argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Правила за използване на форума  (Прочетена 70866 пъти)

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net

1. Общи положения

1.1 Това е официален форум на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като информацията публикувана в него не следва да се тълкува като официална.

1.2 Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители. Информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят, да се срещнат хора с общи интереси и да има ползотворни материали и дискусии.

1.3 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

1.4 Настоящите правилата са в сила за целия форум.2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им форум.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно и да описва съдържанието на самата тема.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, като употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата. Тяхното наличие е доказателство за изчерпаност на темата и същата ще бъде затваряна.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай".

2.7 Не са желателни безсъдържателните или необосновани мнения.

2.8 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Информирай модератор", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде редактирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели.

2.9 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.10 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.11 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума, администрацията му или Пловдивския университет.

2.12 Всяко мнение, предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни).

2.13 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат изтрити без предупреждение.

2.14 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

2.15 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

2.16 Модераторите имат право да променят, преместват или изтриват постове по всяко време, когато същите не отговарят на посочените изисквания.

Особени разпоредби


2.17 Форум "Public" е отворен за общи дискусии като политика, музика, забавления, спорт, изкуство и пр.

2.18 В същия всеки може напълно свободно да поставя своето мнение и да предлага тема за дискусия, но същевременно с това не бива да накърнява нечий права, както и да излиза от границите на добрия тон.

2.19 Форум "Public" подлежи на модерация, но само когато това е наложително. Самоволното модериране подлежи на санкция от страна на екипа поддържащ форума.

2.20 В случаите на т. 2.19 всеки потребител на форума може да съобщи на модераторите или администратора за допуснатата нередност от страна на модератора.
3. Потребители

3.1 Текста, респективно картинката в подписа, както и аватара на всеки потребител трябва да отговарят на същите условия, както и постовете.

3.2 Потребители, които не спазват горепосочените правила ще бъдат предупреждавани.

3.3 За всяко от горепосочените нарушения, потребителят получава предупреждение. При набрани 3 предупреждения, временно се забранява достъпът на потребителя до форума. Всеки опит да се заобиколи временната забрана, ще бъде последван с постоянна забрана. При по-сериозни нарушения, администратора може да изключи потребителя за постоянно.

3.4 Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.

3.5 Администраторът и Модераторите си запазват правото да променят тези правила.Когато ние, като отделни индивиди, се подчиняваме на законите, които ни наставляват да постъпваме по един или друг начин с оглед на благото на общността като цяло, с това косвено помагаме да се увеличи щастието на всички човешки същества.


« Последна редакция: 25.02.2007, 00:39:53 от Kelli_Mutu™ »
Активен

FIRE

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 31
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #1 -: 03.10.2006, 19:50:43 »

Bihte li mi otgovorili zashto premahnahte publikuvanata ot men tema za prezidentskite izbori?
Активен

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #2 -: 03.10.2006, 20:13:48 »

погледни точка 1.3.

в този форум темата "политика" ще се избягва и това ще отстоявам много твърдо.
Активен

FIRE

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 31
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #3 -: 03.10.2006, 20:44:17 »

Nesam saglasen i shte Vi kaja zashto.Poglednete  i Vie 1.3,pishe li,che ne se dopuska reklama-pishe,togava zashto ima temi ot roda na "kakvo slushate v momenta,kakvo chetete ili puk za internet dostavchicite v Plovdiv",kadeto reklamata ne e kosvena,a qvna,i kadeto dori se upovestqva cenovata lista na edin ot dostavchicite.Ne vijdam temata za Prezidentskite izbori zasto tolkova silno Vi plashi,vse pak v PU ima dosta inteligentni studenti,koito edva li shte q prevarnat v predizborna agitaciq.
Активен

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #4 -: 03.10.2006, 21:17:10 »

FIRE, разбирам гнева ти и затова ти предлагам да изясним темата "на бира", не публично тук във форума. Насоката в която можем да проведем евентуалния разговор (от моя страна) ще бъде следната:

Идеални правила и закон няма, нашите също не са конкретни, а общи и като такива следва да се тълкуват при прилагането им. Тълкуванието им се прави от мен и останалите модератори на форума според собствените им тълкувания, разбирания и морал ако щеш. Защо аз (или понякой път те) не отговаряме не се харесваме на потребителите - така е, съжалявам - аз не целя да се харесам на никой, но за сметка на това винаги съм имал стремеж към максимална справедливост и коректност.

