povecheto studenti na FMI ne se chuvstvat chast ot universiteta da ne kaja vsichki (bez Lia)
Незнам какво говори това за вашия факултет?! Надявам се, че не всички студенти от ФМИ са на това мнение. Самочувствието ви е неоправдано. Ако можеше да сте толкова единични и отцепени от университета, защо не се отделите наистина. Щом се чувствате такива, станете такива. Все пак вие не сте студенти на ПУ, а сте ФМИ-сти-нали така!
Изборът на ректор е важен. (кой ще бъде човекът, който ще пие кафе с политиците, прави поразии и пречи на ФМИ през следващите години ;) ).
Моля те artanis, ти си толкова далече от тези неща, че не ми се мисли направо. Да, избора на Ректор е важен и не се подигравай така с този орган, защото той е представител на университета и заслужава уважение. Ти не си компетентен да кажеш той какъв е и как точно изпълнява правомощията си. Пък и не може да се отрече, че той направи много повече от неговия предшественик.
15% е незначително, но според мен студентите от ФМИ би трябвало да дадат гласа си, освен ако всичко не е нагласено предварително.
Относно 15 % - ти въобще не си наясно какво е това кворум, списъчен състав и въобще неща от този тип, защото 15 % може да са не просто важни, а особено важни в някои случаи. Това дали е нагласено или не определя Контролната комисия, в която също има квота за студентите (да не повярваш, че тези студенти ги има навсякъде).
Тогава е по-добре да се бойкотират изборите.
Бойкот на изборите казваш- ами нито ти, нито ФМИ са достатъчни, за да има бойкот на изборите. Съжалявам!
Смятам че ще бъде добре да анализирате ситуацията и хората, които се кандидатират: кой е бил сътрудник на ДС, кой си има незаконен частен университет и има ли изобщо добър кандидат.
Ти да не би да си най-подходящия кандидат. Така като чета доста ги разбираш нещата. Пък и опит имаш в областта сигурно, че и информация от ДС. Да се надяваме, че Лия няма да анализира ситуацията и хората като теб, защото ще сме загубени поради неясен поглед върху нещата.
П.С. Аrtanis не е нужно да репликираш. Това няма да промени виждането ми, както и това на много други хора.