argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Надолу

Автор Тема: Английска филология  (Прочетена 67406 пъти)

vuslat

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
  • pufff
Re: Английска филология
« Отговор #100 -: 29.08.2007, 12:25:58 »

охоп,колеги  :wink:
и аз имах доста съмнения,дали да не изчакам до 3то класиране,но все повече хора ме убеждават,че АФ е мн. по-добра спец. от някои икономически,с много по-голям спектър на приложение  :-)
[/quote]
 А и ти ли си ми колега/колежка?  :-*
Активен
In the eye of storm you'll see a lonely dove the experience of survival is the key to the gravity of love...

sister

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 87
« Отговор #101 -: 05.09.2007, 17:59:06 »

вулсат, виждам че търсиш съвети, затова и реших да ти драсна два реда. според мен АФ е супер специалност. И икономическите също, от гледна точка на перспектива.  Всичко зависи от личните ти предпочитания и насоченост. Ако завършиш АФ няма да съжаляваш, както няма да съжаляваш и когато завършиш маркетинг например. Ще ти дам пример. Аз съм завършила маркетинг, а в момента ми предстоят ДИ и по английски и руски език. Когато търся работа, дипломата ми по икономика има по-голяма тежест от другата специалност, но В добавка ми дава предимство. Затова ти си реши кое е за теб и кое  - не. Слушай само вътрешния си глас и следвай целите, които сам/а си поставяш. Ако смяташ, че имаш яко дупе... направи като мен. Надявам се да съм ти дала кураж за това, което си решила, каквото и да е то.
Активен

HellSing

• Гост
« Отговор #102 -: 15.09.2007, 00:06:31 »

Здравейте, аз съм студент 2 курс АФ, така де сега ще съм 2-ри курс и искам да питам някой знае ли до кога можем да си платим таксите за 1-ви семестър? Пишете, че е спешно. Мерси предварително :-)
« Последна редакция: 15.09.2007, 13:49:39 от Kelli_Mutu™ »
Активен

dolly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
« Отговор #103 -: 16.09.2007, 12:50:56 »

Предварително се извинявам за тъпия въпрос  :?
проблема е,че при записването,инспекторката не ми е сложила печат в/у двете уверения,а предполагам че трябва,за да мога да си изкарам карта за градската и за БДЖ'то,пак при същата инспекторка ли трябва да отида за подпис и печат (в Новата сграда) ? И още един въпрос  :s: откъде да си изкарам картата за градския транспорт?
Активен
“The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.”

Dorian

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
  • Huh?!
« Отговор #104 -: 16.09.2007, 13:09:41 »

Предварително се извинявам за тъпия въпрос  :?
проблема е,че при записването,инспекторката не ми е сложила печат в/у двете уверения,а предполагам че трябва,за да мога да си изкарам карта за градската и за БДЖ'то,пак при същата инспекторка ли трябва да отида за подпис и печат (в Новата сграда) ? И още един въпрос  :s: откъде да си изкарам картата за градския транспорт?

Незнам колко ще ти помогна защтото и аз съм един от тези щастливци на които им предстои да бъдат първокурсници но доколкото знам в пакета с документи има едно уверение и не съм сигурен защо не са ти сложили печат (ако тези уверения са на ПУ "П. Хилендарски би трябвало да ти сложат)

Aaaanyway... дори и да имаше печат до началото на учебната година (01.10.2007 :P ) неможеш да ползваш която и да е студентска превилегия... повярвай ми пробвахме :)

So... не се притесявай тепърва като почнем лекциите ще се оправим с картите

P.S. - моля, простете безобразния ми правопис но беше дълго лято и.... надявам се ме разбирате :)
Активен

dolly

• Неактивен Неактивен
« Отговор #105 -: 16.09.2007, 13:14:17 »

Ами имах две уверения в пакета с документи и тя даже не ги разгледа,просто ми ги върна,както и да е  :-) Благодаря  :wink:
Активен

mastamitia

• Гост
« Отговор #106 -: 18.09.2007, 12:42:30 »

Аз съм вече четвърта година Английска филология. Първата година ми се искаше да вандализирам по какъвто и да е възможен начин сградите на университета, нищо не ми харесваше! Учихме прекалено много български език.

