argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За колко години трябва да се взима бакалавърска степен?  (Прочетена 1067 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

За колко години трябва да се взима бакалавърска степен?

Достатъчни ли ще са 3 години за 1 студент да изучи целия материал, за да се сдобие с бакалавърска степен?
Министърът на МОМН Сергей Игнатов и неговия екип искат да направят точно това, а именно да се намалят годините за обучение. От четири на три, от пет на 4 и т.н.

Според мен по този начин, ако се намали обучението, България ще се сдобие с повече безработни млади хора и такива, които небиха били компетентни или недостатъчно образовани в сферата на тяхното образование. Верно е, пазарната икономика е на лице, но по този начин образованието се превръща в номер едно за печалба и експлоатация на хората. Реално погледнато, след като завършиш е трудно да си намериш работа, защото се иска СТАЖ. Представям си един току що завършил бакалавър, 22 годишен свеж мозък, който и хабер си няма от това което е завършил, но все пак иска да работи в тази сфера.


Цитирам: "Целта е нашите университети да са конкурентни на западните, където студентите вече завършват висшето си образование след тригодишен курс. Освен това така възможностите за завършване на повече специалности стават по-големи."

Айде сега.. почна се с конкуренцията, алоо ние западните студенти ли ще оправяме или тези които останаха в България?


Споделете и вашите мнения, защото те са важни. Въз основа на тях ще се сформира всеобщо студентско решение, с което може да се повлияе на това предложение и то да отпадне или съответно да се приеме.
Активен
С. Цветков