Здравейте, почитатели и не чак толкова на доц. Нейчев!
Аз минах изпита при него доста отдавна, но все пак искам да споделя някои впечатления, дано не възразявате.
Първо искам да кажа, че аз определено го харесвам, харесвам и руската класическа, за разлика от новата и, дори и досега продължавам да си чета "книжките". Лекциите му са малко отнесени, но все пак имайте предвид, че е завършил семинарията и оределено символиката доста го вълнува.
Прави са обаче тези, които казват, че задава странни въпроси или поне дотолкова странни, понеже никой друг от преподавателите не пита такива подробности. Аз също бях подготвена за такава среща с него, при която ще бъда бомбардирана с такива въпросчета, като се бях консултирала, както и целия курс с тези, преди нас. Единственият въпрос, който ми зададе беше: "Базаров има ли майка", понеже аз говорех за "Бащи и деца" на Тургенев. По- скоро го отдавам на това, че е искал да ме провери, дали наистина съм чела. Чувала съм и за други такива въпроси, които са по- скоро с тази цел: "Какви са тапетите в стаята на Разколников", "Ана Каренина има ли котка", "Как се казва синът и", за брадвата в "Престъпление и наказание" и др.,но........съм чувала и за такива, на които наистина не разбирам, как дори един човек, изчел цялата задължителна литература, би отговорил, напр. за роклите на Ана Каренина, сякаш са толкова малко тези рокли......
Във всеки случай, не се паникьосвайте, пък и нали вече знаете, какво пита.
Успех!