Здравей Стефчо,
Благодаря ти за ангажимента. Актуализираните правила намирам за приемливи, с някои забележки (вж. по-долу). Искаше ми се да бъдат още по-съкратени, но явно това е трудно, невъзможно или може би и безсмислено.
Ето коментарите ми:
Общи положения
Тук може би е добре да добавим нещо от рода на "Пловдивския университет НЕ се ангажира с публикуваните тук мнения. Това е неофициална медия на университета".
Правила и препоръки
т. 2 - тук не разбирам защо разрешаваме линк към въпросните гадни материали, не е ли добре да махнем тази опция;
т. 3 - ако християнството е в графата религия, бих искал да се изключи от забраната. В момента подготвям един интересен християнски проект, който ще обхване някои електронни услуги в ПУ;
т. 4 - политика -- подкрепям да не се говори за политика тук, но всички знаем какво се случва с форума около избори;
т. +11: би ми се искало да добавим формулировка на факултетски форуми, които се модерират само от официално определени лица или поне да стане ясно, че екипа по подразбиране не модерира там, освен ако не е изрично помолен. Имах такива неприятни случаи и затова казвам;
т. +12: вероятно е добре да натъртим, че не е нужна аргументация за модерацията, освен за банването примерно или по-радикални неща, което би могло да се изнесе в отделен форум, както предполагаш, но публичен.
Препоръки и забележки
т. 6 - не съм сигурен, че тук има подобна функционалност като "Добави като Враг"
Модерация и санкции
(предложение) тук предупрежденията и обратната връзка биха затормозили модериращите и мисля, че спокойно можем да си спестим обратната връзка, освен ако модератора няма желание за това
Относно втория ти пост (мисля като antoniy). В добавка ми се ще да предложа някои неща, които ми се въртят от доста време. Наистина е добре да разграничаваме по някакъв начин новите от лоялните потребителите на базата на публикувани постове. Мисля си:
1. да преименуваме ролите Member, Hero Member и т.н.;
2. да актуализираме броя на постове за преминаване в по-горна група;
3. да лимитираме максимално възможностите на нови потребители (някакси);
4. мисля си за специализирани групи от потребители и специализирани форуми за тях (по интереси, малко повече privacy и т.н.);
5. да прецизираме и приемем вътрешните правила на модераторите на форума, нещо като use cases.