argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 88   Надолу

Автор Тема: Европейски стипендии  (Прочетена 343450 пъти)

Вятър

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 41
Re:Европейски стипендии
« Отговор #1180 -: 02.03.2010, 21:00:45 »

natasha_ul
Ако виждаш малко по-далече от носа си и не се интересуваш само от банковата си сметка, можеше и да разбереш какво прави СС. Да беше дошла днес на инициативата против това през университета ни да минава улица и можеше сама да попиташ, защо СС "си клати краката"....
Малко здрав акъл се иска в цялата работа...
Активен
"Образованието е това, което ти остава в главата след като забравиш всичко, което са те учили"
Алберт Айнщайн

natasha_ul

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
« Отговор #1181 -: 02.03.2010, 22:05:37 »

Да, прав си, <<Вятър>>, искрено съжалявам, че занимавам СС със СТУДЕНТСКИ  проблем, който касае джобовете ни. Мисля че от университета сами трябва да защитават базата си, а такива истории, че от там ще минава улица, шосе, магистрала или каквото се сетите са направо еретични. Предлагам ви да мислите по-мащабно и най-вече многостранно. Всички проблеми, дейности, инициативи, които занимават студентите трябва да занимават и вас.
Активен

samsung

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74
« Отговор #1182 -: 03.03.2010, 00:17:52 »

На СС редовно им се налага да обясняват какво вършат и да се оправдават!Хипотетично,ако приемем,че са дейни,то защо никой не получава отчет за тази дейност?СС не се ли грижи за студнтите или...абе гнусна история
Активен

samsung

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1183 -: 03.03.2010, 00:22:25 »

Честит празник впрочем!Нека поне на тази дата си дадем равносметка за очакванията,които народът ни е имал и за насрещните предателства насреща му!Днес просто мъститият паша е заменен от министър и неработеща администрация
Активен

shushi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 142
« Отговор #1184 -: 03.03.2010, 10:37:50 »

така като ви слушам отстрани и всичко започва да ми прилича на пенсионерска свада, избиваща до национализъм :) както и да е... пари няма, няма и информация. Миналата година звънях за летните европейски стипендии в МОН (има един информационен телефон на страницата), някой ако иска може да пробва да се обади да видим какво ще му кажат. Междудругото бяха много любезни хората и в седмицата, която ми казаха, стипендиите наистина бяха преведени (около 13-14 август беше превода).
Активен

samsung

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1185 -: 03.03.2010, 12:43:18 »

Липсата на пари не означава липса на информация!Нека поне не ни третират като просяци,които очакват милостиня.Всеки лев от тази прословута стипендия е заслужен,а поведението на институциите говори за безочливост и нетърпима наглост
Активен

Krisy88

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 32
« Отговор #1186 -: 03.03.2010, 17:53:12 »

така като ви слушам отстрани и всичко започва да ми прилича на пенсионерска свада, избиваща до национализъм :) както и да е... пари няма, няма и информация. Миналата година звънях за летните европейски стипендии в МОН (има един информационен телефон на страницата), някой ако иска може да пробва да се обади да видим какво ще му кажат. Междудругото бяха много любезни хората и в седмицата, която ми казаха, стипендиите наистина бяха преведени (около 13-14 август беше превода).

Колега ако може и ако случайно го пазиш този номер да го напишеш за да мога утре през деня да звънна да питам какво става !!! Че тази подигравка вече стигна всички граници!!!
БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :-)
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
« Отговор #1187 -: 03.03.2010, 21:35:02 »

И аз ще звънна ако споделиш номера.
Активен

shushi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1188 -: 03.03.2010, 21:43:55 »

Централа на  МОМН:
 тел.:   9217799,
Пресцентър: тел.: 9217744, 9217741, 9217512
Копирам ви го от сайта на МОН, когато влезете в сайта телефоните се намират в едно каренце долу вляво. Не мога да си спомня на кой от всички телефони звъннах, логично е да е на първия- централа на МОМН. Когато се обадих ми дадоха друг номер, на тяхна колежка, занимаваща се с евростипендиите. пишете какво са ви отговорили ;)
Активен

isojama

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
« Отговор #1189 -: 04.03.2010, 15:22:59 »

какво стана, има ли нещо понеже аз получих един отговор ама неще не се връзва...
"Здравейте г-н Лесев,
За да можем да отговорим на Вашето запитване е необходимо да посочите в кое ВУЗ се обучавате, с цел конкретна проверка.