Лошото е, когато стигнеш в IV курс и изведнъж осъзнаеш, че нещата, които си учил в I ти трябват едва сега (Странознание е полезно чак за Староанглийска литература и после за Просвещение, пазете си лекциите!). Преводите са изключително малко - по час на седмица. В края на втори курс ще чувате само "Колеги, не можете да превеждате!", ами, преподаватели, не можем, защото не сте ни научили. Задължително часовете по превод трябва да са повече! Задължително посещавайте упражненията при Костурков, който е светило в областта на превода и макар че е леко сприхав, има на какво да ни научи.

Не бягайте от упражнения, те са най-важното и след време ще осъзнаете, че са и най-полезното.

Лошото идва, когато се окаже, че програмата на Английска филология не е достатъчно гъвкава и съвременна. Изключително излишен предмет е Историческа граматика (староанглийски език + "средновековен" английски). АВИТО трябва да отпадне - безсмислено е един дядо да преподава "аудио-визуално обучение" на апарати, които вече не се произвеждат.

Препоръчвам спецкурсовете на чуждестранните преподаватели, както и на гореспоменатия Костурков (защото нещата, които говори, не ги е чел в някоя дебела стара книга, а самият той ги е преживял), на Сашко Павлов също.

Ако имате нужда от помощ, инспекторката е последната ви грижа. По-добре се обърнете към Румяна Илиева и Веселина Койнакова, които са наистина отзивчиви.

Ако някой има въпроси - да пита. ;)
:y:...Евала,човече,хубаво е да има хора,които мислят така;иначе като цяло АФ много зле;цялото ПУ много зле-малко грубо,но-за незапознатите-корупцията си е налице;изпит се взима за 250...
Активен

vuslat

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
  • pufff
« Отговор #107 -: 18.09.2007, 14:26:19 »

Аз съм вече четвърта година Английска филология. Първата година ми се искаше да вандализирам по какъвто и да е възможен начин сградите на университета, нищо не ми харесваше! Учихме прекалено много български език.

Лошото е, когато стигнеш в IV курс и изведнъж осъзнаеш, че нещата, които си учил в I ти трябват едва сега (Странознание е полезно чак за Староанглийска литература и после за Просвещение, пазете си лекциите!). Преводите са изключително малко - по час на седмица. В края на втори курс ще чувате само "Колеги, не можете да превеждате!", ами, преподаватели, не можем, защото не сте ни научили. Задължително часовете по превод трябва да са повече! Задължително посещавайте упражненията при Костурков, който е светило в областта на превода и макар че е леко сприхав, има на какво да ни научи.

Не бягайте от упражнения, те са най-важното и след време ще осъзнаете, че са и най-полезното.

Лошото идва, когато се окаже, че програмата на Английска филология не е достатъчно гъвкава и съвременна. Изключително излишен предмет е Историческа граматика (староанглийски език + "средновековен" английски). АВИТО трябва да отпадне - безсмислено е един дядо да преподава "аудио-визуално обучение" на апарати, които вече не се произвеждат.

Препоръчвам спецкурсовете на чуждестранните преподаватели, както и на гореспоменатия Костурков (защото нещата, които говори, не ги е чел в някоя дебела стара книга, а самият той ги е преживял), на Сашко Павлов също.

Ако имате нужда от помощ, инспекторката е последната ви грижа. По-добре се обърнете към Румяна Илиева и Веселина Койнакова, които са наистина отзивчиви.

