argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 88   Надолу

Автор Тема: Европейски стипендии  (Прочетена 343459 пъти)

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
Re:Европейски стипендии
« Отговор #1220 -: 08.03.2010, 19:59:48 »

как на какво. хазната е празна! и за здраве още 2% са дигнали,не разбрали?
Активен
Всичко е любов

S.Cvetkov

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"
« Отговор #1221 -: 08.03.2010, 21:42:40 »

Основанието е повече от ясно във всички държавни институции бюджетите са намелени с 10%.
Това води до намаление и на паричните средства отпуснати за стипендии.
Активен
С. Цветков

drago876

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
« Отговор #1222 -: 08.03.2010, 23:03:45 »

Значи кризата е само в държавната хазна? А нашите лични "хазни" пита ли ги някой? Защо не ни намалиха и таксата за семестъра например? А всяка година я увеличават...  :vomit:
Активен

grafgin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67
« Отговор #1223 -: 08.03.2010, 23:09:41 »

колега, това не го споменавай повече, защото при антикризисна политика на правителството намаляването на бюджетните разходи е обратно пропорционално на ръста на налозите и събираемостта на таксите.с други думи да повишават таксите не е желателно!
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1224 -: 08.03.2010, 23:11:10 »

xixixix  :-X Вменяваш ми чувство за вина ...
Активен

john_abruzzi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 186
« Отговор #1225 -: 08.03.2010, 23:25:03 »

Темата е за Европейските стипендии, не измествайте фона...
По непотвърдена информация стипендиите трябва да бъдат преведени до средата на МАРТ, но колко е верно един господ знае.
Парите за евростипендии не идват от УНИВЕРСИТЕТА, а от Министерството и тук не сте прави да критикувате университета, защото той е свършил каквото му е зададено от МОМН. Никой от министерството не дава ясна информация, защо се бавят парите. Някой казват, че чакали списъци от университетите с ИБАН-и, други казват съвсем различни неща.

Та според мен, ако реши министерството да ни преведе пари по сметките, ще го направи. Ако пък не, трябва да им покажем, че неможе по такъв начин да се подиграват със студентската общност и ако не изпълняват това, което е предвидено като проект за финансово подпомагане на студенти, няма да го забравим на следващите избори.

колега цветков, бих казал, че пишеш неточно относно европейските стипендии, защото образователното и социалното министерство са само разпределители на парите, които всъщност, доколкото съм разбрал правилно, са "европейски". така че от тях не зависи дали има, или няма пари. зависи единствено кога ше се разберат помежду си и с останалите свързани институции и ще благоволят да задвижат подаването на документи за втория семестър, като преди това изплатят вноските за първия докрай. в тоя случай според моите скромни и аматьорски познания никой няма квото и да е право да се оправдава със съкращаване на средствата с 10%!
Активен

drago876

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1226 -: 08.03.2010, 23:34:38 »

Говорехме за стипендиите от университета. А европейските мисля, че няма да бъдат намалени.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #1227 -: 09.03.2010, 00:11:56 »

шшт!в Гърция затегнаха коланите с 30 на сто.Днес лекарите обявиха , че от утре няма да преглеждат без пари. Готови ли сте да излезете на улицата?Таксите за семестъра ще бъдат увеличени от следващата година,цигарите също от другия месец.Да излезем на улицата не е едно и също да седим по кафенетата !Нека всеки да си зададе въпроса за себе си готов ли е да тръгне срещу тежко  екипираните  полицаи с палки и сълзотворен газ??? :y: :-) :headbang:
« Последна редакция: 09.03.2010, 00:14:49 от marin2025 »
Активен
Всичко е любов

danito89

• Гост
« Отговор #1228 -: 09.03.2010, 09:47:56 »

Бъдете спокойни криза в България винаги ще има ще има с какво да се оправдават политиците това за хазната вече ми писна едно и също говорят...
Активен

grafgin

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1229 -: 09.03.2010, 14:29:03 »

не е тук мястото да политиканстваме, но хазната не се е изпразнила от вчера за днес.министър дянков в момента се чуди как да върти парите за да покрие разходите на бюджета и най-безболезнено е да забави евростипендиите.колкото и да не съм съгласен, нашите нужди в лицето на държавата  са второ или третостепенни.съгласете се, че не сме хронично зависими от скъпи лекарства или животоспасяващи процедури.естествено, че и ние сме зависими от други неща, но няма да се вдигне толкова шум както при вчерашната стачка на джипитата.и да продължа една предишна своя мисъл-точно СС беше организацията, която трябва да алармира за неизплащането на стипендиите, посредством СС на другите вуз-ове из страната.щом имат други приоритети и са убедени, че си вършат работата добре-живи и здрави.(кога най-после някой ще предложи бараките за събаряне, драги СС :roll:?)   
Активен

john_abruzzi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1230 -: 09.03.2010, 15:28:32 »

Цитат
...министър дянков в момента се чуди как да върти парите за да покрие разходите на бюджета и най-безболезнено е да забави евростипендиите.колкото и да не съм съгласен, нашите нужди в лицето на държавата  са второ или третостепенни...

