Хехе какви сте само! Но шапка ви свалям за едно - обединявате се! ;)
От една страна на шега го пуснах този коментар, но самата истина е, че не съм привърженик на така наречените "Прозорци"... От 3-4 години съм запознат с Linux-a и по-специално с Ubuntu, но от някъде година съм основно на него... Защото, виждате ли, играх игрички...
Но... Разликата е огромна! И от към стабилност, и от към графична среда и всичко останало... В момента "Microsoft" са монополисти на пазара и хората не могат да се запознаят по-добре с Open Source системите... Но това положение в близките години ще се промени! Linux-а започна да набира доста потребители заради своята стабилност, добра поддръжка и извинявайте, но най-доброто при тези системи е, че 90% от програмите са Open Source... Има хиляди програми, които можеш да си ги ползваш без да е нужно да купуваш лицензи...
До преди няколко години линукс системите не бяха до толкова "user-friendly", но нещата се промениха... Много от разработчиците на тези системи започнаха да водят друга политика, а именно как да направят своите системи достъпни за всеки потребител!
И едно въпросче към всички - защо всички големи корпорации (NASA, IBM и т.н.) използват UNIX базирани системи за своите клъстъри? Защо 90% от хостовете на уеб страници използват отново UNIX базирани системи?
PS:
Тъй като съм нов тук и съм 1-ви курс Информатика във ФМИ-то, нямам намерение да си набирам негативни "единици". Просто аз съм си привърженик на Linux, вие сте си на Windows... Това беше леко "спорче", ако дори мога да го нарека такова
Все пак хората са казали, че в спора се открива истината ;)
Поздрави! ;)