Прочетох цялата тема и честно казано изключително се издразних от доста от коментарите в нея. И все пак от позицията на човек, който не е особено обвързан с този форум или с който и да е друг, но пък редовен посетител на много такива, мисля че мога да изкажа доста обективно мнение.
Най-напред ме възмущава начина, по който някои от вас говорят за потребителите, особено за "малоумните" постове на кандидатстудентите. Това, че хората са незапознати, далеч не ги прави малоумни и не мисля, че е ваша работа да обиждате по този начин. Винаги съм смятала, че целта на всеки форум е да бъде по-посещаван от възможно най-много хора. Вярно е, че на моменти е възможно да се срещне някой не-на-място или обиден коментар, който трябва да бъде изтрит или ако е тема съответно да се заключи, но решението НЕ е в това да бъдат наричани потребителите с обидни епитети, най-малко върви такива неща да се чуват от устата на модераторите или дори на самия администратор.
Голямо чудо, че някой си търсел теми по биология и дал теледон за контакт. Разликата между тях и продажбата на семки за световното, както изключително образно направи сравнение един от вас, е че тези теми са си точно по кандидатстудентски проблем - т.е. човекът си търси нещо за кандидатстването и който би могъл - съответно помага. Във форума на СУ примерно си има цяла тема за онлайн теми и обмен на теми между потребители, не виждам на вас тук какво ви пречи един простичък пост.
В заключение само ще кажа, че тоя форум все така няма да го бъде, докато повечето от вас не се научат как да се отнасят с потребителите, защото именно тия последните са дошли тук с някаква цел, може да зададат някой "малоумен" въпрос, на който ще им е нужен отговор. Не може всичко да е високо интелектуално и да отговаря на високите ви изисквания...
Съжалявам, ако съм засегнала някого, просто това мисля аз, а вярвам и други. Постът ми може да бъде и изтрит, но това няма значение, тъй като вярвам, че хората, към които го отправям, ще го прочетат.