Въпрос: Защо до момента не съм получил стипендията по банковата ми сметка? На сайта на висшето ми училище пише като дата 23-ти декември за превеждане на парите, а превод още няма?
Отговор: Съгласно условията на проекта, стипендиите и наградите се изплащат до края на семестъра. Целта на нарочно поставения по-ранен срок беше продиктувана от необходимостта от съдействие и ангажиране на всички участници в процеса - студенти, висши училища, министерства и търговски банки - за да се опитаме да финализираме дейностите по изпълнението и отчитането на проекта преди счетоводното приключване на годината. Неизплащането на стипендиите е поради причини извън правомощията на Министерството на образованието, младежта и науката. Ако университетът Ви все още не е превел стипендии, причината може да е и в непредставяне от всички студенти на банковите сметки в посочена от висшето училище банка.
кратко,точно и ясно - или ПУ или студентите, които кандидатстваме не са си свършили работата
Не че защитавам ПУ - те са си мързеливи и мудни, но и ние сме си виновни, защото не всички сметки са в Уникредит и това прави забавянето