Ако някой има въпроси - да пита. ;)
:y:...Евала,човече,хубаво е да има хора,които мислят така;иначе като цяло АФ много зле;цялото ПУ много зле-малко грубо,но-за незапознатите-корупцията си е налице;изпит се взима за 250...
А така ли? Я кажи тогава кой университет е по-добър и по-некорунпиран????
Активен
In the eye of storm you'll see a lonely dove the experience of survival is the key to the gravity of love...

bumdot

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #108 -: 19.09.2007, 12:21:46 »

Здравейте искам да попитам нещо. Някъде бях чела че в университета се организират курсове по английски език за подготовка за кандидат-студенските изпити.
Може ли някой да ми даде някаква допълнителна информация-има ли наистина такива курсове. кога започват. колко струват и т.н.
Ще бъда много благодарна на всеки.който ми помогне. :-( :mmm:
Активен

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful
« Отговор #109 -: 19.09.2007, 22:25:24 »

Ехх, най е лесно на готово :-D Мисля, че трябва да се обърнеш за информация към г-жа Жаклин Коен. Телефонът е 032/261-239
Активен

mastamitia

• Гост
« Отговор #110 -: 20.09.2007, 11:58:41 »

А така ли? Я кажи тогава кой университет е по-добър и по-некорунпиран????
[/quote]"некоруНпиран????" :hihi:
Активен

bebinka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
« Отговор #111 -: 20.09.2007, 19:08:39 »

здравейте,извинявам се за въпроса ,но ще съм първа година английска филология и много познати ми  казаха, че филологическият факултет  почва по-рано от другите ,но в университета не ми вдига никoй и не мога да разбера.ако някои има информация да каже :-)
Активен

haley

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #112 -: 20.09.2007, 19:46:10 »

Почваме на 1 октомври  :-),като всички останали!
Активен

bebinka

• Неактивен Неактивен
« Отговор #113 -: 20.09.2007, 20:41:36 »

много ти благодаря за инфото :bow:  :wink:
Активен

malak 4ovek

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
  • :))))
« Отговор #114 -: 21.09.2007, 11:02:43 »

започваме на 29.09 от 11 часа в концертна зала.и особено щом си първи курс иди, за да си видиш курса и декана, а и да си вземеш програмата.на 30.09 започват учебните занятия, а може за първи курс още и същия ден след откриването в концертна зала.това е от мен. :y:
Активен
Бъди неповторим, защото това, което се повтаря губи своя чар!!! Бъди себе си, защото само така ще докажеш, че си най - добрия!!! :)

dolly

• Неактивен Неактивен
« Отговор #115 -: 21.09.2007, 12:36:44 »

започваме на 29.09 от 11 часа в концертна зала.и особено щом си първи курс иди, за да си видиш курса и декана, а и да си вземеш програмата.на 30.09 започват учебните занятия, а може за първи курс още и същия ден след откриването в концертна зала.това е от мен. :y:
как така на 29 откриване,а на 30 започваме,нали всички до сега говореха,че на 30 е срещата и на 1-ви започваме,последно кое остава?
Активен

HELL PATROL

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #116 -: 21.09.2007, 14:15:46 »

И аз знам, че откриването е на 30-ти в концертна зала.
Активен

bebinka

• Неактивен Неактивен
« Отговор #117 -: 21.09.2007, 14:22:33 »

ми аз звъна цяла сутрин и по традиция пак не вдига никой ,но ще продължа с опитите  :wink:
Активен

malak 4ovek

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
  • :))))
« Отговор #118 -: 21.09.2007, 23:37:22 »

и аз звъня, но без успех  :no: или заето, или не вдигат. не знам вече и аз.моя колежка ми каза за откриването.... не знам на кого да се вярва вече  :roll:
Активен
Бъди неповторим, защото това, което се повтаря губи своя чар!!! Бъди себе си, защото само така ще докажеш, че си най - добрия!!! :)

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful
« Отговор #119 -: 22.09.2007, 11:01:18 »

Да бе хора точно така - почвате на 30-ти лекции. И с каква програма, бих попитала аз- за неделя ли? Откриването е на 30-ти естествено.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10   Нагоре