argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Математически Анализ 2 част, помощ  (Прочетена 5391 пъти)

lex_luthor

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5

Здравейте, има ли някой колега(жка), който да има някъде въпроса: "Дължина на равнинна крива" ?
Много ви моля, трябва ми този въпрос а нямам вече от кого да взема лекций  :s:, дали в библиотеката няма да има нещо?

Благодаря ви предварително и ще почерпя ако някой го намери  :y:
Активен

lex_luthor

• Неактивен Неактивен
Re:Математически Анализ 2 част, помощ
« Отговор #1 -: 15.06.2010, 16:52:35 »

Открих ето това http://fmi.wikidot.com/anal209, дали ще ми свърши работа ? Може да ми е малко глупав въпроса за човек, който знае но еквивалетно ли е: Дължина на крива линия и Дължина на равнинна крива ?
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #2 -: 15.06.2010, 17:23:16 »

В правото има подобни изрази Работно място и място на работа.Анализа показва че те са близки по значение ,но не са еквивалентни.Това е така защото с израза място на работа обикновено се свързва с  предприятието тоест мястото на работодателя.То е по общо като понятие и може да бъде цех  ,участък ,звено , лаборатория.Докато работно място е по тясно понятие и може да означава дори конкретна машина  ,на която да работи Работника или служителя.От тук следва  ,че Работодателя има интерес да определи мястото на работа  по общо ,а напротив Работника или служителя  е заинтересуван да се определи по точно неговото работно място.Аналогично предполагам че първото твое понятие е по кратко и не еквивалентно отколкото второто,поради разликата в двумерното и N мерното пространство.Пояснение -Така ми звучат.Не ангажирам никой с това мнение, то е продукт на следобедна дрямка. :#8: :#8: :#8:
Открих ето това http://fmi.wikidot.com/anal209, дали ще ми свърши работа ? Може да ми е малко глупав въпроса за човек, който знае но еквивалетно ли е: Дължина на крива линия и Дължина на равнинна крива ?
« Последна редакция: 15.06.2010, 17:26:24 от marin2025 »
Активен
Всичко е любов

chemi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
« Отговор #3 -: 15.06.2010, 18:25:47 »

Равнинната крива е частен случай на крива линия, така че каквото важи за дължина на крива линия е в сила и за равнинна крива.
Не обръщай внимание на "разсъжденията" на marin2025 - той учи право!
« Последна редакция: 15.06.2010, 18:29:32 от chemi »
Активен

pustinqk

• Гост
« Отговор #4 -: 15.06.2010, 18:53:46 »

Открих ето това http://fmi.wikidot.com/anal209, дали ще ми свърши работа ?
Не знам точно за какво ти трябва, но ми се струва кратичко. Поне на лекции сме разглеждали нещата малко по-разширено, струва ми се.
Ако искаш по-изчерпателна информация - в учебника на Сендов, страници от 389 до 399(Ако изданието е друго, гледай на "Геометрични приложения на определен интеграл").
Би трябвало да има в библиотеката останали бройки.
Активен

lex_luthor

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 16.06.2010, 12:40:33 »

Благодаря на всички за отговорите  :bravo: :y:
Вземах от библиотеката учебника на Сендов и той ще ми свърши работа.
Активен

nowak1t

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
« Отговор #6 -: 16.06.2010, 19:17:41 »

Какъв тип задачи ще има на изпита, че забравих? Моля помогнете! :-)
Активен

ipb

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 43
« Отговор #7 -: 20.06.2010, 10:24:08 »

Интегралите ако ги знаеш ще го изкараш.
Ето ти един примерен тест.
http://img188.imageshack.us/img188/1683/17042010maiiigrupa.jpg
Активен

Владислав

• Гост
« Отговор #8 -: 20.06.2010, 13:46:37 »

Общо взето, задачите са повече от елементарни.
Активен

nowak1t

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
« Отговор #9 -: 20.06.2010, 14:31:11 »

Интегралите ако ги знаеш ще го изкараш.
Ето ти един примерен тест.
http://img188.imageshack.us/img188/1683/17042010maiiigrupa.jpg
Подобни ли ще има? Ако е така ще е добре. Надявам се всички да го вземем този изпит, че математиката е доста трудна и най-малкото е от значение. :-)
Активен

ipb

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 20.06.2010, 23:22:31 »

