Аз не познавам лично вашата инспекторка Куманова, нито имам представа относно обективната страна на вашия проблем, който се обсъжда тук. Въпреки това, след цялата дискусия, която изчетох, аз напълно подкрепям последния пост на galia. И то поради няколко причини:
1. В България типично хората, в това число и студентите, постоянно се оплакват от нещо - от бавност, лоша администрация, нарушение на права и прочее. НО никой почти никога не предприема някакви мерки за осуетяването на подобна ситуация/ проблем. Всички мрънкат, а не правят нищо, за да се промени това.
2. Типично за българина срещу някой се изливат какви ли не обвинения без конкретни доказателства и напълно анонимно. Това въобще релевантно поставен проблем ли е?! За мен лично не е.
3. Никой не се съобразява с човека отсреща. Ясно е, че всеки е най-важен за себе си и че всичко свързано с него е от изключителна важност, но все пак сме хора и трябва да влизаме в положение.
От казаното до тук, може би ще си навлеча гнева на студентите от този факултет. Но искам да уточня, че нямам за цел за заемам ничия страна, а само и единствено да ви подтикна към правилно, цивилизовано и ефективно разрешаване на възникналия проблем. Моят съвет е (колкото и пословично да звучи) да предприемете един от следните начини за решаване на проблема, вместо да сипете обвинения и да мрънкате:
1. Пишете една съвсем обикновена жалба до Студентски съвет и я предавате на някой от вашите представители или директно на някой от членовете на същия. В жалбата посочвате от кого се жалвате, какви нарушения конкретно са направени от същия, в какво се изразяват, системни ли са, кога се е случило и доказателства за това. При липса на писмени доказателсва се посочват студентите, които са били обекти на нарушението и които ще са в качеството на свидетели.
За връзка със СС вижте тук:
studenti-pu.orgАко не искате да ангажирате Студентски съвет, макар че на него това му е работата:
2. По гореописания начин вместо жалба пишете един доклад и лично го предавате на прекия шеф на инспекторката, в случая г-н Димитър Бойков.