При така дефинирана гледна точка имаш следните избори:
1. Приемаш я, и продължаваш
2. Отказваш се
3.Виждаме се на живо (или тук) и се аргументираш защо според теб трябва да променим някои от посочените правила
4. Ставаш модератор (примерно на Public) и добиваш опит с "раздаването на справедливост", скоро попадайки в моята позиция.

С най-добри чуства към теб,

Атанас Терзийски (сл. тел.: 261-449)
Активен

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #5 -: 04.10.2006, 01:19:06 »

Nesam saglasen i shte Vi kaja zashto.Poglednete  i Vie 1.3,pishe li,che ne se dopuska reklama-pishe,togava zashto ima temi ot roda na "kakvo slushate v momenta,kakvo chetete ili puk za internet dostavchicite v Plovdiv",kadeto reklamata ne e kosvena,a qvna,i kadeto dori se upovestqva cenovata lista na edin ot dostavchicite.

На първо място да ти кажа, че това е официален форум на университета, който университет е български и се намира в България. Като такъв този форум също е български, а не международен, и в него се пише на български език. След като не си способен да направиш минимално усилие като използваш кирилицата смятам, че ти не проявяваш уважение най-малкото към екипа на същия.
Относно рекламата. Та не разбрах какво точно е реклама според теб, защото ти май влагаш различен смисъл от този изразен в закона. Моля те, информирай се преди да напишеш нещо. Това, че някой споделя мнение относно книга, музика или дадена услуга по никакъв начин не го превръща в реклама. Иначе комисията за регулиране на съобщенията досега да е осъдила половината регистрирани граждани пребиваващи в България. Така, че моля те първо се научи да правиш разлика между понятията реклама и мнение (становище, възглед) и едва след това се опитвай да упрекваш правилата, действащи в този форум. Пък и всеки един такъв трябва да има определени норми, защото това не е форум за общи приказки, макар да има и такива теми, а е университетски.
Активен

FIRE

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 31
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #6 -: 04.10.2006, 13:38:08 »

Keli_Мutu,айде ако обичате да не ми държите такъв тон!
Приемам становището на колегата Ви кsx,но не и Вашето.
« Последна редакция: 07.10.2006, 17:29:10 от Kelli_Mutu™ »
Активен

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #7 -: 04.10.2006, 15:16:08 »

Keli_Мutu,айде ако обичате да не ми държите такъв тон!

Не ти държа какъвто и да е било тон. Просто ти изказвам моите виждания. Ти по никакъв начин не си задължен да ги приемеш.

Приемам становището на колегата Ви кsx,но не и Вашето.

След като не го приемаш мисля, че е нужно да обосновеш изказването си...не мислиш ли?! Когато човек заема една твърда позиция следователно има причини за това!
Активен

Атанас Терзийски

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2927
 • 0x04559912
  • atanas.uni-plovdiv.net
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #8 -: 04.10.2006, 15:21:39 »

Kelli_Mutu™ (FIRE), не е ли по-добре да се обединим около обща идея без "война", отколкото около никаква идея, воювайки.
:wink:
Активен

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #9 -: 04.10.2006, 15:25:11 »

Разбира се! Аз не целя каквата и да е форма на конфликт, а напротив. Добре ще е всеки да изкаже мнение какво точно не му харесва относно правилата и съответно да изложи аргументите си за това.
Активен

