За мен най-добре в момента е Firefox-a
1. (OPERA - ) Опера си прави почти каквото си иска със Javascript/Ajax
2. (IE - ) IE горе долу успява да доближи като непредвидимост в държанието си Операта от точка 1
3. (IE - ) IE унаследява Drop-Down Lists директно от библиотеките на Windows при което браузъра ги смята за прозорец и ги визуализира ВИНАГИ над останалия HTML код. По Подобен начин се държи и при флаш-а. По този начин едно Drop-Down menu най-отгоре на сайта винаги бива "настъпано" от флаша който е под него примерно. Мисля че това с флаша е оправено в ИЕ7, но в ИЕ6 със сигурност е скапано. Ако някой иска да провери - доскоро сайта на глобул беше със въпросният бъг - сега съм със ИЕ7 като втори браузър и няма как да тествам дали са го оправили.
4. (IE - ) IE унаследява CSS стила на всеки по горен елемент : пример - Ако сложиш стил на буквите на някоя таблица и сложиш друга таблица в нея - без да и сложиш стил - втората таблица ще унаследи стила на 1вата. За сравнение в Firefox втората таблица ще унаследи само стила на <body> таг-а или на другите глобални тагове <a>,<table>,<td> ...
5. (Firefox ++ )Още един + на Firefox е невероятният плъгин Firebug за дебъг на JavaScript. С него дори можете да видите асинхронните AJAX заявки.
6. (IE - ) IE си има свой възглед за допустимите CSS директиви, при което нещо което върви навсякъде другаде идеално не върви под IE
7. (Firefox - ) Единственият бъг на Firefox със CSS стила който съм хванал засега е директивата TEXT-ALIGN поставена на стила на <td>. Текст поставен в това <TD> се вижда нормално и визуализиран със правилният ALIGN, но таблица сложена в това <TD> излиза винаги в ляво. Това нещо е решено правилно в IE така че го смятам за бъг на Firefox.
За мен най-силният довод е точка 3 и невероятната простотия на Microsoft да имплементират готовия си дропдаун от MFC вместо да си имплементират нов който да се държи нормално.
Моето лично мнение е, че IE suxx много, и както винаги Microsoft имат свое виждане за всякакви стандарти. Opera е добре в това отношение, но непредсказуемият при нея браузър скриптинг ме кара да използвам Firefox
Все пак имам и 3те инсталирани - просто защото се занимавам с уеб дизайн и се налага да изглежда еднакво на всичките браузъри.
П.С - мечтая за деня в който Microsoft започнат да спазват стандарти и ми спестят 1/5 от времето за разработката на Уеб проектите
П.П.С - и след това кратко мнение - нека отбележа че моето виждане е доста професионално изкривено. За лична употреба ползвам Firefox, за разработка също Firefox, но всичко минава задължително и през IE за да се види как работи.
П.П.П.С -по официални данни хората изпозващи Opera са под 1 % от населението, както и хората използващи браузъри различни от IE и Firefox. Така че нищо не се тества за опера и останалите браузъри - тях кучета ги яли
Не че не е важно , но просто обикновено няма време.