argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Не мога да отворя сайта на фми?  (Прочетена 5029 пъти)

Красимир

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25

http://www.fmi-plovdiv.org - за този става въпрос.
Проблема кога ще бъде решен? Сайта ми трябва за да проверя кога са изпитните сесии по ОКИ и ЛААГ. Ако някой знае моля да ги сподели, интересува ме дата, час и стая.
Имам и едно малко въпросче относно изпита, значи на редовния имам 6 на Програмата и 3 на теорията, мога ли ся да ида на поправката и да пиша само теория, а оценката на програмата да си важи от предишния изпит?
Очаквам вашите отговори.
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 435
Re: Не мога да отворя сайта на фми?
« Отговор #1 -: 03.01.2008, 05:54:40 »

ОКИ - 4 Януари
ЛААГ - 6 Януари
Не е всичко, което искаш, но това знам само;)
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 489
  • Well I Refuse! I Refuse! I Refuse!
« Отговор #2 -: 03.01.2008, 09:26:46 »

За изпита по ОКИ : не е като по ЛААГ. За да се явиш на поправка трябва да си анулираш оценката от предишният изпит и да се явиш пак и на двете.
Поне аз така разбрах предишния път :) Успех на изпитите!
Активен
Everybody Lies.

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #3 -: 03.01.2008, 09:44:48 »

Красимир : все пак иди да питаш :) няма нищо сигурно на земята
Активен

Красимир

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 03.01.2008, 11:51:04 »

Не съм от Пловдив ... за това питам тук.
2pancho мерси, само ако може да каже някой и в кой стаи и по кое време са ще е перфектно :)
edit:
сайта работи, току що влезнах :).
« Последна редакция: 03.01.2008, 11:53:58 от Красимир »
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 03.01.2008, 12:04:10 »

http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/izpiti_red_a/izpiti_inf_a_trim.htm

----------
Основи на компютърната информатика
доц. д-р Г. Тотков

04.01.2008

9:00

2 аула

---------
ЛААГ
доц. д-р Д. Мекеров

06.01.2008

8:00 - 11:00

422 ауд.
-----------

Тва пише, едва ли има някви промени, но иди по рано за всеки случай и успех.
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107
  • Ръководител УКЗ към ФМИ
« Отговор #6 -: 03.01.2008, 16:29:02 »

Съжаляваме колеги, но имаше проблеми със захранването, UPS-те издържаха колкото могат. Отделно доставчиците също имаха проблеми с електриката. Дано да няма повече.
При проблеми с www.fmi-plovdiv.org опитайте с алтернативата http://fmi.uni-plovdiv.bg, машината е една, но отговаря на различни IP-та от различни доставчици.
Ако сте имали ток и интернет, значи сте късметлии. В Пловдив и региона на места нямаше захранване над 18 часа.

Успехи през 2008г.
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 03.01.2008, 17:48:50 »

При мен имаше само токови удари през 5 мин ми се ресваше компа...
Активен

Васил Тошков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 46
  • Информатик
    • SEO
« Отговор #8 -: 03.01.2008, 19:24:49 »

Аз вече по навик си отварям сайта на факултета от archive.org . Не знам защо, но в Стара Загора повечето пъти сайтът не се отваря. Защо не го сложите на един истински хостинг? Ще струва 5 лева на месец, но на много хора ща ни се решат проблемите.

Онзи ден теглих 15Mb лекции за изпита си през archive.org и слава-богу, че бяха в PDF формат и бяха индексирани. Иначе не знам какво щях да правя. Звънях на приятели от други градове да ми ги препратят, но и при тях не се отваряше.

Срамота е всичко това, при положение, че сме информатици!
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
« Отговор #9 -: 03.01.2008, 19:47:15 »

Несериозно е да говориш за 5-левови хостинги и прочие. Имало е проблеми с тоците. Случва се. Сега какво ...? ФМИ да си направим една собствена централа, за да сме обезпечени откъм тоци? Еми несериозни работи са това. Каквото е, това е.
Активен
Too short signature limits.

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #10 -: 03.01.2008, 21:03:59 »

вчера  за  около  2  часа  нямаше  връзка  сървара  на  унито?  не   знам  защо  ,  може  да  е имало  токов  удар???
Активен
Всичко е любов

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 03.01.2008, 22:04:47 »

Ще оревете арталъка дет се вика, че сървъра бил паднал за няколко часа, голяма работа:)
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 03.01.2008, 22:55:57 »

това  са  факти,  никой  не  упреквам  нито   рева,  просто  споделям  както  и  някои  колеги  от  Стара  Загора  са  забелязали   подобно   нещо!  иначе  качеството  на   Бтк  е  страхотно  ,  но  вече  втори  месец   надписват   сметките  ! меналия  месец   ми  върнаха  10  лв  надвзети  с   4-5  жалби  от  моя  страна  а  този  месец  сметката ми за  телефон  и  интернет  е  58 лв  при  положение  че  трябва  да  бъде36лв  отново  22  лв  отгоре  но  тоя  път  няма  изобщо  да  ходя  да  се  разправям  след  1-2  като  спрат  нет ще  се   запиша  към  друга  фирма  но  коя  още  не  съм  решил!
Активен
Всичко е любов

javahaterphplover

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 26
« Отговор #13 -: 03.01.2008, 23:12:46 »

Cloxy

Напълно си прав, защото това не се случва за първи път - да не се отваря сайта. Причината сега може да е тоците. Това не е важно. Въпросът е, че се случва достатъчно често, за да пречи на хората, живущи извън Пловдив. Не спорете, учил съм 5 години във ФМИ - just know it.