FIRE

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 31
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #10 -: 04.10.2006, 15:57:33 »

Не,не,никой не воюва!Kelli,аз моето мнение съм си го изказал и съм се аргументирал в три реда,а това,че Вие не го приемате(не сте и длъжна),е отделен въпрос.
Активен

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #11 -: 04.10.2006, 16:01:01 »

Просто не може така да се критикува без да си проверил нещата. Тези правила не са измислени просто така. Те си имат източник, законова основа, обмислени са и съответно обсъдени.
Активен

FIRE

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 31
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #12 -: 04.10.2006, 17:02:22 »

Кои неща несъм проверил?
Активен

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #13 -: 04.10.2006, 19:49:15 »

FIRE, виж какво няма смисъл да занимаваме целия форум с това. Пък и тук не е място, на което да ти обяснявам защо правилата са точно такива и защо трябва всеки да се съобразява с тях. Ако искаш да попиташ нещо или да изкажеш несъгласие моля те направи го чрез лично съобщение или на посочените от мен ICQ или e-mail. Благодаря ти!
Активен

Ivelinka

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 430
  • My YouTube
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #14 -: 19.11.2006, 14:02:50 »

"Аргументацията на модераторите за всеки изтрит пост се съдържа в Правилата за използване на форума"

добре...  :-)
Активен
There is always something waiting at the end of the road... if you are not willing to see it, you probably shouldn't be there

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #15 -: 19.11.2006, 14:26:21 »

Така е. Когато нещо е изтрито, това действие почива на правилата. Когато те биват нарушени следват и неблагоприятните последици от това.

2.16 Модераторите имат право да променят, преместват или изтриват постове по всяко време, когато същите не отговарят на посочените изисквания.

Не се споменава никъде, че модераторите са длъжни да дават обяснения. Иначе ще трябва да стоят и да пишат писма по цял ден. Ако ми измислите някаква заплата, може да ангажирам повече от 4-5 часа на ден, които ги отделям безплатно  досега :wink:
Активен

Ivelinka

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 430
  • My YouTube
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #16 -: 19.11.2006, 15:00:29 »

Виж, ако си искала да печелиш пари от това,  да не се беше захващала!
Никой от нас (пишещите) не е виновен, че си губиш времето. Все пак има някой наистина глупави теми или постове, които предизвикват разговори. Според мен, ще стане доста скучно тук, ако почне да се трие всеки несвързан пост, дори и някой глупави постове е добре да се оставят.

Плюс това съм виждала от модератори на доста по-натоварени форуми, да пишат обяснения защо трият пост. Примерно изтриват съдържанието и пишат "постът беше изтрит , защото нарушава добрия тон"  или нещо подобно...
« Последна редакция: 19.11.2006, 15:02:55 от Ivelinka »
Активен
There is always something waiting at the end of the road... if you are not willing to see it, you probably shouldn't be there

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #17 -: 19.11.2006, 15:09:02 »

Нямам намерение да получавам пари от този тип работа. Използвах малко ирония, но както и да е...

Защо не станеш модератор? Сигурна съм, че кsx, а и останалите ще се радват, ако имаме ново попълнение.
Активен

4_kurs

 • Гост
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #18 -: 19.11.2006, 15:12:39 »

Аз предлагам да се глобяват с 5 лева модераторите за изтрит пост :-P :-D
Активен

Ivelinka

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 430
  • My YouTube
Re: Правила за използване на форума
« Отговор #19 -: 19.11.2006, 16:02:32 »

Нямам намерение да получавам пари от този тип работа. Използвах малко ирония, но както и да е...

Защо не станеш модератор? Сигурна съм, че кsx, а и останалите ще се радват, ако имаме ново попълнение.

Съгласна съм, обаче едва ли ще трия постове.. пък и ще съм пристрастна ..  :hihi: ама както решите.
Активен
There is always something waiting at the end of the road... if you are not willing to see it, you probably shouldn't be there