argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Български и Новогръцки  (Прочетена 21665 пъти)

buba

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
Re: Български и новогръцки
« Отговор #40 -: 02.09.2008, 16:59:17 »

Аз мисля ,че най-добре ще бъде да се чакаме някъде и да тръгнем заедно.Ако някой има желание може да си пишем по скайп и там да се разберем  :-)
« Последна редакция: 21.12.2008, 11:29:59 от dlateva »
Активен

sisilcheto

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 46
« Отговор #41 -: 02.09.2008, 23:39:15 »

Да, моят скайп е  Sisilcheto  . Даже вчера една мацка, която само чела във форума ме намери и тя е колежка  :-) Ама аз имах друг въпрос - Вие от Пловдив ли сте? Защото аз не съм и още си търся квартира. Звъня по обяви постоянно, но все не става  :? Някой може ли да помогне с информация?
« Последна редакция: 21.12.2008, 11:29:48 от dlateva »
Активен
Радвай се на живота! Един ден настоящето ще е доброто старо време, което много ще ти липсва! ;)

buba

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
« Отговор #42 -: 03.09.2008, 21:38:24 »

Аз те намерих по скайп и ти писах асо искаш там да си общуваме
« Последна редакция: 21.12.2008, 11:29:36 от dlateva »
Активен

Didka123

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #43 -: 28.09.2008, 20:29:17 »

Ех , търсих я тази тема , гледах по другите теми и успях да я намеря, когато вече не ми е нужна  :-D ^^ . Колеги, ще се видим утре   :roll:
« Последна редакция: 21.12.2008, 11:29:11 от dlateva »
Активен

kristina vasileva

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re: Български и Новогръцки
« Отговор #44 -: 14.03.2009, 23:38:12 »

γεια σας, θέλω πολλά να σπουδάζω στο πανεπιστήμιο σας.можете ли да ми помогнете?уча в кипър от 2 години може да се каже ,че знам гръцки,вапросът ми е мога ли да вляза в ПУ с гръцка диплома? и какви предмети ще изучавам.в дипломата ми ще имам оценка по гръцки ,но не и по български.кои оценки ще са важни за бала ми(мисля че така се казва)?и ако някои бъде така добър и разбере повече по моя въпрос мога да му/и дам skype адреса си за да може да ми обясни по подробно :handshake: ευχαριστώ πολύ θα περιμένω την απάντηση σας :-)
« Последна редакция: 15.03.2009, 16:23:10 от Диана »
Активен
:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Dorito

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #45 -: 15.03.2009, 11:16:43 »

Записах се български и новогръдски. Това ми беше първото желание това и ме приеха.Но срещнах една позната със същата специалност,която не се изказа ласкаво.Та въпросът ми е:Заслужава ли си специалността и какви перспективи имам с нея?Благодаря ви!:-)

новоГРЪДски... - що за език е това??? Може ли модераторите да коригират тази тема, че хората ще си помислят, че в този университет може да изучаваш Езика на ГРЪДТА...
мале, мале, мале  :-o  :-X  :-D
« Последна редакция: 15.03.2009, 16:23:22 от Диана »
Активен

kbkl

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53
« Отговор #46 -: 06.06.2009, 11:29:27 »

γεια σας, θέλω πολλά να σπουδάζω στο πανεπιστήμιο σας. ευχαριστώ πολύ θα περιμένω την απάντηση σας :-)

Не знам какви оценки имаш по гръцки, но при тези грешки, които правиш, едва ли ще ти признаят дипломите...
Активен

okkkkk

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #47 -: 01.07.2009, 17:21:52 »

Специалност със  "супер преподаватели" , от които можеш да научиш "мннооого"  :-D нямам думи  :-X
Активен

RoSeNcEtO

• Гост
« Отговор #48 -: 06.07.2009, 12:48:51 »

Хора, хора....Мислете какво записвате да учите! С тази специалност шега не бива! И не е вярно, че не може да се научи нищо, просто не трябва да се изпуска нито едно упражнение по гръцки и трябва да се учи системно!!! Има ли желание човек, успява!Упсех на всички, специалността си е супер. Малко нанагорно идва от време на време, но ако човек найстина иска да научи езика и даде всичко от себе си, няма да има проблем!  :roll:
Активен

imagination2

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Български и Новогръцки
« Отговор #49 -: 19.08.2009, 20:26:39 »

Има ли колеги?  :-P
Активен

mmegi_85

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 31
« Отговор #50 -: 20.08.2009, 12:43:06 »

Хора, всичко става с желание!
Ако ви се учи гръцки, учете, но ако това е някакъв резервен вариант,
по- добре не се захващайте изобщо!
Активен

flyaway

• Гост
« Отговор #51 -: 21.08.2009, 07:59:04 »

Здравейте на всички!!!!
И аз съм приета Български и Новогръцки :-D
Ще се видим на откриването,колеги :-D
Активен

imagination2

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
« Отговор #52 -: 21.08.2009, 19:07:12 »

Да ще се видим на откриването  :-) Само да не се успим,че аз както свикнах сега да си поспивам  :-D
Активен

RoSeNcEtO

• Гост
« Отговор #53 -: 24.08.2009, 13:26:45 »

