Не може всяко минимално отклонение от обсъжданата тема да се изтрива- това манипулира същността на форума.
Цензура няма! Когато в определена секция е зададена конкретна тема говори се точно по нея. Не може темата да е например "Коя специалност смятате, че има по-голяма реализация?" и след няколко поста да започне да се обсъжда озоновия слой. Това е недопустимо и е неуважение към автора на зададената тема. Когато има да споделите нещо по-общо, което стои извън обсега на темата пуснете нова такава във секция "Публик". А ако искате да споделите нещо с конкретен потребител от сорта на "имаш ли скайпа", "кой курс си" и пр., за тази цел се използват личните съобщения. Интересна ми е гледната ти точка за манипулацията-ако може сподели я!
Между другото, наясно съм, че настоящата тема няма да изкара днешния ден, както и че всеки постинг, който не допадне на някой от богоизбраните тук, ще изчезва безследно.
Как така прецени, че поста ще бъде изтрит и няма да изкара много. Аз не виждам защо това да става при все, че той не нарушава по никакъв начин
Правилата за използване на форума. Модераторите тук не са богоизбрани. Не смятам, че на някой от тях въобще му се трие и го прави произволно. Имаше доста дискусии на тази тематика, воже да ги прегледаш, за да не се повтаряме наново.
Ако не се проемни стилът на модериране, предлагам да вземем мерки в насока защита на интелектуалната собственост!
Какъв точно е стила на модериране в момента? Какъв мислиш, че трябва да бъде? Предложи начин, по който да се модерира форума. Къде точно има нарушение на интелектуалната собственост? По какъв начин следва последната да се защити?
П.С. Може да погледнеш Закона за авторското право и сродните му права. По смисъла на ЗАПСП интелектуална собственост е "всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма" (чл. 3 ал. 1) . В чл. 4 са посочени обектите, които не са обект на авторски права, а именно:
2. идеи и концепции;
4. новини, факти, сведения и данни.