argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Хайде сега кодар да си свършат работата и да опварят сайта на FMI  (Прочетена 5522 пъти)

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

както знаете на скоро излезе IE 8 .
както знаете той почти нищо не съпортва ако говорим за JavaScript щото бла бла

както и също така знаете той има Compitability (Emulated IE 7 mode ) Който почти никога не работи

та сайта на ФМИ с въпросния велик броузер изглежда така :

както виждаме може би ИМА едно странно разтояние
на пръв поглед НЕ Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
ВСЪЩНОСТ Е щото разбирате ли онова е с някъв странен mouse hover и като не е мишката в/у него се затваря.
Естествено е невъзможно да се отиде там щото поинтера не лети, тъй че неможе да се натисне менюто разбира се повечето хора като мен пробваха да го натиснат 2-3 пъти и затвориха сайта.

Лично аз ако бях един бъдещ ФМИст и видя този сайт бих си казал бати некадърниците даже сайта им е бъгав .
Мисля че е недопустимо САЙТ на ФАКУЛТЕТ по математика и информатика да не е достъпен от един от най използваните макар и най тъпи броузери.

Също така това не е комерсиален сайт флиртче който може да си позволи да работи само на Firefox и който може да работи само на най разпространените Browseri
НЕ ТОВА Е САЙТ НА ИНФОРМАТИЦИ И ПРОГРАМИСТИ ( И МАТЕМАТИЦИ ) трябва да работи ПОД ВСИЧКО НАВСЯКЪДЕ ВСЯКАК
така че не трябва да работи само с
IE 7 не трябва само с IE 8
НЕ ТРЯБВА и с Firefox 3 трябва и с 2 и с опера което смятам е нормално.

П.П. На интернет Експлоудър compatability моде-а също не решава проблема тъй че МОЛЯ оправте сайта и не излагайте университета и факултета :) 

П.П. под сафари също изглежда зле.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

ммм
bug2
ако питате мен който е правил менюто е накдърник

Трябва да забележим че това уш не е Node
но не ми е ясно защо НЕ ЩЕ ДА СЕ Expand-не КАТО СЪМ С МИШКАТА ОТГОРЕ WTF ?
....

ся знам че има малки фирми в който се пише напълно нормален некачествен софтуер ама като нямат QA поне гледат ли си главното меню ?

Активен

iliadev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 174
  • Когато има толкова случайности,търси закономерност
    • Хасково

На мен менюто не ми работи нито под IE6, IE7 i IE8, т.е не работи на 80-90% от хората, които посещават сайта :)
А по страницата с изпитите поне преди е нямаше, а сега е толкова разместена,че не можеш нищо да разбереш.

Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

това сигурно се дължи на факта че както стана ясно в друга тема разбираш ли сайта може и да е направен безплатно

Е ТО ОСТАНАЛО И НЯКОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ПОДОБНА БОЗА.
Активен

Nuwiel

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13

Ай вземи се кротни малко и първо пиши правилно, второ не пиши с главни букви, защото е по-дразнещо от това сайта да не работи под  IE8... и трето никой не мрънкаше за предната версия на сайта, която беше леко казано смешна за сайт на ФМИ. Вместо да мрънкаш и да наливаш с главни букви( явно викайки), дай конструктивно мнение със съвети, идеи и препоръки. Няма значение дали сайта е направен безплатно или не ... не мисля че е редно да обиждаш хората, че са некадърници и че сайта е боза. Да си направил по-добър като си бил студент ... Всеки може само да обижда и налива... Ей омръзна ми от тези хора.

Надявам се наистина в скоро време да се оправят бъговете  по сайта и да стане напълно функционален и работещ ...
« Последна редакция: 30.03.2009, 11:27:16 от Nuwiel »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

пич
наливам поради 1 ясна причина
да оправят сайта

защото това което съм научил е че докато не се направи проблем нищо не се прави в българия да не говорим пък за фиксване на проблеми от програмистите :)

Колкото до последния ми пост :
Както знаеш сайта едва ли е безлпатен и това беше до голяма степен на майтап :)
Разбира се че сайта е по добре от предишния на външен вид.
Което не значи че е по добре докато не видя кода не мога да кажа дали е по добре предишния може и да беше HTML ама беше железен нали ?
няма CSS няма JavaScript ама няма и проблеми.
Проблема на съвременните сайтове е че се опитват да бъдат модерни по някакъв начин за сметка на нещо друго (например посетителите на сайта са по малко поради подобни проблеми който бяха описани по горе. )

Тъй че лично мен ми е интересно как като знам че кодър са предимно .net програмисти или хаиде да кажем Windows програмисти, които определено ползват Internet Explorer  как те са си позволили да не поддържат Интернет експлорър в един такъв сайт ?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Найдене, че е бъг е ясно, ще го оправят хората... В CSS е според мен!

Не работи и на ИЕ 6 - споко... Но искам да ти обърна внимание, че при достатъчно бързо придвижване на мишката се прескача таймаута на ховъра и работи менюто! Става като игричка за бързи реакции!

