argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35   Надолу

Автор Тема: Въпроси за изпити и преподаватели, тук!  (Прочетена 236200 пъти)

notenoughme

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Влашки...
« Отговор #180 -: 19.11.2009, 13:06:49 »

Чесно казано аз не го разбирам неговия тип на обучение.Има ли някаква цел това негово принизяване на студентите?Нима ако ме кара да се чувствам боклук,да приема че собственото ми бъдеще е на простачка и непрокопсаничка ще ме накара да се стремя да бъда нещо повече?Нали в произведенията които изучаваме повествователят не пише туко така нещата,не мога да повярвам че и той ги казва туко така.Влашки е много интелигентен преподавател,човекът много добре си върши работата и отлично знае какво прави.Неговите упражнения ми харесват като стил и ачин на преподаване.Имам желание да ги посещавам и го правя,но защо с а тези думи,които всеки път ни карат да се чувстваме нищожества?Нима той не е от масата хора,които просто говорят и не дават решение на проблемите.Да,лесно е да кежеш - "ти си глупак,ти си прост,ти си неук,ти си безотговорен,всички сте такива". Да,лесно е да сложиш всички под общ знаменател...

Питам се защо например един път не попита някои от студентите - как живееш,защо живееш така?Аз например работя от 15 годишна.Откак уча в университета - 3та година съм,не съм спряла да работя.Родителите ми нямат възможност да ми плащат обучението,правя го аз!...и не съм длъжна да слушам как ме принизяват и ме слагат под общ знаменател.Да, има студенти , които не работят,родителите им имат възможности и това е прекрасно.Да,има такива които ги мързи и по цял ден стоят вкъщи,да той е прав,че масово цари глупостта и простотията.Ок,дай сега тази простотия да я направим още по - модерна като съсипем и хората които искат да постигнат нещо.

Не разбирам и защо ми прави проблем като ида с друга група.Имам си отговорности и ги поемам.Никога не преча в упражненията му,слушам записвам...какво значение има групата?...Ходя,защото го уважавам , че знае и може да задържи вниманието ми.Да нямам достатъчно време и възможност да прочета всичко,но се старая да ида,да разбера,да чуя нещо.

Аз го уважавам....но не искам да слушам затова че съм простачка и че не ставам за нищо,че такова ми е поколението.Защото живота ми не е само университет...живота ми е пари,работа,здраве,щастие - и аз завися от тези неща.Желая да не ми се налага да работя,да не ми се налага да плащам образованието си,да уча да уча........искам да уча и само това да правя....обаче има външни фактори и ако искам едното,трябва да си го осигуря!

Порицанието не е най-добрия начин да накараш някой да свърши нещо както трябва.Защо ме идентифицира с масата(простотията).Защо не започнем да говорим затова колко са умни българите и колко много могат?Защо не ни похвали и д ани накара със същите силни думи да почувстваме че можем?Че можем НЕЩО!?

И така е със всичко в България-този манталитет няма да ни помогне.Затова и аз ще изчезна оттук,защото колкото и да се старая,да показвам че мога,ако видят че съм по-умна и мога повече ме спъват и трябва да започвам отначало.Само че това амортизира...И на мен ми писна.Естествено...както птиците отлитат на юг защото им е студено и аз ще си тръгна...Няма да се примиря със студеното...ще го понасям,навсякъде ще го има,но ще търся и топлото.

Откак съм в тоя университет постоянно има неуредици и това диктува и моето поведение,както на всички останали - да започвам да гледам несериозно на него.Не един път сме се събирали по 150 човека за лекции и преподавателя не е идвал и никой не ни предупреждава.Отиваш на изпит и 1 час търсиш зала като малумник,защото преподавателя не си е направил сметка.Явно толкова му пука за мен...Госпобожата Чавдарова се отнася с теб като с малумник също,не си върши работата,което е всеизвестно и се държи с теб сякаш си измет.Слушаш какъв простак си всеки ден.Понякога имаш чувството че си пилееш времето.

Тези които ходят на работа се чувстват у дома си в университета-аз поне съм един от тях и там всичко изглежда по-лесно.Не стига че си блъскам главата всеки ден с неблагодарни работодатели и работя за тях за мизерни пари ами трябва да търпя и такова отношение там където уж ми е мястото...!

Аз искам да бъда нещо повече от глупачка,искам да знам повече,да мога нещо да създам с двете си ръце и няма да позволя на такова отношение да ми попречи.Колкото повече се сблъсквам с него,толкова повече ще си пожелавам хората сред които живея да осмислят живота ми,а не да го обезмислят.И ще уважавам себе си и ще се старая да не правя техните грешки.

Не искам да съм едно колело което се търкаля безцелно и гумите му са пропити с кал.
Активен

sportno_dype

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
езикознание Янев
« Отговор #181 -: 19.11.2009, 16:37:28 »

Колеги как протича изпитът  при Янев?
Активен

sportno_dype

• Неактивен Неактивен
Янев
« Отговор #182 -: 19.11.2009, 17:16:03 »

Как протича изпита при Янев някой може ли да ми помогне...
Активен

sportno_dype

• Неактивен Неактивен
Re:Янев
« Отговор #183 -: 19.11.2009, 20:29:14 »

езикознание моля помогнете нужно е малко инфо
Активен

Антония

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 343
  • филологически факултет
Re:Въпроси за изпити и преподаватели, тук!
« Отговор #184 -: 23.11.2009, 22:19:36 »

