argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Паралелно обучение  (Прочетена 2046 пъти)

Lilly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 109
Паралелно обучение
« -: 29.01.2009, 19:43:18 »

Имам един въпрос,на който се надявам,че ще можете да ми отоворите. :-)
В момента уча българска филология и съм 2-ри курс,но така или иначе съм решила да запиша и право.Въпросът ми е,ако другото лято кандидатствам и ме приемат право,има ли някаква опция да премина в задочна форма на обучение по настоящата ми специалност(става въпрос само за последната годин,защото ще бъда 4-ти курс) и да запиша 1-ви курс право редовно?
Питам ви всичко това,защото доколкото съм чувала правото не може да бъде 2-ра специалност,но все пак ни най-малко съм запозната,затова се обръщам към вас,ако евентуално имате някаква представа. :-)
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547
Re: Паралелно обучение
« Отговор #1 -: 29.01.2009, 22:41:00 »

чл. 154 Правилник на ПУ

Право на обучение в повече от една специалност имат студенти които са завършили първи ( отделните факултетни съвети могат да поставят друго условие ) курс, постигнали са среден успех, най-малко 4.50 и изпълняват държавните изисквания за прием в следващата специалност

ал. 2 Записването в следващата специалност става след приключване на учебната година със заповед на ректора, при съгласието на деканите на заинтересованите факултети. НЕ СЕ ДОПУСКА ПАРАЛЕЛНА ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ ДА БЪДЕ ПРАВО.

Така че Амбър завърши филологията и скачай в необятните мътни води на Правото :hihi:
« Последна редакция: 30.01.2009, 10:29:49 от law_master »
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

Lilly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 109
« Отговор #2 -: 30.01.2009, 10:03:17 »

Благодаря за отговора  :-)
Щом няма друг начин(за съжаление),така ще направя.
Активен

А. Петров

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 627
  • Юридически факултет
« Отговор #3 -: 30.01.2009, 17:43:07 »

... НЕ СЕ ДОПУСКА ПАРАЛЕЛНА ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ ДА БЪДЕ ПРАВО.

Така че Амбър завърши филологията и скачай в необятните мътни води на Правото :hihi:

Доценте,  :-D не си разтълкувал правилно волеизявлението на момичето, поради което и съветът ти не СОЧИ НА  :wink:  правилната насока. Нещата, както ги виждам аз, са следните- момичето си записва "право" редовна форма на обучение, а паралелната специалност ще бъде "филологията"  :wink: Според мен може да се извъртят нещата.
Активен
...the WISH is father to the thought !!!

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547
« Отговор #4 -: 30.01.2009, 18:28:33 »

Така е, ама аз мислех че се подразбира това. Щом правото не може да е 2-ра специалност или минава задочно и записва право редовно, или завършва и тогава записва право.  :y:

бтв, има ли вести от търговското?  :-)
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

А. Петров

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 627
  • Юридически факултет
« Отговор #5 -: 30.01.2009, 19:02:53 »

...
бтв, има ли вести от търговското?  :-)

тцъ  :wink:
Активен
...the WISH is father to the thought !!!