Здравейте.Искам да изразя огромното си възмущение във връзка с днешното настаняване на студенти в общежитията.Дъщеря ми е студентка 2 курс в педагогическия факултет.В 6 часа тази сутрин бяхме пред ректората,като пред нас имаше максимум 50 човека Излязоха 3 младежи и раздадоха номера,които,незнайно защо, започнаха от 200 и дъщеря ми получи номер 248.По обяд започнаха да идват понаспали се студенти с малки номера .Явно те бяха предварително раздадени предишните дни.и бяха настанени веднага.Дъщеря ми бе настанена в 17 45.Чакахме 12 часа,безобразие.
Като майка на дъщеря,предпочела да остане да живее и учи в родината си,питам, докога с тези прийоми? Миналата година е било същото,сега нещата се повтарят. И пак питам.Защо молдовските студенти,водени от своя групов отговорник,се настаняваха без ред и в предварително определени хубави стаи? Не мислите ли,че по този начин обеззверявате младите българи? С какво те са повече от нашите деца? И знаете ли,че има студенти,които чакаха с нас от сутринта, но не успяха да се настанят и останаха да спят навън и да чакат пред вратите утрешния кошмар? Само от уважение към вас като институция не се обадих на медиите.Но е скандално това,което днес видях.
С уважение-ваш колега,български учител