Ах какво форумче се е развихрило (съжалявам че чак сега виждам темата)... това май ще ми е първия пост откакто съм се регистрирал тук. Но не мога да подмина такава тема!
code_master браво за избора .. още не съм се престрашил да пробвам Debian, но доколкото съм чувал и чел е много добра дистрибуция.
Само с мнението за Slackware не съм съгласен. За да започнеш от основите все пак трябва да знаеш как е структорирана една UNIX/Linux базирана система. Когато навлизах в света на Linux ми беше много лесно да разбера кое как работи със Slack. Съгласен съм че Ubuntu е една много добра дистрибуция (в момента пиша от kubuntu 8.10) но с цялата тази каша в дървото му... Хресва ми всички файлове да са си там където им е мястото ... Няма да споря че всичко става по-лесно, и сега когато си имам някакво понятие от това как работи една линукс дистрибуция на теория, ми е по-добре с Ubuntu, но Slackware за мен е добър начин да започнеш, пък и Slack е една от малкото дистрибуции, в която разработчиците й чакат всички пакети да преминат в stable state за да публикуват нова версия, затова и винаги когато излезне нейна нова версия - софтуерът на инсталанционния диск вече е поостарял (като изключим testing и extra директориите).
И все пак най-вярно си остава това, че на който както му е удобно