Ами да ви пожелая на всички успех и не подценявайте нито един от предметите, които учите! Найвече латиснки език, там трябва да сте редовни и да се стараете много! А с гръцкия шега не бива, посещавайте си упражненията, иначе става лошо! успех още веднъж, специалността е супер, само да има човек желание.... :wink:
Активен

fara

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #54 -: 29.08.2009, 00:16:06 »

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

Профил Ел. поща Лично Съобщение (Неактивен)    

« Отговор #1 -: 06.10.2006, 15:17:48 »    Отговори с цитат
Здрасти, аз съм Балканистика 4 курс. И твоята, както и моята
специалност, включва интензивно обучение по гръцки език. Това значи,
че можем да работим като преводачи или преподаватели по гръцки език. Е,
както се сещаш най-вероятно ще ни се случи първото. Лошото е, че
гърците са си "наши хора", балканци, т.е. не се отпускат да дават много
пари (поразпитай за мнoгoбройните гръцки цехове за дрехи и обувки из
Родопите и мизерните заплати там). От друга страна, донякъде сме
"привилегировани", защото Гърция е близо и много хора могат да си
позволят да ходят и да си упражняват езика там. Има и различни
програми в университета( QIESPA за атинския университет или
СОКРАТ-ЕРАЗЪМ за различни университети в Гърция), които пращат всяка
година студенти с гръцки и отпускат стипендии. Стипендиите стигат да си
покриваш разходите за престоя ти там. Можеш да отидеш по тези програми
по-трудно втората, по-лесно трета-четвърта година, тъй като гръцкият ти
трябва да е доста добър.
Иначе другата привилегия е, предполагам, че Гърция като съседка винаги ще има (икономически най-вече) интереси в Бг и ще има нужда от преводачи.
Като кандидатствах баща ми ми каза "Инче, на теб висшето ти е за обща култира, не бива да се заблуждаваш, че ще завършиш и ще работиш по специалността", така че гледай с оптимизъм напред, поне ще имаш възможността да получиш широка обща култура (във филологиите я дават с пълни шепи) wink

Сега Инчето ни е асистент :y: Хубав език е гръцкият, но трябва да имаш желание да го учиш.
Активен

...Take a Dream...

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
  • ..Силен е този,който..има власт..над себе си..
« Отговор #55 -: 01.09.2009, 15:50:53 »

Искам да ви кажа да не се плашите чак толкова,защото гръцкият е като всеки друг език,не е нито китайски,нито арамейски или някой индонезийски диалект,савсем достъпен е за научаване.Всеки един език се учи трудно,разбира се,но както казват повечето наистина,ако искате да го научите и имате желание,ще стане,много ясно.Аз също съм първа година в тази специалнос,признавам,че се колебаех дали да се запиша в началото,но послушах интуицията си и се записах(и тази специалност в никой случаи не е за обща култура!),така че ще се видим с някои от вас на 28 и с другите после...  8-) :makeup: :chat:
Активен
*MaRiSSa*

RoSeNcEtO

• Гост
« Отговор #56 -: 09.09.2009, 14:51:24 »

Ах милата, ако сега си първа година, лесно ти е да говориш така...А се сблъскай с аориста, със склонението на всички прилагателни и всички окончания за различните родове, числа и темподобни истории (освен ако не си учила гръцки преди това) и тогава да видим дали лесно се научава гръцки.... :) :wink:
Активен

...Take a Dream...

• Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: 11.09.2009, 02:41:54 »

Ако не знам,какво говоря няма да го кажа.Учила съм гръцки 5 години и много добре знам за какво става въпрос и пак държа,на това което съм казала!Ако го учиш като всеки друг език и този не е труден,не знам защо всички се филмират толкова по този въпрос.Аз също съм почвала от нулата,не е лесно да започнеш нещо ново,каквото и да е то,но за всичко се иска желание и постоянство.Не е по-различен от другите езици...не е толкова труден!!! :-X
Активен
*MaRiSSa*

RoSeNcEtO

• Гост
« Отговор #58 -: 11.09.2009, 12:07:01 »

Да, но въпроса е, че в училище учиш само гръцки. А тук заедно с гръцкия, учиш цялата граматика на старобългарски език, граматика на латински език и гръцки. Става една голяма каша и си е трудничко :). Омесваш латинските склонения и спрежения с гръцките и старобългарските и това създава тези трудности, за които се говори...И особено ако човек не е учил гръцки никога, все едно изучаяаш три нови езика от абв и си е доста усилно....  :wink:
Активен

...Take a Dream...

• Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: 11.09.2009, 17:31:04 »

ок...аз говоря за гръцкия  :headbang: дразня се,че хората го възприемат така,ми като им се вижда така да не се захващат...пък и от къде знаеш,аз от каде го знам,къде съм учила...другите неща,другите хора не ме интересуват,просто това,което искам е нещо съвсем дуго,така че това не ми е нужно повече оттова да си взема изпитите,така че не ми се говори повече за тея неща.Нз завършил/а ли си,кой курс си и т.н. но е тъпо да изреждаш всичко,което си учил/а уж всичко знаеш...дразнещо е,мен лично това ме дразни...не исках да казвам пред никого,че знам гръцки или нещо такова,защото е тъпо и когато кажеш нещо подобно все едно се изтъкваш,а ти ме принуди,защото пак казвам е тъпо да говориш за аористос,падежите и всичко останало,само,за да покажеш,че си ги чувал/а тея неща...ТОВА Е АДСКИ ДРАЗНЕЩО!!!  :headbang:  :angry:
Активен
*MaRiSSa*