Откакто спира токът в Понеделник, eduroam съвсем го няма. Изобщо не се хваща като сигнал. Пък аз съм точно в центъра на Ректората, не е да кажеш да съм далеч от точката за достъп. Макар че може и това да е станало, аз и досега не бях с най-силния възможен сигнал, но все пак имаше. Сега и това го няма. Ловя някакви RuenNetwork и DipseilLab, които винаги си ги е имало, впрочем.
ПП Освен това днес от половин час и проксито ми не върви. Само университеските сайтове успявам да отворя, а дори и този форум ми се бави порядъчно много. Я, току-що се оправи. Я, докато си довърша поста пак се прецака. И пак тръгна. Всичко това се случва в рамките на около 30 минути.
ППП Така и така съм тръгнал да се оплаквам, от доста време (пролетта) имам следния проблем - когато се връзвам към мрежата на ПУ през проксито, независимо дали през безжичната мрежа (докато я имаше в такава версия, сега с eduroam не ползвам проксито и нямам проблем) или през кабела в кабинета, рано или късно (т.е. не веднага, но гарантирано до час-два по някое време) излиза съобщение за системна грешка за Generic host process, един от svchost.exe процесите се бъгва, след което всяка програма, която не е била стартирана преди съобщението, губи възможности да пуска звук. Уинамп, мозила (при отваряне на контнент със звук). Освен това и уайърлеса ми се прецаква. Съобщението е в духа на "нещо друго ти контролира безжичната карта, не ти ли иде да се гръмнеш, а?" Проблемът става само и единствено в ПУ, когато мина през проксито. Пробвал съм варианти само с безжична връзка, само с жична връзка, с двете връзки едновременно - няма разлика, рано или късно изниква едно и също. Откакто подкарах eduroam спря, но тези дни поради липсата му, пак се сблъсквам с него.