилия Чернева от организационния комитет НЯМА e-mail и няколко предложения, които не са задължителни са страницата да има и версия на английски, както и заявките да се приемат online от форма с полета и кратки разяснения към тях.
Допълнителни размисли по случая:
Аз като асистент към ХФ си позволих да поканя Пашкова за лектор по нейната тематика на конференцията и както в последствие се разбра декана на ФХ подкрепи идеята ми, в момента подобно развитие е крайно неприятно за мен, злепоставяхки се персонално пред нея, както и институцията ХФ на ПУ в БГ
Пашкова няма никакво време за подготовка на постер:
- няма достатъчно време;
- групата към която работим трябва да одобри постера и идеите внесени чрез него, което не е елементарно;
- служебното ни отсъствие от групата тук е мотивирано единствено от участието ни в конференция с ДОКЛАД, а не с постер
...
Моля за мнението ви по случая.
Аз настоявам организационния комитет да преразгледа програмата си и да даде право на доклад на Пашкова имайки в предвид собствените си грешки и вътрешни неуредици.
ас. Атанас Терзийски