Първо по темата : Тодор Чаушев ми каза че всеки студент в ФМИ може да получи безплатно Vista офиси както и всички девеплоперски продукти . Само че имало малки работи по активациите да ги наречем косури той ще ви обяасни.
Тодор Чаушев : т.е. всичко дето не е на Мсофт е в онези 3% ? и колко фирми в плд знаеш който използват мсофтски среди за разработка
малки глупави фирми с по 5-10 човека цялата фирма не ги броим като Дброс - средна заплата 200 лева и никои не работи там ( МФЦ 6.0)
Нормални пловдивски фирми
Верео Технолоджис - Java към .нет са 8 към 1 служителите в пловдив
Бианор - 6 човека май всичко Java
ПроксиАД - в момента сме 3ма пак само Java
З бургер отваряли офис в плд вече - само Java
браво аиде и старата ми фирма да сложим че с софииския офис са над 20 човека - тук са 8 - само Java.
и какво излиза НЕВЕРОЯТНО от всички изброени фирми т.е. фирми където има офис в софия + пловдив или пък офис в друга страна поне от известните за мен няма нито една с .нет хммм ако питаш мен
чудестни 3%

или чудесни 97%

Така че не ми казвай кое се търси

знам кое се търси факта е че от това което се търси в ФМИ са 6 предмета максимум ( от задължителната програма )
Какви технологии ползваме ние :
Oracle SQL Server - не виждам Микрософт
JBoss Application Server - последно не беше на микросфот ама ако са купили редхат може и да е на тях
Spring Framework - нямам идея; ) сигурно е МSPring не знам

Hibernate - това си е чист Microsoft нищо че също е на Jboss/Redhat ама горе доказахме че е на мсофт
Apaceh Struts - 100% e на мицрософт отдавна е ясно че микрософт притежават апачи и за това им правят продуктите толкова добри че да имат конкуренция
Java - е ... то Java че е на микрософт е ясно от години те сън кви са ? някви комплексари
използвано ИДЕ
Eclipse - определено микрософт са единствената голяма компаниа която не използва еclipse но не се знае новото VS ако е еклипс базирано може и да купят нещо
мале верно аз ползвам Мсофт на 97% .. а може би съм безработен ? верно как не съм се сетил

ААААААААА към фирмите горе ... Попороко кокороко на вълчанов фирмата

там май са повече .нет-аджии ама доклкото знам си търсят джавари имало недостиг бреи

п.п.
за справка
Addobe Flex Builder - Eclipse
IBM Rational Developer - ecilpse
MyEclipse - eclipse
Bea Workshop - Eclipse
Flash Builder - opensource proekt пак eclipse