kade ste zavyrshili , PU kazvat otsreshta , blagodarq shte vi se obadim
Joke, ако тази фирма, за която говориш наистина си подбира така хората (визирам това, че бил завършил ПУ), вместо с тестове и въпроси относно материята и знанията на кандидатите ... по-добре, че тоя кандидат не се е хванал на работа там. Това говори колко им струва management-a. Подобни фирми могат да виреят, защото имат щастието да се намират в българската икономическа среда, където и с калпав management нещата все някак си вървят.
Относно обучението по икономика... не съм съгласен с теб. Обучението не е по-зле от УНСС, Варненски и тем подобни. По мое време половината от преподавателите бяха от УНСС и знам за какво става въпрос.
Glezla, нямаш и най-малка представа от преподаването в ФМИ на ПУ, а говориш подобни простотии. Това показва само колко си ограничена и че се мислиш за голяма работа, а очевидно не си такава.
Мога да ти кажа, че във ФМИ преподаването и дисциплините, които се учат въобще не отстъпват на СУ, a за останалите "престижни" университети ... аз нямам думи. Пълна трагедия са!
Във ФМИ има много, много възможности за всеки, който иска да се занимава с математика и информатика. Излишно е да споменавам и възможностите за различни специализации в чужбина. Лично съм бил на 2 такива и съм научил страшно много от тях. Но ако си мислиш, че някои с фуния ще ти налее знанията в главата много се лъжеш. Всички колеги, завършили ФМИ, които учеха за знания в момента работят по специалността си.
Ами... отиди в "Европейския" и да видим какво образование ще получиш ...ха ха. Ти и на Луната да идеш все тая ... с подобни безпочвени и некадърни разсъждения до никъде няма да стигнеш.
Разбира се, че има много неща, които трябва да се подобрят относно преподаването и самите студенти. Аз лично съм се изказвал доста критично относно някои преподаватели. Това обаче важи с пълна сила и за СУ и УНСС. За УНСС, мога да ти кажа, че лично познавам поне 5 човека, които не са от УНСС, но се явявали там на разни изпити по математика, статистика и т.н. да може някой "начетен и умен" студент с голямо самочувстие като теб, да си вземе изпитите. Така че не ми го хвали това УНСС, че е по-добро от ПУ.
Истината е, че както и в ПУ така и в УНСС е пълно с калпави студенти и други които имат желание за учене.
Варна няма смисъл да споменавам. Там влиза куцо и сакaто!
а студентите ( още по-голяма част ) за нереализирани кандидат-студенти от престижните ВУЗове ( СУ, УНСС, Варна, та дори и НБУ ) в страната.
Като гледам, май ти страдаш от някакви комплекси и чувство, че не си реализирана. Едно време като кандидатствах съм ходил на изпити по математика в ТУ-София, УНСС и ПУ. Мога да ти кажа, че и на трите места задачите не бяха нищо особено т.е. оценките ми навсякъде бяха от 5.50 до 6.00. Естествено влезнах каквото си поисках.
Записах в ПУ, защото си живеех в Пловдив и ми беше по-удобно, както и заради разходите.
А за Варна ... като знам там пък какви задачи дават ... и дърворезба да бях завършил като средно образование, пак щях да влезна с изпит по математика.
Един съвет:
Слез малко на земята и вземи да разсъждаваш малко по-реалистично.