Само който не се е опитал да пише на кирилица, не е успял. Липсата на "кирилизатор" не е извинение. Толкова за писането на латиница, шльокавица, методиевица или както там му се вика. След първи осран пост - писъмце от модератор. След втори - писъмце от администратор. След трети - намиране на по-толерантен форум (teenproblems е добро място за депресирани дечица с форумни комплекси).
По-сторги мерки? Да, моля! Това е официален форум на университет все пак. Откритото предлагане, насърчаване и подтикване към действия, противоречащи на правилника на университета (а често и на законите на страната) няма място на този форум. "Добре де, а за какво е тогава тоя форум?" Ами има за какво, стига да приемете, че високата активност не е мярка за "успешност" на един форум.
1. Тук могат да идват кандидат-студенти и да се интересуват от каквото там се интересуват. В този случай е добре да има и някой/и който/които да отговаря/т за намирането на информация и свеждането й до кандидат-студентите. Лафа "Ама то си има къде да се пита" просто не върви. Защото много хора просто не знаят
къде е това. Някои просто не могат да идват когато и както си искат до Ректората. Всъщност, добре е да се говори с ръководството на Университета форума да се обявява публично като възможно място за получаване на подобна информация и направо да се определят няколко служителя, които направо да си отговарят за информирането на кандидат-студентите.
2. Тук студенти могат да споделят свои проблеми и предложения. Отново всъщност е важно да има някой служител от Университета, който официално да се занимава с тези въпроси. Поне Студентския съвет може да се активизира малко повечко на форума. За краткото си време на форума открих няколко "сигнала" за
"нестандартните" методи на изпитване на някои преподаватели. Кой направи нещо по въпроса? Кой каза "Хей, чакай малко, щом има данни от 5 различни потребителя, че преподавателя XYZ открито проявява префернции към студенти от единия пол, дали не следва малко да поразследваме. С презумпция за невинност, естествено, но все пак." А има и някои чисто административни въпроси, на които тук може да се отговори. Да, знам "Има си къде да се попита"
. Само че работното време на някои инспекторки (поне със студенти) е доста... хммм... странно. А често има и опашки. Да цитирам малко Франк Хърбърт (мисля, че съм го пускал и в темата с цитатите в Public):
"Да отнемем час от живота на човека или изобщо да го лишим от живот - разликата е само в степента на действие. Извършили сме насилие спрямо него, отнели сме му енергия." Интернет общуването (в частрност един форум и още по-частно този форум) има способността да спестява време.
3. Могат и да се провеждат някои леко научни дискусии. Е, щеше да е добре, ако и някои преподаватели поглеждаха поне по малко на форума, но и така може да стане понякога що-годе прилично разговорче. Ето, наскоро с fair си поговорихме малко по физика. Не че се получи кой знае какъв ефект, но и тя питаше за прекалено "висша" материя. От друга страна, често ми се случва да обяснявам на разни хора по разни форуми различни неща от областта на физиката (не на този форум де, но какво пречи и тук да стане). Ако имам някакъв проблем от областта на правото (например) защо да не взема да попитам тук и някой студент от Право да ми отговори? Същото за химия, биология, математика, история... Или поне да ме насочат към по-сериозен източник.
4. Могат да се обсъждат някои елементи на "Студентския живот". Защо да не се обсъждат местата със специални промоции за студентски "купони"? Къде около Ректората можеш да намериш нещо за хапване/пийване на
нормални цени? Каква гадост е имало днес в стола X? Защо студентките тази година не са толкова секси като предните години (или май ние остаряваме, а
)? Има ли смисъл от часове, започващи в 7.30?
5. Съобщения за и обсъждане на събития станали в Университета. Постоянно се изнасят разни лекции, семинари и представяния извън "нормалната учебана дейност".
6. Е, може и малко странични нещица да има, но нека са в някакви рамки. Когато най-голямата активност е в секция Public...
Толкова от мене. Спокойно може да ме мразите. Ако има желаещи за лична саморазправа, кажете си, стаята ми в Ректората не е тайна, ще я споделя с желаещите.