Flashfreak - най-общо казано СС на ФМИ ще е говорителят на нашият факултет в общият СС на ПУ. А, в превод това значи, че когато СС на ПУ реши да осъществи някакъв проет(даже и бюджет има - т.е. съществува реална възможност нещо да се направи) нашият СС , от името на ФМИ, ще има възможност да предлага идеи и решиния, които най-много ще ни удовлетворят. На по локално ниво т.е. вътре във факултета, това ще са хора, към които можеш да се обърнеш, ако имаш проблем по каквато и да е тема, свързана със студеството ти и те ще посредничат с по-властимащи за решаването на проблема.
За да ти там по-точен пример за бенефит за именно нашият факултет ще ти кажа, че съвсем наскоро се започна връзка със СС на Софийския университет с цел взаймна работа. А, още по-простичко казано- ако има на какво да ни научат, къде да ни вкарат(я в някое европейско фондче, я другаде, където може да имаме полза)да го сторят като хора с малко повече опит от нас. От къде идва, обаче проблемът?Ами за сега в СС на ФМИ съм аз и още 2 души. Твърде сме малко и цялата комуникация между факултетите(на ПУ и Софийски У.) е поверена на мен. Аз лично го намирам за несериозно изглеждащо от хора, които уж имали големи амбиции, да се праща само една ентусиазирана първокурсничка.
Надявам се да съм ти отговорила достатъчно ясно и изчерпателно.
~LIA~
P.S> Ako ne stiga- pitai