Хай, за този пост разчитам на вашето чуство за хумор. Хрумна ми, да опиша как изглежда профила на типичния форумец.
1. Подготовка за КСК. В зависимост от узряването на кандидата това може да започне още през есента, зимата или дори на пролет. Разменят се теми (вече неволно получих първите теми по История), и се коментират преподаватели/курсове.
2. КСК: Тръпката е голяма, тъкмо сме открили форума на ПУ и задаваме въпроси по 20 на ден. Как се оценява, къде е ПУ, как се стига до там и т.н.
3. Оценки: Основен въпрос -- кога ще излезнат оценките. Колко имате, какво сте писали и т.н.
4. Класиране: Какво сте приети? - въпрос, който се задава всяка година. С течение на времето се явяват и нюанси от типа "Това ли искахте?", "Доволни ли сте от оценката?" и т.н.
5. Милиони първи въпроси около това "Що за животно е университета" - къде се записваме, как, какво са това инспекторките и студентската книжка...
6. Откриване на учебната година. Тук е частта за запознанства, обмен на скайп, снимки, флиртчета и подобни. Популярността на форума държи връх с над милион посещения месечно.
7. След реалните познанства и тръпките около първите занятия форума не е толкова нужен и е вече по-малко посещаван. По-интересни неща изместват самотата и липсата от социален контакт. Вече се появяват обаче първите отзиви около лекции, упражнения и преподаватели.
8. 8-ми декември! Следващата голяма еуфория. Определяне на групички, куверти, места, мнения и претенции.. и така почти през целия ноември.
9. Коледа, Нова година минават спокойно. Появяват се чат пат честитки, но нищо особенно като активност.
10. Първа сесия: Първи тръпки с първите университетски оценки.
11. В началото на пролетта: Бригади и планове за лятото.
12. КСК наближава, появяват се въпросите от точка 1, 2, 3... и вече можем да консултираме и отговаряме като стари кучета.
....
Допълнете ако съм пропуснал нещо