Несериозно е да говориш за 5-левови хостинги и прочие. Имало е проблеми с тоците. Случва се. Сега какво ...? ФМИ да си направим една собствена централа, за да сме обезпечени откъм тоци? Еми несериозни работи са това. Каквото е, това е.

Не. В България има достатъчно хостинг компании, които точно за 5 лв. на месец предлагат shared hosting в пъти по-добър от сегашния на сайта. Това е факт. Няма смисъл да се спори върху него. Не искам да омаловажавам усилията, които хвърляте, за да поддържате сайта, но истината си е това.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 03.01.2008, 23:21:14 »

някой  може  ли  да  каже  нещо  за  някоя  фирма  --интернет  доставчик  която  да   предлага  добро  качество  на  услугата  на  разумна  цена  --за   мен   това  е  от (18  до  28лв) месечно  и  да  няма  големи  прекъсвания  повече  от  1 час  примерно! :-)
Активен
Всичко е любов

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
« Отговор #15 -: 04.01.2008, 00:07:32 »

Не. В България има достатъчно хостинг компании, които точно за 5 лв. на месец предлагат shared hosting в пъти по-добър от сегашния на сайта. Това е факт. Няма смисъл да се спори върху него. Не искам да омаловажавам усилията, които хвърляте, за да поддържате сайта, но истината си е това.

Гледай сега, пич, и вкъщи на компютъра правя по 2 месеца uptime, но това не означава, че ставам за хостинг. Сървърите в университета не падат, а свързаността е мъка. Бил съм по различни хостинги и там е същия кенеф. Свързаността на ПУ не е първа класа, но аз смятам, че ще върви на добре занапред. А и моля ти се не ми разправяй как се заменят мощностите в университета с мижавото хостинг планче на някоя БГ хостинг фирма за 5 лв на месец. Смешно ми е като го чета това.
Активен
Too short signature limits.

Иван Енев

• Гост
« Отговор #16 -: 04.01.2008, 00:16:36 »

Имам преки впечатления от 3 хостинг провайдъра - dir.bg, host.bg и fcolor.bg. host.bg е чудесен избор.
Активен

iliadev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 174
  • Когато има толкова случайности,търси закономерност
    • Хасково
« Отговор #17 -: 04.01.2008, 01:30:07 »

Срамота е с ресурсите, които разполага ФМИ да хоста сайтовете си по хостинг компании.Едва ли е проблем на университета да плаща по 10, 20 или 100лв на месец за хостинг, но нали идеята е да се създаде университетска мрежа, а сървърите и оборудването да се ползват за обучение на студентите ( колко се прави това с обучението е друга тема на разговор :) )

Може би е хубаво и да се помисли за резервен сървър на друго място с различен интернет и захранване, който при нужда да замени проблемния.

Поздрави!
Активен

Красимир

• Неактивен Неактивен
« Отговор #18 -: 04.01.2008, 02:16:52 »

Това все пак е университет, би трябвало да има собствени сървари, хиляди хора учат в него и поне 50% от тези хора ползват сайтове хоствани на тези сървари.
Така, че хостинг не е добро решение, най-доброто решение би било университета да има собствени сървари в собствени отделения, както е в момента, но за това трябва доста добър интернет и много добра подръжка(не искам да ме разбирате погрешно, не казвам, че подръжката на сайта е слаба) а понякога в нашата даржава това е малко трудно за изпълнение, за това второто най-добро решение е ко-локация на сървар, което не е много скъпо, но все пак струва пари. А пари за такива неща малко трудно се намират.
Абе кво ли обеснявам, те тия неща си ги знаят администраторите, няма никъв смисъл да говорим по този въпрос, без съмнение хората които се занимават с тези неща знаят кое е най-добро и се стремят да го постигнат до колкото е възможно. Да се надяваме качеството постояно да се подобрява :).
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #19 -: 04.01.2008, 07:49:42 »

2 (словом два) дена без БТК АДСЛ - Интернета, независещ от времето! Случва се!

За сърверите - проумейте, че имаме много добри многопроцесорни сървери в рак изпълнение в сърверни кутии и рак UPS матрица, както и два независими доставчика на Интернет, но няма начин да се издържи на 4-6 часово спиране с 10-12 токови удара през това време (пускане по за 5 секунди), каквото имаше на 2.01.2008. Дори в БТК изплякаха сума ти сървери и после 2 дни не можаха да се оправят.
« Последна редакция: 04.01.2008, 08:05:03 от Светослав Енков »
Активен