Едно добро и може би мъдро утро на всички,
Вижте, наистина напоследък се пооляхме с емоцията. Хубаво би било ако в следващите постове си спестим охарактеризирания на някои потребители или постъпките им. В крайна сметка в момента е ясно, че на всички тук им пука за форума, ясно е че има проблем и е ясно, че бива да го решим. За решението може би ще се наложи да сме по-толерантни един към друг (може би и отстъпчиви, въпреки че има доста засегнати)... аз мисля, че мога да направя това.
Ясно е, че и без петли съмва, но винаги е по-приятно когато съмне с тях... ясно е, че и без 10-20 човека тоя форум ще го има, но винаги е по-добре да има повече ентусиасти... а най-ясно от всичко е, че и без мен в ПУ ще има форум, мрежа, някви авангардни услуги...
От цялата тази история съжалявам най-много за това че умни и интелигентни хора, от едно котило - Пловдивския университет се фъчкаме един на друг кой по-по-най, показваме мускули и се доказваме един на друг... а помислете, колко по успешни бихме могли да бъдем ако работим заедно и не си натриваме носовете взаимно. В ПУ има нужда да се деплойват примерно много мрежови услуги, услуги за които аз просто нямам време. В момента CISCO примерно ни подаряват (на ПУ) 4 маршрутизатора за IPv6 обучение, няма ли да е жалко ако не използваме това и не го правим заедно с ФМИ? Помислете колко знания, опит и активности бихме пропуснали карайки се междувременно... и т.н., интересни задачки - бол. От сичко тва писане искам да разберете гледната ми точка, а тя не е против никой... разбирам негативната емоция на някой към мен, до някъде породена от моята арогантност и може би от тва, че изнервен покрай другата работа нямам нерви да се аргументирам спокойно във форума (това допускам, че е така и за повечето от вас).
Относно Public или новия Open форум за общи дискусии: fair, аз мисля че в един университетски форум е добре да говорим за обществени проблеми, като изразяване на гражданска позиция, актуални събития, противоречиви мнения и дори политика (виждате ли и аз променям позицията си)... разбира се силно искам тези дискусии да се водят в добрия тон, така че един ден да не ни е срам от написаното, да не дразним постваите и т.н., аз мисля че на цената на малко по-малко емоция и доказване във форума може да стане...
Ами това е. За съжаление утре изчезвам от БГ за около 2 седмици и от 12.09. съм плътно на линия всеки ден в ПУ със задочници. Бих се радвал ако междувременно стигнем до някво решение.