Привет,
на въпроса на Ники Вълчанов : "А каква дисциплина би искала да има ?! "
бих отговорил с думи от отговора на A. Пенев : " ... криптография, асиметрични криптосистеми, електрони подписи, RSA и т.н." ... приемам неговото мнение за Магията на простите числа, като съвет, на който ще се опитам в най-скоро време да намеря реализация! Благодаря, за което!
Аз бих предложил като насока за избираема нещо, което да ни ориентира в Изкуствения интелект, би било интересно!
...
Относно Икономическите избираеми ... Колеги ... в света, хората с богата обща култура се ценят доста!!! Но и Breadfan си е доста прав, за дългосрочните планове!
А и не се знае с каква област може да те сблъска поредния ти проект на работното място ... така, че малко знания, но стойностни.
aJ|eKc ... относно ориентировката ... то си пише -> За всички
... но все пак наред с всичко, което Ни учат във факултета, нека да не забравяме, че ние сами трябва да се научим КОЕ е важното за нас!
Изключително прав си за това, че някои записват Избираемите само заради хубавото име ... тези някои ... просто не са ориентирани към какво се стремят ...
Аз бих предложил броя на избираемите да се разделя в съотношения каквото примерно се получава когато в една груба сметка се пресметнат общия брой студенти в Информатика, Математика, Математика и Информатика и Приложна математика ... по мои сведения ... мисля, че ние Информатиците сме мнозинството ;)
Мисля, че не е много правилно да се оплакваме затова какво ни предлагат от Управата на Факултета ... а и е редно ние сами да си търсим нови и нови дисциплини, както и сами да привличаме преподаватели, които да ги водят, както примерно прави майка ми ... детска учителка, но орпеделено с много хъс всячески се опитва да си привлече повече в нейния случай мениджъри, без да чака на Държавата. Ще ме попитате: "А какво получава тя?! ", ще Ви отговоря "Нищо!!!", единствено и само признание и то след определено време, НО С ЧИСТА СЪВЕСТ МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА ... Не мислите ли, че по този начин ... ще им покажем, че и в ФМИ Пловдив има интересуващи се и умеещи хора!? Всеки е чувал за единични бройки, които се реализират като Специалисти в нашата област ... но само тези единични бройки не могат да помогнат за нашето Благо, показвайки на света, че ФМИ Пловдив съществува.
Та, накрая като заключение ... конкретно към Г-н Пенев, ако има възможност нека отново сформира някоя факултативна дисциплина ... Ако имат възможност, нека това направят и колегите вземащи активно участие във форума ... сега може да не сме им благодарни .. но след време определено ще се сещаме за тях!