Ще се постарая да отговоря възможно най-културно:
1) Атанасе, това с ъпдейтването го казваш ти, аз казах
тунинг.
2) Става въпрос изключително за тестови приложения, не за реално работещи системи. При реално работещите подобен подход представлява най-малкото пробив в сигурността и то много сериозен - аз лично бих уволнил човека, който направи подобно нещо.
3) В моя случай реалното приложение на интерпретатора е в доста по-различно направление от тунинг или поддръжка, само дадох пример с поддръжката и
ЕВЕНТУАЛНО къде интерпретаторът би намерил приложение. Лошо е да се вади смисъл от контекста на неизказаното, но това е повече моя грешка.
4) Атанасе, повярвай ми, много добре съм запознат с парадигмата клиент-сървър, особено що се отнася до JEE! Знам отлично как и кога да направя редеплой на отделен модул. В тази връзка искам да направя една корекция в твоя предишен пост, цитирам:
...Отделно, че никой не те кара да обновяваш цялото приложение. Често е достатъчно само даден модул (jar, war, ear и т.н.). Би трябвало да си чувал и за т. нар. "hot redeploy"?...
EAR не е само "един модул", а архив, който съдържа други модули, които дефинират цялото приложение, редеплойването му автоматично ще доведе до редеплойване на отделните му съствни модули. От начина по който пишеш разбирам, че си запознат с това, предполагам, че в бързината не си доогледал поста и си допуснал "лексикална" грешка.
5) Аз лично много мразя да чакам по 2-3 минути при редеплойване на приложението на локалния ми компютър на локалния ми сървър само за да въведа промени в един модул, на да кажем един ред от сорс кода. А на ден може да се наложи и 20 пъти да се редеплойва цялото приложение, зависи какво точно искам да тествам. Ето тук идва на помощ интерпретатора, който ми позволява да пренастройвам вече деплойнатите обекти
БЕЗ да пипам сървъра по какъвто и да било начин.