Да не би да казваш "дайте ни пари за да си направим кариерата".
Ако исках пари и/или кариера нямаше да се занимавам с наука. Но за да се занимавам с наука ми трябват пари. Не на мен лично де, все още не, но по принцип си трябват.
Иначе, в англоговорящия свят, като кажеш Science (с главна буква) се имат предвид природните науки. Другото са Humanities или нещо такова беше. Не че не са науаки - науки са си, просто в случая те не попадат в полето на обзора. Не че не са важни или полезни, просто в момента не говоря за тях.
Изобщо, дотук се опитвам да не коментирам, само изнасям данни. Коментарите мисля да си ги поспестя засега. Както и посланията, г-н Фурнаджиев. Но айде, като за вас, ето едничко:
На науката (разбирай природните науки) дължим всичко около нас - коли, компютри, самолети, дрехи, козметика... Всичко! Само науката може (и ще) ни спаси от енергийната, екологична, хранителна и каква ли още не криза, в която сме се заврели. А за наука трябват пари. Вашите* можете да си ги изхарчите за ядене, пиене, жени/мъже, коли, бижута, екскурзии до Канарските острови и какви ли още не ******. А можете и да ги вложите така, че и внуците ви да имат къде да живеят.
ПП Още един интересен факт - директните икономически ползи от само едно научно откритие (електормагнетизма на Максуел) и неговите най-преки приложения в индустрията покриват с лихвите всички разходи, направени за наука изобщо, за цялата история на човечеството. Всичко друго е само чиста печалба отгоре. Това химическата промишленост (цялата), медицина, аграрно-биологични приложения, електроника и информационни технологии, двигатели с вътрешно горене, всички машини, използващи прости механични устройства (лостове, макари, винтове, хидравлични устройства), авиация и т.н. - всичко е само в плюс. Факт, който също няма да коментирам.