Здравейте, момичета и момчета!
Искам само да ви обясня, че реалността е съвсем друга и ако смятате да се реализирате с филология ще срещнете много трудности и най-вече ще трябва да направите много компромиси.
Ако не сте вманиачени в идеята да станете нископлатени бюджетни служители от рода на учители, канцеларски плъхове или журналисти, както и преводачи на свободна практика, където може и да ви платят - ама може и да не ви платят мизерно хонорарче; ако родителите ви не са свръхбогати, че да учите за удоволствие; ако не емигрирате с цел брак в дадена страна или сте здрави психически и физически побързайте да смените попрището си.
Нещата изглеждат розови, когато си на 20.
Когато си на 30 мизерията вече така те е гушнала, че имаш само едната гордост "какъв филолог съм!" и "о, боже, та аз не правя граматически грешки, какъв съм готин".
И на кой му пука? Хората си карат БМВтата, строят хотели по морето, а нашия брат филолог с мизерната ризка, зализан перчем и счупените очилца е готов даже да си продаде и писалката за малко парички да скърпи бюджета си.
Оставете нереалистичните си мечти. Научете се сами да изкарвате парите си, млади хора, а не да зависите от шеф, по-глупав и от баба Пена, комшийката.
Това е реалността. Не можем да я променим - значи трябва ние да се променим
Дано с нещо да съм ви помогнала, драги мои!