argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Интернет в 422, 424 аудитории  (Прочетена 4256 пъти)

Trainer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54
Интернет в 422, 424 аудитории
« -: 10.02.2009, 23:38:28 »

Защо няма безжичен интернет в 422, 424 аудитории? Спрели сте го нарочно, за да внимаваме на лекции вместо да чатим ли :) Преди имаше и беше много удобно. Особено, когато на лектора му се наложи да го ползва, а това се случва.
Активен

po_taka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
Re: Интернет в 422, 424 аудитории
« Отговор #1 -: 10.02.2009, 23:49:34 »

да, в тях има заглушители  :-D

сри за оффа :)
Активен
ggggggggggggggggggggggggg

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
« Отговор #2 -: 10.02.2009, 23:56:36 »

Trainer, пробвай в други зали и аудитории и сам ще си отговориш. Отговорът е уловка ;)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #3 -: 11.02.2009, 11:18:42 »

Както 100 пъти съм казвал - въпроси за изпити, заверки, прекъсване и такси за обучение - в Учебен отдел!
Въпроси за Интернет, WiFi, софтуер по залите - в каб. 530 при системните администратори!

Форума не е официално място за този род въпроси! Съжалявам! Просто компетентните лица не го ползват, нищо повече!

А по темата, подозирам че отново тече реорганизация на мрежата и сърверите и скоро пак ще има Интернет навсякъде, но за подробности - админите в 530!
Активен

Trainer

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 12.02.2009, 15:59:49 »

Идеята не е аз лично да ида да питам защо няма интернет, а проблемът да добие публичност. Какво ще стане ако всеки се запъти към каб. 530? Предполагам, че и на самите администратори няма да им е приятно през 5 минути някой да им чука на вратата. Нали затова са форумите!?
А ако администраторите на мрежата не четат форума - горещо им препоръчвам да го правят. Има си.. как се казваха RSS четци?
Но темата не е отправена конкретно към тях. Нека и ръководството да разбере за проблема, за да може ако са нужни средства за изграждане на нормално работеща мрежа да отдели такива. Вече си имаме ново осветление, трябва да имаме и работеща мрежа, нали?
Добре би било като начало да се каже какъв е проблемът, за да знаят недоволните, които четат форума у кой да търсят вината.
« Последна редакция: 12.02.2009, 16:43:31 от Trainer »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #5 -: 12.02.2009, 17:22:37 »

Ами отиди, попитай в 530 и постни тука - за да знаем къде е бил проблема!

Не се заяждам, това е положението!

А ако успееш да обучиш и накараш инспекторките да четат и постват във форума, ще ти дам МЕДАЛ! (не се приемат варианти - ами шефът им да ги задължи)!
« Последна редакция: 12.02.2009, 18:17:42 от Светослав Енков »
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
« Отговор #6 -: 12.02.2009, 21:30:31 »

А ако успееш да обучиш и накараш инспекторките да четат и постват във форума, ще ти дам МЕДАЛ! (не се приемат варианти - ами шефът им да ги задължи)!

Тук не става въпрос за инспекторките, а за администраторите на мрежата. Всеки администратор, наричащ се такъв и работещ като такъв се предполага да има елементарните знания за отваряне на форум в уеб бразузър и публикуване на мнение по темата.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #7 -: 13.02.2009, 11:56:28 »

Защо никога не четете цялата тема? Споменал съм инспекторките в аспекта, че често във форума има и въпроси от тяхната компетентност!

А за форума - ми просто администраторите изглежда не го признават, толкоз - затова съм казал - въпросите лично към тях! Пък не се притеснявайте, не са толкоз неграмотни, че да не могат да ползват форуми! Тук нещата са малко по-различни, но отговорът не е за тук!
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107
  • Ръководител УКЗ към ФМИ
« Отговор #8 -: 13.02.2009, 12:16:24 »

Колеги, ако нямате работа и висенето по форуми, писането на блогове и чата са ви любимо занимание. то един ден като почнете да работите сериозно ще разберете, че на един ситемен администратор четенето и писането по форумите му е най-последно в списъка.
Ако мислите, че работа се върши с писане по форуми и пращане на писъмца, много грешите.
Вратата на каб. 530 винаги е била отворена за студенти и тези които ни познават могат да ви го обяснят. Друг е въпроса, че огромна част от студентите дори не познават преподавателите си, та камо ли ИТ отдела.
Има неща от "кухнята" които едва ли ще седна да обсъждам в публичен форум.
Ако има мераклии може да се видим.
Преди насрочвах срещи със студенти и какъв беше резултата 4 до 5 човека, които и без това минават редовно.
Ако пък някой иска да се включи в шоуто винаги е добре дошъл. За сведение на неинформираните половината от администраторите са студенти от ФМИ.
Така че, който иска може да вземе още няколко колеги и да се разходи до каб. 530.

