Свежарски, модерен, шарен... не, мерси. За целата си има няколко хиляди шарени свежарски форума. Не искам всички аватари да са снимка със костюм и вратовръзка, но съм твърдо против форума да става арена за изява на "оригиналност". Нагледал съм се, болят ме очите от "оригиналност".
Иначе подписа може и 255 символа да се направи, с уговорката, че админите ще могат по свое усмотрение да премахват неподходящо съдържание от подписите (големи картинки, комерсиални линкове, десет реда от по пет букви с двоен размер на шрифта и прочее).
За промени във форума аз лично съм много отворен. Едно важно уточнение, което тряба да направим преди всичко е - това официален форум, инструмент на ПУ ли е, или е обществен форум на хората обединени по социален признак връзката им с ПУ. Защото един официален форум следва да се модерира много по-строго, включително с цензура (ако някой си мисли, че на официален поддържан от фирма форум ще стоят мнения "ми те там всички са корумпирани, лентяи, некадърници и тъпи копелета", да ходи да се прегледа). Забележете - аз нямам против форума да е по-неформален, да си говорим по-свободно и за това кой преподавател се заяжда от чиста злоба, и кой дава лесно изпитите на секси колежки и прочее. Само дето не виждам какво би убедило ръководството на ПУ да хоства и плаща разходите за такъв форум. В момента имаме една мешаница между строга официалност на места и абсолютна слободия на други. И съм почти на 99.99% убеден, че съвместяването в един форум на различни секции с различен стил е практически неосъществимо. Може би може да се помисли за създаването на два форума - единия строго официален (и строго модериран*) служебен за ПУ и един съвсем неформален (с минимум модрация) друг за връзка между всички хора, обеденени от връзката си по един или друг начин с Университета. Може да се раздели базата данни на сегашния форум (виждал съм го правено, в момента съм админ на едното парче от раздялата и глобален мод на другото парче).