колега grafgin, предполагам това от твоя страна е проява на хумор, защото на какво основание г-н дянков ще използва чужди пари, за да покрие разходите на бюджета. :roll: хумор, който ми се струва неуместен. щото нито студентите и техните потребности са второстепенни, третостепенни и т.н., нито като забави европейски пари, за което няма абсолютно никакво право според мен, за да ги използва не по предназначение, ще реши задачата с кризата. все пак на специалната интернет страница пише следното:
Цитат
Проект „Студентски стипендии и награди” се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът съответства на специфичната цел на програмата за увеличено инвестиране в човешкия капитал чрез по-добро и по-достъпно образование. Вписва се в целите на приоритетната ос 4. „Подобряване на достъпа до образование и обучение”, като планира да допълни и разшири действието на сега съществуващите в Република България политики за студентско подпомагане, осъществявани със средства от държавния бюджет.

Бенефициент е Министерството на образованието, младежта и науката чрез дирекция „Студенти, докторанти и специализанти”. Началото на проекта бе поставено през месец ноември 2008 г., с издаване на Заповед № РД 09-1306/04.11.2008 г. на министъра на образованието и науката. Продължителността му е 21 месеца и 26 дни. Крайният срок за приключване  е 31 август 2010 г. Общата сума по проекта е 39 116 599,60 лв.
нека някой по-образован да ме коригира, при условие че греша, но от този текст излиза, че програмата за европейски стипендии се изпълнява не със средства от държавния бюджет, а със средства, отпуснати по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” от Европейския съюз . да ви имам хумора, да ви имам и чудото. това, което искам да кажа, е че за изплащането на "българските" стипендии в намален размер от втория семестър, както и за възможно тяхно забавяне, е допустимо да се говори. за европейските обаче - в никакъв случай. :headbang: редствата, отпуснати за тях, не се ли отчитат по някакъв начин от съответните страни по проекта пред съответните институции на Европейския съюз?
Активен

PPP

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 43
« Отговор #1231 -: 09.03.2010, 16:05:11 »

(кога най-после някой ще предложи бараките за събаряне, драги СС :roll:?)   

На теб пък кво ти пречат тия бараки и кво им е общото с европeйските стипендии не мога да разбера?  Никакъв проблем няма да се разреши с бутането им и с нищо няма да допринесе за университета, освен много хаос и студенти, които няма къде да си карат лекциите! А относно Евростипендиите не стига , че от Европа ви дават допълнителни стипендии, ами и мрънкате! А редовните стипендии - в повечето ВУЗ-ове не са и 80 лв, ами 50-60, а вие пак недоволни че били намалени с 10 лв ... ей неблагодарен народ ... Време е да се осъзнаете, че все пак живеем в България, а не Франция или Германия и поне докато сме студенти няма да видим стипендии по 200-300 евро, които и да идват навреме даже. Стегнете се малко и стига сте се оплаквали ( то българинът друго не знае естествено ) , като ви приведат евп.стипендии ( а те ще ги преведат, защото това все пак е ЕС, а не България) , ще си ги изпиете по кръчмите спокойно :wink:
Активен

John

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1232 -: 09.03.2010, 16:38:27 »

ppp Проблема е, че макар и Европа да ги е дала, България не ги превежда. И защо да не се оплакваме за това? Бахти, всички се оплакват от забавяния на различни изплащания, а ние какво, да си мълчим и да се надупим ли? Ей за това не ни зачитат за нищо. А последното ти изречение е направо... лошото е, че повечето, които чакат тея стипендии, ги чакат, за да си платят сметки и т.н., а кръчмите са им на последно място в главата.
Активен

Lilly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 109
« Отговор #1233 -: 09.03.2010, 17:22:32 »

ppp много добре го е казал,не живеем във Франция или някъде другаде в цивилизована Европа,именно поради тази причина има забавяне,защото това е нещо нормално за родната ни страна,страната на абсурдите..и как да не се оплакваме и недоволстваме като са обявени срокове,които не са спазени.И да,някои ще изпият парите по кръчмите,но за други от тези пари зависи дали ще запишат семестъра или не,така че,драги ppp,основанието за недоволсто е огромно!
Активен

myzrael

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74
« Отговор #1234 -: 09.03.2010, 17:23:44 »

да ви издам една тайна която все още не е публично обявена!Това намерих в сайта на ВСУ

Информираме Ви, че на 22 март 2010 година стартира  кампанията по кандидатстването за стипендии и награди по проекта за летния семестър на учебната 2009/2010 г.