Какво точно те интересува за езикознанието? Изпита протича по различен начин. Учи се от лекциите. При Янев ли ще го държиш или при Чобанов. Ако е при Янев най-вероятно ще ви даде две теми и ще е писмен. А ако е Чобанов може да е под всякаква форма. Не се тревожи не е чак толкова трудно.Ако нещо конкретно те интересува питай.
Активен

samotnata_x

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 102
  • Там, където има покрив няма криле.
    • Мислите на една жена...
« Отговор #185 -: 01.12.2009, 08:42:50 »

Колеги, имам въпрос относно заверките при ас. Желязкова и ас. Кръстев. Наложи ми се поради здравословни причина да отсъствам от упражненията и лекциите им около месец, което прави 3 изпуснати занятия при всеки един. Някой може ли да ми каже дали бих могла да имам проблем със заверките според вас?
Активен

Lizzy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
« Отговор #186 -: 04.12.2009, 13:54:55 »

Какво точно те интересува за езикознанието? Изпита протича по различен начин. Учи се от лекциите. При Янев ли ще го държиш или при Чобанов. Ако е при Янев най-вероятно ще ви даде две теми и ще е писмен. А ако е Чобанов може да е под всякаква форма. Не се тревожи не е чак толкова трудно.Ако нещо конкретно те интересува питай.

Лекциите на Янев (не упражнения а Лeкции) същите ли са като на Чобанов ?
Активен

Lizzy

• Неактивен Неактивен
« Отговор #187 -: 04.12.2009, 13:57:18 »

Лекциите на Янев (не упражнения а Лeкции) същите ли са като на Чобанов ?

sportno_dype Каква специалност си ? [/b]
« Последна редакция: 04.12.2009, 13:59:08 от Lizzy »
Активен

filizka

• Неактивен Неактивен
изпит по старобългарска литература
« Отговор #188 -: 04.12.2009, 16:03:54 »

:-)здр на всички скоро време ни предстои изпит по старобългарска литература при Доц. д-р Димо Чешмеджиев  някой от вас имал ли е изпит при него как протича изпита, писмен или устен? симпатичен е  :y: само се притеснявам от изпита
Активен

joro.vin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 142
    • http://managerteams.com/
Re:методина на обучението по бълг.език
« Отговор #189 -: 23.12.2009, 01:03:22 »

здравейте, аз съм 4 курс БЕРЕ и имам изпит при доц.Гарушева по методика на обучението по бълг. език-някой може ли да ми каже как протича изпита и лесно ли се взима?

Здрасти,аз съм Жоро от вече завършилите БЕРЕ, та за Гарушева това е последнивт изпит, за който трябва да се тревожиш, защото там имаш възможност и да се освободиш от него. Към края на семестъра по време на последното упражнение ще ви пуснат един тест, който ако го вземете с не по-малко от 5.00 се освобождавате от изпит, но трябва да сте ходили редовно на лекции или поне в повечето, защото предполагам знаеш, че тя записва и така ако имаш редовно присъствие няма защо да се притесняваш, а и тестът въобще не е труден. Това е за Гарушева ако те интересува друго по този или друг изпит пиши ;) успех
Активен

polq_

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 130
Психология при Койчев???
« Отговор #190 -: 23.12.2009, 14:27:17 »

Някой има ли конспект??Понеже трябваше да е изпратил на имейла на всеки курс,но явно е станало объркване.
Активен

anai22

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
изпити за балканистика 1 курс
« Отговор #191 -: 29.12.2009, 21:30:54 »

Някой може ли да ми каже какви са датите за изпитите за парви курс балканистика  :s:
Активен
Az kazah

alex31

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
« Отговор #192 -: 03.01.2010, 23:20:15 »

Колеги,има ли някой от вас информация относно датата за изпита по Детска литература на редовните студенти?
Активен

mimsvg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #193 -: 05.01.2010, 00:01:08 »

:-) :wink: здравейте, искам само да попитам имате ли някакво инфо относно датата при Нейчев, януарска сесия 2010
Активен

Lilly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 109
« Отговор #194 -: 05.01.2010, 00:48:34 »

14.02 и 15.02 за БФ...за изпита при Нейчев става въпрос ..
Активен

Futbolis7aa

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
« Отговор #195 -: 05.01.2010, 18:37:25 »

Някой ще даде ли инфо какво представляват контролните за допускане до изпит по Увод в общото езикознание и Увод в литературната теория  :roll: :roll: :s:
Активен
:)))

ok

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
Езикознание-дати за изпит при доц.Янев
« Отговор #196 -: 07.01.2010, 16:36:29 »

Моля някой от първокурсниците да каже дати за изпита при доц.Янев.Благодаря предварително.
Активен

Nenko_16

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 40
  • Български език и новогръцки език - IV курс
Re:Езикознание-дати за изпит при доц.Янев
« Отговор #197 -: 08.01.2010, 20:07:33 »

Ние от Български и новогръцки сме на 10.02.2010 г.
Активен
Δεν υπάρχει ευτυχισμένη ζωή, μόνο ευτυχισμένες στιγμές.

zz55

• Неактивен Неактивен
« Отговор #198 -: 09.01.2010, 22:07:14 »

Дали някой знае кога е изпитът по Руска литература на 20 век при ас. Георгиева за специалност Български език и английски език?
Активен

samotnata_x

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 102
  • Там, където има покрив няма криле.
    • Мислите на една жена...
« Отговор #199 -: 09.01.2010, 23:46:02 »

БЕРЕ 04,02, колега.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 35   Нагоре