Радвам се да чуя, че ви харесва във ФМИ!
И аз едно време преди точно 20 години исках да уча във ВМЕИ-София, но доцент Тотков ме нави да опитам тук и съм му все още безкрайно благодарен!
И аз не ходех на всички лекции, въпреки че по мое време имаше и заверки на лекции и на упражнения, но винаги може да обясниш защо не си могъл да идеш на преподавателя си. Е, по мое време нямаше възможности за частна работа, нямаше толкоз кафенета, но който не му се учеше - пак не учеше :lol:
Да си ученик не е лошо, ама да си студент е престижно!
Дерзайте и не се оплаквайте от тия математики - и на мен ми взеха здравето, ама накрая се оказах за моя голяма изненада дори отличник (5.60) и ректора ми се скара, защо не съм бил на промоцията да си получа наградата (вече бях асистент във ФМИ - веднага след завършването).
Съвет - питайте и разпитвайте - по-големите колеги и самите преподаватели по всички въпроси - кой какво изисква, как се провежда обучението, текущият контрол по съответната дисциплина и си знайте и спазвайте правата и задълженията като студенти на ФМИ!
За приемните изпити - в комисията по оценка на работите по Информатика съм и мога да споделя, че има много голям процент лоши работи и че сме много прецизни и толерираме, не намаляваме оценките. Просто изпита по Информатика е от 2 части, от които се получава средната крайна оценка и обикновено има или само теста или само задачата добре направени (визирам златната среда - тия с оценки около 4). По математика критерия е по-ясен и там няма такова объркване, но мисля, че и там имаше много слаби и средни оценки.