Продължителността на самата кампания ще бъде до 16 април 2010 година. Всички срокове, формуляри и подробни разяснения ще намерите сайта http://eurostipendii.mon.bg преди започването на кампанията.

обаче нищо не пишат кога другите 2 стипендии ще изплатят :(
Активен

alele

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #1235 -: 09.03.2010, 18:01:58 »

знаете ли хора има решение на проблема
това решение обаче ще причини следното - няма да има повече европейски  стипендии за  нас и проекта  ще бъде прекратен
УХТ-то май го е усетило това

та за решението = много е просто - ще пишем до евроомбуцмана и до 1-2 седмици ще получим отговора - а след това до 1 година и решението на всеки проблем и тогава единственото което ще получим ще е няколко наказани или уволнени служители в министерствата и някои и друг министър

а относно недоволството и СС
имам смътното съмнение че хората които пишат че СС не може да направи нищо са именно от този СС и просто се стараят да се покрият

преди няколко месеца когато беше проблема с 270-те лева пак мълчаха мълчаха и накрая като се разбра че ще ги изплатят и те хоп излязоха с декларация че виждате ли все едно заради тях ни ги изплатиха

имам един въорос към С.Цветков  =  Защо не вземе СС да организира протест пред министерството за неизплатените стипендии (заедно с другите университети които не са ги получили)?
Активен
Ф И Ф

grafgin

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1236 -: 09.03.2010, 18:26:47 »

това решение обаче ще причини следното - няма да има повече европейски  стипендии за  нас и проекта  ще бъде прекратен

та за решението = много е просто - ще пишем до евроомбуцмана и до 1-2 седмици ще получим отговора - а след това до 1 година и решението на всеки проблем и тогава единственото което ще получим ще е няколко наказани или уволнени служители в министерствата и някои и друг министър

имам смътното съмнение че хората които пишат че СС не може да направи нищо са именно от този СС и просто се стараят да се покрият

преди няколко месеца когато беше проблема с 270-те лева пак мълчаха мълчаха и накрая като се разбра че ще ги изплатят и те хоп излязоха с декларация че виждате ли все едно заради тях ни ги изплатиха

имам един въорос към С.Цветков  =  Защо не вземе СС да организира протест пред министерството за неизплатените стипендии (заедно с другите университети които не са ги получили)?

най-после един колега да усети защо все  клоня към СС.това е тяхната работа според мен, да се дава гласност на проблемите на студентите.

п.с. ррр, цял първи семестър моят курс беше набутан в 18 сем зала в бараката в понеделник от 9-12ч., вторник от 9-10.30ч и сряда от 16.30-19 15ч.представи си каква е температурата през ноември, декември и януари по това време на денонощието.най-малкото е неуважение към лекторите, единият от които е проферсор и най-добрият в областта си в България.това е проблем на студентите, които учат в картонени катуни.повярвай ми няма нищо общо с академичното пространство! СС може би трябва да повдигне въпроса или нещо се бъркам?
Активен

PPP

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 43
« Отговор #1237 -: 09.03.2010, 18:30:40 »

Какви протести  :-X  Защо смятате, че някой би се поинтересувал от някви си студенти. Те са последният проблем на министрите и не Студентски съвет, ами и Ректора да отиде да протестира, просто ще му се изсмеят в лицето!
Активен

john_abruzzi

• Неактивен Неактивен
« Отговор #1238 -: 09.03.2010, 18:38:04 »

да ви издам една тайна която все още не е публично обявена!Това намерих в сайта на ВСУ

Информираме Ви, че на 22 март 2010 година стартира  кампанията по кандидатстването за стипендии и награди по проекта за летния семестър на учебната 2009/2010 г.

Продължителността на самата кампания ще бъде до 16 април 2010 година. Всички срокове, формуляри и подробни разяснения ще намерите сайта http://eurostipendii.mon.bg преди започването на кампанията.

обаче нищо не пишат кога другите 2 стипендии ще изплатят :(
колега, да се надяваме, че това, което си прочел в сайта на варненския свободен университет, е истина. така ли е, значи в най-добрия случай одобрените ше получат пари за втория семестър в началото на сесията или по време на нея. иначе без да разбирам особено много, ми се струва, че до подаването на документи за втория семестър би трябвало да изплатят и последните месечни вноски от евростипендиите за първия семестър. :-)
Активен

myzrael

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74
« Отговор #1239 -: 09.03.2010, 19:10:21 »

и аз на това се надявам да ги изплатят до подаването за втория :)
Активен
Страници: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 88   Нагоре