Идеята за този фреймуърк е чудесна, не знаех че има и българско участие. Не бих могъл да участвам в подобна изследователска работа, и въпроса ми е офтопик и от чист интерес, знаеш ли как се приема тази идея от средите на доставчиците?
Самата идея за мултидомейн мониторинг би трябвало да няма кой знае какво приложение в enterprise среда, най-малкото защото тя не е транзит за никого и обикновено не предоставя услуги на никого. Изключение може би са корпоративни мрежи с нехомогенен мониторинг, където подобен фреймуърк би улеснил работата докато се уеднакви мониторинга глобално. По скромните ми наблюдения подобна ситуация се появява временно, и в определен тип мрежи (например след сливания, закупуване на компании, и т.н.). В останалите ситуации просто се мигрира от един мониторинг продукт към друг.
По-интересно ми е как стоят нещата при доставчиците, защото изглежда че там (освен research мрежите) подобна идея има по-голямо приложение. Теоретично идеята е страхотна, но дали има приложение в provider сегмента, и на каква база/при какви условия ще се обменят мониторинг данни (примерно подобно на пиъринг споразумения..?? ;) ).
изв се за офтопика, поздрави ;)