Има една книжка, "Пътеводител на глактическия стопаджия". Там има едни момчена, викат им Вогони. Е те там ви е примера какво става с много правила. За чий... кеф... трябва за всяко дребно модериране да се ровя по правилата за да ти цитирам точки, а? Хич не са 3 секундите, да ти кажа, от позицията на някой, дето се занимава с тая работа вече повече от 2 години.
Не знам защо всички си мислят, че във форумите по Интернет има (или трябва да има) свобода на словото и "демокрация". Такова нещо няма по принип, вие тука ще ми го търсите. Форумите, да ви кажа, както и почти всяко нещо в Интернет са продукт. И като почти всеки продукт (включително и в реалния живот), той се предоставя и ползва
"as it is" - така, както е. Като си купуваш хляб не почваш да предявяваш претенции колко мая има в тестото, нали? Не даваш акъл на пекаря колко сол да слага. Ако не ти харесва - не купувш/ползваш. Единствената причина гласът на потребителите да се чува е конкуренцията. Както добре се виждаше преди 20-тина години, при липса на конкуренция никой не слушаше хората. То и сега монополистите (енерго, ВиК, топлофикация) се съобразяват само и единствено със закона, но не и с потребителите си. Те могат да се оплачат само пред закона, не и пред съответния предоставящ услугата. И ако в реалния живот последния механизъм по който да принудиш дори и монополиста да те слуша е бойкота - не позлваш, не плащаш и той страда, защото все пак разчита на твоите пари, то тук такова нещо няма. Хората от поддръжката на форума до един
даваме по нещо (основно време и нерви, но и това ако е малко...), а не получаваме. Вместо да целувате краката на Наско, за това че въобще има къде да се лигавите/информирате/каквото-там-правите-тук, вие постоянно му мрънкате. Тук той е абсолютен монарх. Точка. Евентуално си е харесал няколко души, на които е делегирал част от "властта" си (то пък голямата власт...

) и дотам. Да, идеята ни е ("ни" понеже за момента поне и аз съм от тях) да направим нещо полезно и приятно за вас.
НО! Но, това не значи, че ще се съобразяваме със всяко капризче на всяко мрънкало, което е отделило 2 минути да се регне. Да, аз (а очевидно и НАско и Дони) сме склонни да изслушваме идеи. И дотам. Не сме длъжни, да се съобразяваме с тях.
Не сме длъжни, да се обясняваме за всяко свое действие. Ако не ви харесва - е, в Интернет концпцията за конкуренцията поне важи, тук монополисти няма. Вместо да минавате с номера "Щом на теб не ти се занимава дай на мен", зщао не хванете един бепзлатен форум (каквито има доста), да го кръстите forumPU.net или нещо подобно и да видим. Аз дори съм готов да подкрепя популяризирането на един такъв форум. И да видим. Защото всеки може да говори/пише. Ама за другото се искат качества.
Наско, Дони и който още иска, нека наистина седнем на една срещичка. Няма нужда да е скоро - аз на 15 Септември имам държавен изпит, другата седмица няма да съм в града, гледам и Наско до 11-ти няма да е свободен. Но да седнем и да поговорим. Ако межувременно са дадени някакви смислени идеи, ще ги обсъдим и ще видим.