Н. Ефремова"
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1190 -: 04.03.2010, 15:39:34 »

Колеги, обадих се на този телефон, който е на МОН (02/9217799). Отговори ми една "любезна" дама, която ми каза, че всичката информация е посочена на сайта на евростипендиите. Също така "любезно" ми обясни, че мога да се обадя където си искам и че от тях нищо не зависело. След това се обадих на МТСП, откъдето ме прехвърлиха към Европейски фондове (02/8119600)- най-сетне един разбран човек. Жената много мило ми обясни, че парите за част от университетите са преведени на МОН, но не и за нашия мил ПУ. Освен това каза, че най-пълна информация би трябвало да ми дадат именно от МОН ( което обаче не стана). Освен това каза, че най- късно до 2 седмици би трябвало и нашите да са преведени. След всички тези прехвърляния вече и аз не знам какво да мисля, поне се надявам на тия клоуни да им писне от нас и най-накрая да ни преведат заслужените стипендии. Моля ви, не стойте безучастни. Докато не им загреем теефоните няма да свършат една свястна работа.
Активен

isojama

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1191 -: 04.03.2010, 15:43:59 »

значи излиза че за едни университети за преведенои за други не са така ли  ? защото ако е така това обяснява имейла които получих от Н.Ефремова?
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1192 -: 04.03.2010, 15:46:56 »

Да, точно така ми обясниха от еврофондовете. На нас още не са превели парите към МОН, та те след това да ги преведат към ПУ, а те пък съответно на нас.  И стана една дълга и широка ...
Активен

isojama

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1193 -: 04.03.2010, 15:53:28 »

охооо, аз ще видя след малко дали са ги превели към Русенския Университет и ще пиша по-късно.
Активен

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful
« Отговор #1194 -: 04.03.2010, 15:56:56 »

Шуменският и Софийският също още чакат,доколкото знам.
Активен

samsung

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1195 -: 04.03.2010, 17:42:56 »

Ясно! Още ще се чака,но поне има надежда,че до 2 седмици може да се усмихнем широко...МОЖЕЕЕ :wink:
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1196 -: 04.03.2010, 19:56:24 »

Бахти широката усмивка... При положение, че трябваше с тези стипендии да си платя таксата, а се наложи да търся от нашите. А ако не бях я платил изобщо нямаше да мога да кандидатствам за университетските стипендии... какво да ви кажа, колеги, чудесно развитие на нещата. След дъжд качулка.
Активен

samsung

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1197 -: 04.03.2010, 21:38:42 »

Метафорично казано при нас все още вали,поне докато не получим заветните пари.Аз на няколко пъти мислено ги харча за различни неща,но в крайна сметка нищо!ДА Са НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОДИТЕЛИТЕ :bow:
Активен

shushi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1198 -: 05.03.2010, 09:02:05 »

дам, прословутите 2 седмици :) дали..... Само не мога да разбера как има универитети с преведени пари, а нашия и още няколко нямат? Ние ли не сме предали някакви документи?! Както и да е. Др. седмица ще се обадя и аз ако няма никакво развитие да видим какво ще ми кажат :) Няма смисъл от имейли, по телефона си е чиста работа.
Активен

Вятър

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 41
« Отговор #1199 -: 05.03.2010, 15:53:22 »

Колега, не става въпрос какво занимава нас, а какви правомощия имаме ние в случая. А по този проблем те са същите като вашите и единственото, което ние можем да направим е да пишем писма, каквито вече са написани и изпратени.
Относно оправданията и прочие - смятам, че всеки един от нас на абсолютно добра воля отделя от времето, силите и желанието си, за каквато и да е инициатива, за да се налага да се оправдава някой, за работа, която е свършил!
Еретични казваш ? Да.... както казах, ако на някой му пукаше, щеше да дойде и да види,  по БНТ Пловдив ни излъчваха на живо, ноо... все пак тук не се касае за банкова сметка и пари, които да се дадат, що ли на някого да му пука, а ?
« Последна редакция: 05.03.2010, 15:57:01 от Вятър »
Активен
"Образованието е това, което ти остава в главата след като забравиш всичко, което са те учили"
Алберт Айнщайн
Страници: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 88   Нагоре