Активен

Георги Фурнаджиев

• Гост
« Отговор #9 -: 13.02.2009, 16:46:11 »

Колеги, ако нямате работа и висенето по форуми, писането на блогове и чата са ви любимо занимание. то един ден като почнете да работите сериозно ще разберете, че на един ситемен администратор четенето и писането по форумите му е най-последно в списъка.
А на кое място са му страничните занимания? Мога да цитирам две имена ... :-)
Активен

Trainer

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 17.02.2009, 19:58:09 »

Май излязох прав. Днес се срещнах с админите. Имало е оплаквания от преподаватели, че им пречим, като ползваме Интернет по време на лекции. Утре май ще има среща между ръководството и администраторите и ако от ръководството разрешат ще имаме безжичен нет. Но може да си останем и само с кабел до бюрото на преподавателя, в 422 - 424 аудитории.
Надявам се от ръководството да бъдат благоразумни. Не мисля, че пречим на преподавателите ако ползваме Интернет по време на лекции. Най-много да проверим вярно ли е това, което ни говорят. С и без Интернет студентите си ползват преносимите компютри. Няма как насила да ги накараме да внимават в час :) Ако по никакъв начин не се нарушава нормалното протичане на лекциите нека оставим студентите сами да преценят как е по-добре за тях - ползвайки или не Интернет.
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
« Отговор #11 -: 17.02.2009, 21:56:40 »

http://photo.argon.acad.bg/ksx/2008/archive/bren/IMG_8383.jpg.html
http://photo.argon.acad.bg/ksx/2008/archive/scc2/IMG_8093.jpg.html
http://photo.argon.acad.bg/ksx/2007/archive/02-01/ict_koeln/IMG_3504.jpg.html
http://photo.argon.acad.bg/ksx/5d/gilda/IMG_2509.jpg.html
http://photo.argon.acad.bg/ksx/5d/belgium/cisco/IMG_1879.jpg.html

аз не си спомням да съм бил на лекция, семинар или IT мероприятие без наличие на свързаност, все пак Интернет е нещо което хората имат право да ползват, виж доколко студентите бива да се третират като хора е друг въпрос ;-)
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
« Отговор #12 -: 17.02.2009, 22:06:51 »

Комунизъм му е майката бе. :)
Активен
Too short signature limits.

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #13 -: 18.02.2009, 11:06:20 »

Оказа се, че и аз съм прав - и че отговорът е бил в каб. 530!

Иначе, аз съм твърдо ЗА интернет в залите! Въпреки че и на мен ми се е искало честичко в компютърните зали да ви спирам не само нета, ами и тока на компютрите - прекалено много се разсейвате и чатите, но понякога това е полезно. Повече ме дразни, когато бъбрите и вдигате шум, защото тогава пречите на останалите, вкл. и на мен и трябва се надвиквам с вас.

По принцип, за мен самият, когато съм бил на лекция или презентация, е било много полезно да мога на момента да проверя в търсачка или другаде неща, свързани с темата, или да отворя цитираният в момента ресурс и да прегледам напред-назад, без да се съобразявам с темпото на лектора. Забелязвам, че повечето добри лектори осигуряват достъп до презентацията и ресурсите. Аз също се опитвам да правя така - давам предварително задачите и учебните материали, слагам ги в моя сайт...
« Последна редакция: 18.02.2009, 11:25:08 от Светослав Енков »
Активен

rooh

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #14 -: 18.02.2009, 17:09:23 »

Проблема не е само в 422 и 424 на целия 4-ти етаж няма wireless!
Защо на 5-тия етаж има? а не на 4-тия? на 4-тия има лекции добре ами на 5-тия са упражненията които според мене са по-важни там защо има??????
Абе чесно да си кажа ми се  :vomit: от някои глупави неща в този университет.
« Последна редакция: 18.02.2009, 20:47:43 от antoniy »
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 18.02.2009, 18:07:14 »

Моля модератора да затрие горния пост, поради не спазване на:

"2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО."

Нека си говорим и пишем на български след като сме в България.

WiFi ще има по залите където е имало.
Дайте ни само 1-2 дена да проверим дали техниката е "ОК", че някой от точките се държат странно.
Активен

Георги Атанасов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
  • Георги
« Отговор #16 -: 18.02.2009, 19:19:13 »

WiFi ще има по залите където е имало.
Дайте ни само 1-2 дена да проверим дали техниката е "ОК", че някой от точките се държат странно.

Вчера в 532 си имаше Wireless, но не можеше да си вземеш IP, дори ако се опиташ и ръчно да го въведеш.
Активен

Георги Фурнаджиев

• Гост
« Отговор #17 -: 18.02.2009, 20:33:09 »

Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
« Отговор #18 -: 20.02.2009, 09:21:55 »

Като стана дума за WiFi се изкушавам да привлека вниманието ви върху един интересен проект, в който ПУ участва - Eduroam:
http://www.eduroam.org
http://eduroam.uni-plovdiv.bg
В момента имаме сравнително добро покритие в Ректората и Биологическия факултет. Ако има ентусиасти да разширим покритието на територията на университета, вкл. и Нова сграда - нека ми пишат. Общо взето лека, приятна и най-вече полезна задачка.
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 25.02.2009, 12:22:37 »

Между другото дори WiFi точките да работят, с тия вътрешни алуминиеви щори такова качество на връзката има в аудиториите, че нямам думи.
Ненапразно бяхме сложили външни пласмасови щори, само дето на някой му хрумна да сложи идеална екранировка по прозорците. Защо е така не ме питайте, нас никой не ни е питал да има или да няма след като има външни щори.
За да няма въпроси от рода: "Ми то не се хаваща както трябва!" - вдигайте щорите да влезе wifi-то.

Това е положението.
Активен