Интересно върви дискусията. Ще се радвам, ако повече хора се включат и дадат мнения и препоръки.
Та така относно правилата аз смятам, че те са напълно изрядни, обхващат цялостно въпроса за политиката (в широк смисъл на думата) на форума. Ако ги прочетете по внимателно, а и се консултирате с юрист, ще установите, че съм права. Правилното тълкуване на правилата води само и единствено до това заключение.
Съгласна съм форума "Бира" да се премести в "Публик", но смятам, че и мястото на форума "Политика" е в същия. Все още смятам, че в този форум трябва да се пише на кирилица. Само като си представя, че по някакви форуми за торенти и пр. има изискване да се пише на кирилица и само да постнеш нещо на латинеца те трият веднага, си мисля защо в един университетски форум това въобще се поставя на разискване.
Относно разликата между политическа дискусия и политическа агитация смятам, че не е нужно да излагам аргументи в подкрепа на твърдението, че разлика между двете има и това е повече от ясно. Веднага като пример в съзнанието ми изниква самоубийството. То не е криминализирано престъпление според нашето законодателство, но подтикването към такова е чисто престъпление, т.е. едно е да дискутираш темата"самоубийство" с някого, а съвсем друго е да го агитираш да го направи. Това е един съвсем елементарен пример, който мисля, че ясно описва твърдението ми.
Форума "English" мисля, че трябва да остане самостоятелен, защото не мисля, че има нещо общо със "Слово". Може би ще е добре да се преименува и да е примерно "English + други езици" или "Чужди езици", нещо подобно. От това ще се подразбира, че в него може да се водят дискусии на различни езици, освен английски.