VooDoo, то PHP става и за форуми и портали де, не само за сайтове за забавление, напиши форум на ASP.NET, мноо ми е интересно MSSQL сървъра и изобщо самия Windows server как ще се държат, ако форума има едно 50 000+ потребители. Според мен няма да се държат изобщо. BTW то PHP ставало и за друго като се замисля. Една от най-нашумелите системи в момента - торент системата е PHP/MySQL базирана (макар че има и писани на C++, но те са разочарование и не ги ползва почти никой). От сигурен източник знам, че например Arenabg.com (чай да не ме чуят НСБОП) в момента е "разположен" на 10 машини, всяка от които може да се сетиш за параметрите й. Значи това "чудовище" имаш ли представа какво натоварване и колко заявки в сек. издържа. Просто абсолютно непосилна задача за ASP/JAVA базиран сайт. Все пак Арена е втория по големина торент сайт в света. Мога само да ви кажа, че много малко сайтове изискват толкова ресурси, колкото един голям торент сайт, имам голям опит в поддръжката и изобщо в developeninga им и мога да заявя, че PHP/MySQL става за далеч повече от сайт за забавления. Не забравяйте, че ако не беше PHP, сега нямаше да си говорим в този форум
Все пак не ме разбирайте погрешно, аз не съм от онзи тип кон с капаци тип: "PHP и нищо останало". Реално погледнато ASP.NET платформата има и доста предимства пред PHP, не мога да отреча... все пак въпросът беше, че на PHP могат и се правят доста сериозни неща