Това беше варианта, който ми се падна на мен обаче това са задачи за задочници.На редовните сигурно ще е по-трудно.
Активен

pustinqk

• Гост
« Отговор #11 -: 20.06.2010, 23:33:04 »

Това беше варианта, който ми се падна на мен обаче това са задачи за задочници.На редовните сигурно ще е по-трудно.
Просто преподавателят е различен. Ние имаме на изпита и редове, и несобствен интеграл, но пък по-малко задачи като бройка. Абе, който е учил или има повечко късмет, ще може да се хвали, че е взел Анализ 2 преди 4-ти курс. ;]
Активен

ipb

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 20.06.2010, 23:42:42 »

Аз да се похваля, че изкласих. 8-)
Вчера ми беше поправката по ЛААГ и я изкарах.Сега се готвя за втори курс без висящи изпити обаче като гледам графика, с тези 12 изпита, направо ми става лошо.
Активен

rabbitseatcarrots

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
  • OM NOM NOM NOM
« Отговор #13 -: 21.06.2010, 11:48:28 »

А теорията някой знаели за какво ще е?
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #14 -: 21.06.2010, 15:04:21 »

Абе, който е учил...
[/quote

То това е за всеки изпит, този не е по труден от другите изпити през същата сесия. Който изобщо не е барвал няма как да вземе никой изпит. Гледам че има няква тенденция за този изпит да се говори, че едва ли не не може да се вземе - пълни глупости са тия твърдения.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #15 -: 21.06.2010, 17:11:34 »

Разбира се, че на крива ракета - космосът и е крив.

Анализите са най-лесните математики (освен ЛААГ), но искат учене и постоянство. Ще видим догодина нови серии на темите "Натоварена ли е програмата на 2 курс Инф/БИТ", то отсега се загатна (имало било 12 изпита - ми колко да има - 3 сесии по 4 изпита).
Активен

ioan_v

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
« Отговор #16 -: 21.06.2010, 18:36:29 »

Анализите са най-лесните математики (освен ЛААГ), но искат учене и постоянство. Ще видим догодина нови серии на темите "Натоварена ли е програмата на 2 курс Инф/БИТ", то отсега се загатна (имало било 12 изпита - ми колко да има - 3 сесии по 4 изпита).

г-н Енков, ако имате малко фрее тиме може да проверите из някой английски университет за каква програма си говорим като компютърни науки/информатика

п.п. -> http://www.aber.ac.uk/en/study-schemes/deptcurrent/?s=G451-BSC

Англия е СВЕТЛИННИ ГОДИНИ пред нас .. тогава защо не гледаме от тях те колко математики имат и ние колко имаме

Един приятел вика 'к'фо да уча в бг само математики, а в Англия ми е кеф.. няма математики .. набляга се на компютрите ...т.н.'

да не говорим, че и стажове им предлагат...техника ... кеф да ти е.. а тук математики (късат те), послед я 5% от завършилите ползват/знаят/помнят нещо си !!!! Щото я са научли за 3 я са преписали ...

Те нямат, ние имаме... те са по добре, ние не!
« Последна редакция: 21.06.2010, 18:38:49 от ioan_v »
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #17 -: 21.06.2010, 19:29:37 »

Те нямат, ние имаме... те са по добре, ние не!

=> не учете математика - само така ще се оправим :D
« Последна редакция: 21.06.2010, 19:31:40 от seltika »
Активен

ioan_v

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
« Отговор #18 -: 21.06.2010, 19:48:41 »

Ами явно в Англия са преценили, че не им трябва толкова много за тази специалност .. или ще имат 1/2 и то някакви елементарни основи..
а при нас ... 9/10  :headbang:
но в БГ, ако се намалят и много хора без работа ще останат..
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #19 -: 21.06.2010, 20:25:07 »

Ами явно в Англия са преценили, че не им трябва толкова много за тази специалност .. или ще имат 1/2 и то някакви елементарни основи..
а при нас ... 9/10  :headbang:
но в БГ, ако се намалят и много хора без работа ще останат..

Кви 9/10 бе човек. Ако ще работиш по сериозен софтуер ти трябва математика. Не трябва да си против математиката в нашия кафез ами да си против начина на преподаване - не може по дискретна математика да губим време да си доказваме теоремките вместо да учим стекови автомати и други неща, но нали Стьопата трябва да седне и да поработи малко върху това.
Активен