Здравейте, юнаци!
Не исках да ставам част от този спор, но какво да се прави. Исках да вметна някои факти, относно изказани вече мнения за дейността на СС.
1. Господин Ицкей (не се познаваме лично) говори за сериозния процент командировки от бюджета. Искам да поясня. Аз съм човекът, който е осъществил комадировънето на огромна част от хората, ползвали командировките. Най-голям сред тях е процентът на студенти, участващи в различни конференции, научни семинари и др. в и извън страната. Повечето от ползвалите комадировките са хора, които НЕ са членове на СС. На командировъчните листове има имена, които могат да се проверят. Нека хората кажат какво сме им покрили като разход (почти всичко), къде са били, какво са правели.След мен останаха да работят хора, за чиято честност и почтеност гарантирам.
2. Голяма част от изразходваните от СС средства са за организиране на студентки конференции или други мероприятия. Подпомагани са със средства дейносто, които в основната си част дори не са били идея на самия СС, а към нас са се обръщали за подкрепа. Тяхното финансиране в голямата си част също е минавало през мен. Всяко едно подобно мероприятие е спонсорирано след одобрен от ректора и главния счетоводител доклад, към който в последствие са представяни фактури и други отчетни документи.
3. Обучение е имало едно, доколкото си спомням, но поради незадоволителните резултати второ мисля, че не сме осъществявали.
Казвам се Георги Добриков за тези, които не ме познават. СС има архив с копия от одобрените доклади до ректора на ПУ. В счетоводния отдел на ПУ се пазят отчетните документи за всяка осъществена от нас по-сериозна финансова операция. По-несериозните сме ги спонсорирали и от собствните си джобове. СС пази като архив материали, които всъщност са крайно безполезни за проверяващи органи. Просто СС няма собсвени банковi или каквито и да било други сметки и никой контролен орган не може да ни проверява, защото нашите финанси се водят финанси на университета. Ние обаче пазим подобни материали именно за подобни случаи. Демек - не искаме да има слекулации и приказки за далавери.
Казвам всичко това, защото ми е болно когато се говори без да се познават фактите и без да се задават въпроси, а да се раздават квалификации.
По въпроса с каненето на лектори - колкото и да е странно и ние сме се сещали за това. Ние обаче нямаме право да раздаваме каквито и да е видове хонорари. По тази причина не можем да си наемем и информатик за сайта. Разчитахме на колегите от ФМИ, но и те явно загубиха интерес и желание да ни помогнат.
Ксерокса в библиотеката е хубава идея, но не много рационална. Едно, че няма къде да се постави и друго, че там, където има ксерокс вече в библиотеката би направила и двете читални безумно шумни ако там работи машина. Освен това мисля. че срещу читателска карта или студ. книжка можете да изнесете книги за снимане, а ПУ е залят от ксерокси.
Книжката лично аз настоявам да я има в книжен вариант. Може всеки пиклъо да има комп, но не всеки комп има джбен формат и тежи 100-200 грама, за да си го носиш винаги в чантата поне през първите месеци от обучението.
Ицкей (ако може вече на "ти" след монолога ми), ако желаеш, с радост бих се срещнал с теб и разговарял по проблемите на СС и някои твои идеи. Ако искаш ми пиши лично съобщение, можем да се видим лично, че даже и Борис да поканим... хахаххаха.
ЗА ХРИСТО:
Христо, избори за СС няма и се надявам да няма в това дередже, в което сме, защото пародията ще е пълна. Просто, за да има избори трябва да има избранници и избиращи. А то просто няма за кого да се гласува. Ще изберем някой - хубаво. И какво - той ще иде на две сбирки и дотам - кеф - СТУДЕНТСКИ ИЗБРАНИК. За да измаизбори трябва да има по повече от един кандидат за място в СС. Това означава, че трябва да имаме поне 90 кандидати сега. Ако ти ми посочиш 90 студенти, желаещи да се занимават сериозно и активно с това - аз лично ще ти ги организирам изборите.
Ако наистина имаше информацията за другите ВУЗ-ове, щеше да знаеш, че Борис съвсем не е единственият в това положение. Аз ще се изкажа като студент, а не като човек, който се е занимавал със СС или приятел на Борис - в крайна сметка и аз имам право на мнение, нали - аз съм горд, че Борис Тилов ме е представлявал като студент. С цялата си отговорност заявявам, че студентите в ПУ не заслужават човек като него да се застъпва за тях.
СС (ако вече съществува подобно нещо) винаги е бил отворен към всеки, който иска да се занимава с това. Който и да се е изказвал като "богоизбран " по този повод, той със сигурност не е бил в правото си да говори от името на организацията. Дори някой да го е казал наистина, е изрекъл пълна глупост. СС страда от липса на хора въобще, а вие ми говорите за тешкареене.
Уверявам ви, Борис Тилов НЕ е имал и НЯМА лична изгода от участието си в СС, както и никой познатите ми членове. Съвсем скоро Борис Тилов ще напусне организацията (аз лично настоявам за това) и тогава ще разберете, че проблемът съвсем не той. СС има СЕРИОЗНИ, ОГРОМНИ проблеми, които могат да бъдат решени само с наличието на нови, енергични хора, които за съжаление не виждам на хоризонта. Затова все си мисля, че можеше и по-конструктивно да я извъртите темата малко.
МОЛЯ, НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ СЕРИОЗНО, ЧЕ НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ОТГОВАРЯМ, А И ИМАМ ИЗПИТИ И БЕЗ ТОВА СЪМ В НЕРВНА КРИЗА.