Здравейте колеги,
Мисля, че това е една много актуална тема за всеки студент. Какво имам предид под студентска справка-ами справка относно оценки, статут, здравно осигуряване и пр. Мисля, че е крайно време такъв вид виртуална услуга да се предлага и от сайта на ПУ. Същата трябва да включва следните три услуги:
1. Всеки студент да може свободно да проверява всяка една оценка, получена от семестриален изпит, както от текущата година, така и от положените през предни години изпити.
2. Всеки студент да може да прави справка относно здравното си осигуряване.
3. Всеки студент да може да проверява статута си на такъв, както към настоящия момент, така и всички настъпили изменения в същия по време на неговото обучение.
Всяко едно от тези неща ми се вижда напълно възможно, допустимо и необходимо. Доста университети в България предлагат в страниците си такъв вид студентска справка. Това служи за улеснение не само на студентите, но и на самите инспектори които се занимават с тези задачи. Също така мисля, че такъв вид услуга даже ще улесни работата на хората, които се занимават с цялата тази дейност и ще допринесе за по-ефективното й осъществяване. Ще се намали възможността да се допускат грешки относно здравното осигуряване, което се случва доста често напоследък. Ще се намалят опашките пред съответните инспекторати, което ще е добре и за двете страни

И най-вече ще се създаде такова удобство, което предлагат доста от университетите в България-мисля, че ПУ не им отстъпва по никакъв начин, а напротив! Такъв вид справки стават най често с факултетен номер и/или с ЕГН, като достъпът съответно е ограничен.