SodomGomor,
Подходът ти е напълно грешен.
Ако искаш законът да се промени, избери някой, който да те представя в парламента и да предложи това, или най-добре стани депутат ;)
Нека лапат продуцентите, нали после ще дойдат при теб, за да им разработиш софтуер и ще си платят, какво те интересува, че лапат.
Изпълнителите сключват договор с продуцентите по собствено желание. Никой не ги кара насила. А изпълнителите като могат да печелят от концерти и т.н. аз съм ОК
сега сериозно:
=всички хора ИСКАТ да ползват free всичко
И как ще стане това според теб? Бих те посъветвал да се замислиш не как да ограничиш разходите си (за музика например), а как да увеличиш приходите си. За всичко трябва да се плаща (софтуерът с отворен код е друго нещо). Иначе се получава нещо като в бг. Всеки лъже и укрива доходи и накрая всички са бедни и получават скапани обществени услуги. Как да направим така, че да живеем по-добре? Това е добър въпрос...
=от всякъде сме обградени от идиоти, които ни казват и убеждават какво е добро за нас и какво трябва да правим и това никога не отговаря на истината
Но тези идиоти не са ти опрели пистолет в слепоочието. Ако искаш прави каквото ти казват, ако искаш - не.
За Буш може да отворим нова тема ;)
=Аз искам да се страхувам от полицията
А аз не искам. В Британия полицията е приятел на хората. Обясниха ми предварително как да се предпазя от обири, какво да правя в случай на обир, как да пазя вещите си и т.н. Много бяха точни.
=Винаги обществото (част поне) ти казва - Прави така, Не прави така)
Какво е общество?
За обувките и дрехите не разбирам позицията ти. По принцип си свободен да купиш каквото искаш, никой не те принуждава да купуваш китайските стоки. За това, че продавачките се държат лошо, това е друга тема. Има и други магазини с по-мили продавачки, които са готови да ти вземат парите ;)
=НЕ ИСКАМ (не само аз) да плащам за музика и филми, при положение, че авторите не искат да се плаща след 5-6 година
Както искаш. Кои автори между другото. Не генерализирай.
Аз пък искам да мога да отида в магазина, да си избера музиката, която ми харесва, да си я купя и после да я слушам. И го правя
В Англия, Унгария и Италия, съотв. плащам Британско, Унгарско или Италианско ДДС.
=Защо синът на Толкин да държи правата върху Властелина - да не го е написал той - нали Толкин не може да си вземе парите от гроба..... и т.н.
Да не искаш да кажеш, че властелинът на пръстените е публично благо? ;) Между другото синът сигурно ги притежава, защото бащата му ги е завещал.
Мерси за този пост. Развесели ме
Че нещо ми беше скучно.
поздрави:
а.