argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Какъв лаптоп ще ми трябва?  (Прочетена 6654 пъти)

Alex271

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
  • Информатика II-курс
Re:Какъв лаптоп ще ми трябва?
« Отговор #20 -: 05.10.2010, 20:43:43 »

Ти такива щуротий не на мен , репортер няма да ставам  :hihi: при това и почти всеки мобилен телефон без такава функция няма, при това аз и без друго трябва да си взема само подпитвам за да съм 100% сигорен в това което ще взимам иначе стария ми без да иска полетя през 5-я етаж .... повече не тръгна  :cry:
« Последна редакция: 05.10.2010, 20:50:37 от Alex271 »
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #21 -: 06.10.2010, 00:11:16 »

Диктофон... но с фотоапарат :)
Активен

magdanoz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53
  • Всестранно развита личност :)
« Отговор #22 -: 06.10.2010, 01:44:56 »

Спец. Информатика
Нека и аз да попитам за 1 съвет ... ако е възможно,
Ще се изпозлва само за учене и запис на лекциите и за нищо друго какво е по добре да бъде "то" Notebook || Laptop ?
И евентуално с колко голям екран да търса около 10" - 12" или 13" - 15"

Саше майна 120 150 лв вземаш и си купуваш един диктофон :D, не прави хамалогии лаптопи и глупости за запис на лекции ;).

Ся щи обесня ползите:

1. Записваш супер лесно с натискане на 1 копче, спираш пак с 1 натискане.
2. Може да преслушваш многократно, както и да споделиш записа бързо и лесно с колеги.
3. Ще ти дойде в пъти по евтино.
4. Ако решиш и да препишеш записа ще си усвоил много по добре материала ;)

Сигурно има и още но бързам и не ми се мисли ;)

А има и друг вариатн който е по скъп но по евтин от лаптоп и той е ......  видео камера хем звух хем картина с минимално усилия.

И не се базикам говоря напълно сериозно ;)

И тука е момента да се каже, че записва и всички странични шумове, а слушайки го после не разбираш абсолютно нищо :D
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
    • Моят блог
« Отговор #23 -: 06.10.2010, 02:30:40 »

Всъщност добрите диктофони имат "насочени" микрофони и мощна система за филтриране на странични звуци. В много ситуации устройствата постигат почти 100-това ефикасност... но нека да имаме предвид, че все пак лекциите не включват само говор :)
Активен

weedminer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #24 -: 06.10.2010, 09:10:27 »

Спец. Информатика
Нека и аз да попитам за 1 съвет ... ако е възможно,
Ще се изпозлва само за учене и запис на лекциите и за нищо друго какво е по добре да бъде "то" Notebook || Laptop ?
И евентуално с колко голям екран да търса около 10" - 12" или 13" - 15"

Саше майна 120 150 лв вземаш и си купуваш един диктофон :D, не прави хамалогии лаптопи и глупости за запис на лекции ;).

Ся щи обесня ползите:

1. Записваш супер лесно с натискане на 1 копче, спираш пак с 1 натискане.
2. Може да преслушваш многократно, както и да споделиш записа бързо и лесно с колеги.
3. Ще ти дойде в пъти по евтино.
4. Ако решиш и да препишеш записа ще си усвоил много по добре материала ;)

Сигурно има и още но бързам и не ми се мисли ;)

А има и друг вариатн който е по скъп но по евтин от лаптоп и той е ......  видео камера хем звух хем картина с минимално усилия.

И не се базикам говоря напълно сериозно ;)

БУУУУУУАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ Х АХ ХАХ АХ АХ АХА Х АХ АХАХ Х АХАХ ХА   
НИИИИИИИИИИИИИИ МООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Диктофон мчееее ХАХФХАФХАХФАФХАХФАХФАХФАХФХФА

Аве пич то тогаа най-добре да си земе от ония бабанаци касетофони дето по филмите от сащ от 80-те години в гетата си ги носат на рамо некфи хипита и къртат на тях.
Нииииии мооооооо. И пича вика сериозен съм напълно. Ми още по-зле ве пиииииичччч.
Всъщност като се замисля най-добре да му беше казал да си земе пишеща машина от ония бабандури дето тежат по 25-30 кила ХФАХФХАФХАХФХФАХАФХАХАХАХАХАХАХАХ
Активен

muhaha

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 41
  • Информатика I-курс | II-ра А група
    • Моят блог
« Отговор #25 -: 06.10.2010, 11:14:15 »

Явно наистина си мислите че един добър диктофон записва все едно с някой GSM !!! Моля не правете глупави изказвания след като не сте пипали дори диктофон !  Те журналистите сигурно с лаптопи вземат интервиюта а?

Наистина съм напълно сериозен защото знам какво може да се постигне с диктофон и какво с GSM и разликата е огромна. И наистина моля да не се заяждате след като не можете да кажете нещо смислено !

П.П.  Диктофоните се разработват и усъвършенстват за да записват максимално чисто и ясно говор, не са просто записващи устройства. Докато ГСМ-а прави точно това записва всички странични шумове + говора на одвратително качество като звук !
« Последна редакция: 06.10.2010, 11:19:06 от muhaha »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #26 -: 06.10.2010, 11:16:55 »

Вземете си главите в час, по-добре.

Има материали и учебници, за кво ви е да записвате лекциите?
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
    • Моят блог
« Отговор #27 -: 06.10.2010, 12:26:03 »

Вземете си главите в час, по-добре.

Има материали и учебници, за кво ви е да записвате лекциите?

Вече е модерно да се слуша, а не да се чете. Е например амерканците са пуснали на практика цялата си литература в аудио формат :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #28 -: 06.10.2010, 13:03:32 »

Тва тяхното е щот са неграмотни и не могат да четат...  :-P
Активен

Keth

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #29 -: 07.10.2010, 11:09:07 »

Е как ще се ползва този диктофон? Няма ли да сметнат човека за леко мръднал, ако повтаря всичко след професора?