А иначе да не отварям пък тема "Хайде сега, JOKE да научи българския правопис и да почне да пише правилно"! Иначе сме поласкани, че все пак мина на кирилица, голям жест от негова страна!
« Последна редакция: 30.03.2009, 17:14:22 от Светослав Енков »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

дам радвайте се че кирилицата не я "цонвертвам с цонвертер" демек конвертвам с конвертер от латиница на кирилица.

Иначе колкото до бързината -
незнам найстина пробвах ама на моето Core 2 duo на 2.2 с 4gb рам явно не успявам не знам после ще пробвам да пусна 10тина филма да ми го забавят да видим.

Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net

xeon.uni-plovdiv.bg/cgi-bin/smokeping.cgi?target=Local.fmi-web-www (obsolete)
http://xeon.uni-plovdiv.bg/cgi-bin/smokeping.cgi?target=http.fmi-web-www
това е едно Smokeping HTTP probe, което пуснах за fmi.uni-plovdiv.bg. Сега след хубав релакс в Рила/Мечит, ще подготвя такъв мониторинг и за други важни HTTP адреси в ПУ. Интересно е за протокола.
;-)
« Последна редакция: 31.03.2009, 10:11:34 от Атанас Терзийски »
Активен

Иван Енев

• Гост

Нещо много бавно ми се струва според тая статистика или бъркам?
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net

Ами когато работи (в момента не бачка) е около 200 милисекунди, което не е малко за production site. За сравнение focus.uni-plovdiv.bg (apache2/https, tomcat, debian) в момента е около 50 ms.
Добавих няколко сайта в ПУ, част от които поддържам аз за сравнение:
http://xeon.uni-plovdiv.bg/cgi-bin/smokeping.cgi?target=http

Интересно ще е утре при по-сериозно натоварване как ще изглеждат нещата.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Нещо от Ректората навън е имало проблеми тази вечер, като гледам Смока?
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net

Не - всичко е ОК със свързаността. Дупките са понеже рестартирах няколко пъти smokeping докато му добавях разни адресчета. Засега няма да го пипам... може би утре вечер ще добавя още няколко пробета:
http://oss.oetiker.ch/smokeping/probe/index.en.html
(някой да иска пробе пожелание)
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Мен итнересно би ми било по скоро девелоперски работи не администраторски така да го кажем
според мен полезни статистики биха били :
колко са посетителите на сайта за ден/седмица/месец
какви броузъри ползват те отново за денседмица месец
поне едно време на java-bg имахме такова и си беше доста показателно.
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Ето ти един интересен линк, но сигурно го знаеш... това по един малко по-ранен твой пост относно популярността на browsers
;-)
Активен

Иван Енев

• Гост

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Ето ти един интересен линк, но сигурно го знаеш... това по един малко по-ранен твой пост относно популярността на browsers
;-)
Ето и цитат от въпросната страница:

Цитат
W3Schools is a website for people with an interest for web technologies. These people are more interested in using alternative browsers than the average user. The average user tends to use Internet Explorer, since it comes preinstalled with Windows. Most do not seek out other browsers.

These facts indicate that the browser figures above are not 100% realistic. Other web sites have statistics showing that Internet Explorer is used by at least 80% of the users.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

По темата - днес се оправи CSS и менюто работи на IE 6+...
Активен

Радо

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 99

Аз не мога да разбера що се прави сайт на JSP като се ъпдейтва 2 пъти в месеца и единственото нещо в него е едно меню. А и някаква секция актуално има.
 Много по-бързо, евтино и най-вече без проблеми щеше да е ако се напише на ръка HTML-а. Даже ако го направи свестен човек, ще се и валидира  :-)
 На въпроса що се реаргира така - ами то е срамно да се получават такива проблеми. Все пак това е сайт на университет с ПРЕТЕНЦИИ да бъде на средното ниво на останалите университети в България. Това означава и преподавателите и всички които работят в него да са добри професионалисти. А този сайт трябва да представя този университет.
 И студентите не са хората, които трябва да се занимават и да оправят грешките на софтиерните разработчици на Кодар ООД (забележете ООД! - едва ли това им е основния проект за годината).
 Сега чат-пат работи каквото ми трябва (да си видя програмата). Дано да е така и за вбъдеще  :-)
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

батка сайт на HTML хората дето го поддържат трябва да знаят HTML.
да кажем сега че сайта е както трябва разбира се аз не зная дали е така
на администраторите им стига сам ода набиват неща в базата
а и не се знае кодър може да са си направили админски интерфейс.
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107
  • Ръководител УКЗ към ФМИ

Не - всичко е ОК със свързаността. Дупките са понеже рестартирах няколко пъти smokeping докато му добавях разни адресчета. Засега няма да го пипам... може би утре вечер ще добавя още няколко пробета:
http://oss.oetiker.ch/smokeping/probe/index.en.html
(някой да иска пробе пожелание)

Проблема е от 26.03.2009, връзката м/у ФМИ и ректората не е много читава, ама то кой да знае. Губи по-големите пакети.
Добре, че имаме още две алтернативи за интернет.
Активен