argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Класиране  (Прочетена 5750 пъти)

Tinox

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Класиране
« -: 18.07.2011, 17:57:57 »

Някой знае ли датите за класиранията ? Не мога да намеря инфо никъде....освен за миналата година- 5 август.
Активен

Tinox

• Неактивен Неактивен
Re:Класиране
« Отговор #1 -: 18.07.2011, 18:06:42 »

Това ли трябва да се гледа :

Записване на новоприетите студенти
Приетите студенти през 2010г. се записват в ПУ „Паисий Хилендарски", както следва:
ОБЯВЯВАНЕ НА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ - 5 АВГУСТ
 Записване: от 8. VIII. до 11. VIII. 2011 г. - приетите на първо класиране;
ОБЯВЯВАНЕ НА ВТОРО КЛАСИРАНЕ - 14 АВГУСТ
Записване: от 15. VIII. до 18. VIII. 2011 г. - приетите на второ класиране;
ОБЯВЯВАНЕ НА ТРЕТО КЛАСИРАНЕ - 21 АВГУСТ

Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #2 -: 18.07.2011, 19:20:57 »

Да. Допуснали са досадна грешка, че пише 2010-та. Изчакваме да се проверят и останалите работи от големите изпити и на 2-3 август се пуска голямото джуркане. На 5-ти официално.

Да успокоя мераклиите за Информатика, БИТ, Математика и информатика и прочие специалности във ФМИ - няма много кандидати, така че ще има места за почти всички, които са с оценки над и = 3.00. За жалост, такива са фактите - няма деца много от набор 92-93 - криза беше и тогава.
Активен

Tinox

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 18.07.2011, 19:29:16 »

Да успокоя мераклиите за Информатика, БИТ, Математика и информатика и прочие специалности във ФМИ - няма много кандидати, така че ще има места за почти всички, които са с оценки над и = 3.00. За жалост, такива са фактите - няма деца много от набор 92-93 - криза беше и тогава.

хаха  :rock: мерси!
Активен

krasiv

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #4 -: 18.07.2011, 19:53:27 »

Привет  на всички бъдещи студенти! Не са ли доста кандидатстващите за специалността Информатика, че да приемат и с такива оценки. Като цяло може би да, но има много желаещи тази година за информатиката. Аз с 3.30 сигурно съм извън класирането! :headbang:SWS
Активен

ramsess

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 36
« Отговор #5 -: 18.07.2011, 21:31:34 »

Ако всички явили са се се запазят и до 3 класиране само 20-30 човека няма да влезнат в университета! 300 (явили се по Математика) + 160 (явили се по информатика) - 440 (места) = 20 (не приети студенти в университета). Данните съм ги взел от сайта на ПУ и малко математика и стана. Също така и не влизат тези който са се явили С ДЗИ изпит по математика но не мисля, че са толкова много... Така че има много голям шанс абсолютно всички да влезнат в университета.

П. П. Успех на всички!!!
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #6 -: 18.07.2011, 21:58:37 »

Аз гледам по-вътрешни данни, защото има и хора с олимпиади. А има и голям процент от изпита по математика, ползващи го за икономиките, както и ползващи информатиката за психологията.
Активен

ramsess

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 36
« Отговор #7 -: 18.07.2011, 22:08:26 »

Да и това е вярно но чак толкова ли са много?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #8 -: 18.07.2011, 22:11:50 »

Икономиката са много.

Класирането не е лесна задача - всеки може да е писал по сума ти желания в различен ред. И да отиде в Икономиката, макар и да е писал и Информатика (при изпит по математика), ако тя е в по-горен ред на желанието и т.н.
Активен

kom6u

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 121
« Отговор #9 -: 19.07.2011, 01:26:10 »

Значи язък за хубавата ми оценка  :-) Ще взема да вляза още на 1-во. Дано в БИТ си ми е късмета (не че съм писал някаква алтернатива), ама пусто винаги има нотка съмнение "дали избрах най-доброто"  :headbang:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #10 -: 19.07.2011, 07:56:54 »

Не сте ли писали Информатика? Може за 3-то класиране да си я допълните, ако дотогава не сте приет.
Активен

DanielPeev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #11 -: 19.07.2011, 11:14:21 »

Здравейте!
Дано да дойде време да се вмъкнем в университета :)
Активен

Tinox

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 19.07.2011, 11:58:31 »

Въпросче - ако не ме приемат на 1-во класиране трябва ли да ходя да се записвам за второ класиране ? Или ако ме приемат да кежем 1-во класиране Информатика обаче аз искам БИТ какво се прави ?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #13 -: 19.07.2011, 13:50:49 »

Нямам пред мен кандидат-студентският справочник и говоря наизуст. До 3-то класиране, ако не си приет нищо - участваш автоматично в следващото. Ако си приет в нещо, което не желаеш (а то няма как да не го желаеш, след като си го писал в списъка си със желаните специалности при кандидатстването, ама да речем, че се чувстваш способен да влезнеш на следващо класиране в по-предно желание) - трябва да попитате, защото имаше 2 варианта (но не и двата, не помня точно как е) - или се записваш в това, което си приет, но попълваш и декларация, че искаш да опиташ на следващото класиране, или само декларация за участие в следващото класиране. Намерете справочника, там пише. Много е важно да се направи навреме и в срок и то точно нужното действие. Имате време до 5-ти август да проверите. Ако аз науча, ще ви кажа и аз, само че вече съм отпуск. Никой не дойде днес да си провери оценката по Информатика, добре че си носех Kindle-то с мене и си четох кримка (а то е и 3G, та и малко Gmail/G+/Facebook)...
Активен

Tinox

• Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 19.07.2011, 14:13:31 »

- Студентите, приети по първа желана специалност, следва да се запишат в указания срок, в противен случай губят право на участие в следващите класирания.
- Студентите, приети по втора, трета и т.н. специалности, желаещи да участват в следващо класиране, следва да подадат декларация по образец при инспектора по специалността, в която са приети до момента. Ако не успеят да се класират за по-предната желана специалност, запазват мястото си в специалността, в която са били приети.

Така е. Пак ще има цяла вечер пътуване.... За оценките - идва ми бая далечко Пловдив иначе исках да видя какво съм объркал ама..  :beer:
Активен

pamito_t

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
  • Бизнес информационни технологии
« Отговор #15 -: 29.07.2011, 19:22:51 »

Класирането вече е факт  :-)
Активен
Няма по-голямо нещастие от това да си спомним за минала радост в момент, когато сме тъжни.... Д. А.

zverche

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #16 -: 29.07.2011, 19:29:19 »

Мислите ли, че ще има раздвижване на II клaсиране  информатика ?
Активен

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
« Отговор #17 -: 29.07.2011, 19:45:08 »

Мислите ли, че ще има раздвижване на II клaсиране  информатика ?

Да.
Активен

Ti6

• Гост
« Отговор #18 -: 30.07.2011, 00:00:20 »

Поздравления на всички, които са приети. Имам един въпрос: Има ли вероятност на второ класиране бала за БИТ да падне да речем към 27, моят бал е 27,37 :yawn:? И още един въпрос: След като съм приета на второ желание Информатика, какъв документ трябва да попълня, за да участвам за второ класиране, че да ме приемат (надявам се) по първото ми желание - БИТ? Предварително благодаря. :s:
Активен

Милен Пекалиев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 30.07.2011, 09:52:47 »

Приет съм със специалност БИТ  :-) . Тъй като се получи така , че резултати излязоха седмица по-рано от официалното - 5 август,то ще има ли промяна в сроковете за записване ?
« Последна редакция: 30.07.2011, 09:55:37 от SpellCaster »
Активен