П.П.: Взех си Lenovo G560. Най-новия Фотошоп леко насича, но освен дизайна му не виждам съществени разлики между него и CS3.
Активен
специалност: Бизнес информационни технологии
курс: първи
група: 1б

lamerko

• Неактивен Неактивен
    • Моят блог
« Отговор #30 -: 07.10.2010, 12:37:46 »

Всъщност има доста нови неща в PS4 спрямо 3-ката. Колкото до диктофона - просто не си купувай албански... запиши самия преподавател :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #31 -: 07.10.2010, 14:10:54 »

Аз като бях студент, си водех записки - съкратени неща. Другото от колежки под индиго (ксерокси нямаше дори). Но после по записките си възстановявах по памет нещата. И на практика за изпита реално учех и запомнях записките (1/10 от материала) и ми беше дори по-лесно - завърших с 5.60 (без да зубря). Хем материала беше страшно по-обемист (7-8 теореми във въпрос, 50-60 въпроса, всеки въпрос е към 4-8 страници изписване на изпита, по 2 въпроса се падаха). Не се фукам - нито беше по-лесно, нито по-трудно. И не мрънкахме.

По темата за лаптоп и диктофон. Диктофона е супер за записване на лекции. Но после се иска декодиране. В смисъл, веднага след това да възстановиш по памет и визуалните неща - все пак диктофона не записа жестове, слайдове и квото е на дъската написано.

За лаптоп за в лекции/упр - на лекции няма смисъл, на упр. обикновено са в комп. зала, когато се налага. Остава за домашна работа и за разнасяне - тогава вече се преценява дали да е по-тънък и по-лек - респективно по-слаб и по-бавен или да е DTR (заместник на десктоп РС) - мощен, с голям екран, но тежък и обемист.
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
    • Моят блог
« Отговор #32 -: 07.10.2010, 15:42:58 »

Зависи. Понякога при някои упражнения се налага да се подготви работна система... например по разпределени приложения е нужно (макар и не задължително) за целта на учебното приложение да се създаде база с таблици в MS SQL. На практика разликите във версиите изигра доста лоша шега. Сигурен съм, че много хора няма да се справят в домашни условия с точно тази част... едно присъствие с лаптоп би улеснило доста задачата :)
Активен

А.Пенев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 157
    • www.alexander-penev.info
« Отговор #33 -: 07.10.2010, 16:10:25 »

Едно време доц. Сандалски ни казваше: "Колеги, купувайте си компютри!". Е, тогава "лаптопите" бяха с големината на куфар за дрехи :-)

Аз сега казвам: "Колеги, купувайте си лаптопи!". Те са задължителни за всеки студент във ФМИ, които иска да се развива правилно, независимо от специалността, която си е избрал.

А иначе по темата - колегите са дали достатъчно информация, за да може човек да си избере лаптоп според нуждите си.
Активен
А.Пенев

magdanoz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53
  • Всестранно развита личност :)
« Отговор #34 -: 08.10.2010, 17:38:03 »

Всъщност добрите диктофони имат "насочени" микрофони и мощна система за филтриране на странични звуци. В много ситуации устройствата постигат почти 100-това ефикасност... но нека да имаме предвид, че все пак лекциите не включват само говор :)

Да :D
И как точно ще убедиш преподавателя, да върви и да говори на диктофона/микрофона  :chat:
Или ще му го инсталираш тайно.. под формата на бръмбар  :haha:
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
    • Моят блог
« Отговор #35 -: 08.10.2010, 19:38:28 »

Аве magdanoz, никога ли не си виждал диктофон? Нямаш проблеми да записваш в акустична зала до 4-5 метра. Естествено това значи да си на първите редици... вероятно точно това те притеснява? :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #36 -: 08.10.2010, 20:49:26 »

Магданоза е гледал Туин Пийкс само...
Активен

xyz--

• Гост
« Отговор #37 -: 09.10.2010, 17:33:19 »

Бе тва пък, аудио записите на лекции/книги, са голяма простотия.
Аз, че си правя записки по 3-4-5 листа, дето се четат за 5min, не сядам да ги чета после. Пък да тръгна да слушам запис на лекция 3 часа. Ха-ха-ха.
Не си давайте парите за диктофони, като можете да ги изпиете(парите).

А на математиците трябва да им следите внимателно какво пишат, какво казват и какво си мислят, защото се получават противоречия на моменти.

По темата за лаптопите, в technobukluchakis май всички са китайски и е просто на късмет.
Активен

muhaha

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 41
  • Информатика I-курс | II-ра А група
    • Моят блог
« Отговор #38 -: 09.10.2010, 18:22:28 »

А по темата за лаптопите......
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАТО СТАНЕШ СТУДЕНТ ДА СИ КУПИШ ЛАПТОП. Това ми е личното мнение. И това е последното ми писане в тая тема тя и без това е за триене цялата  :?
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #39 -: 09.10.2010, 23:14:29 »

А по темата за лаптопите......
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАТО СТАНЕШ СТУДЕНТ ДА СИ КУПИШ ЛАПТОП. Това ми е личното мнение. И това е последното ми писане в тая тема тя и без това е за триене цялата  :?

Не е задължително, ако си студент по чешка филология, всъщност нищо не е задължително, дори не е задължително да даваш страхотни идеи за диктофони, но е силно препоръчително да имаш компютър - за предпочитане лаптоп, ако ще учиш нещо свързано с компютри. Ако мислиш, че ще научиш на нещо само от престоя си в университета си сгрешил и то много, но си първи курс още и ти е простено :)
Активен