Вярно е, че ощетява. Три предмета изкарах при нея (програмиране, обектно-ориентирано програмиране, алгоритми и структури от данни) и на трите имам 5-ци. Някой веднага ще се намери да каже "Че тоя какво се оплаква? Петицата да не е малко?". Еми не е малко за някои, ама като съм писал за 6 и съм сигурен в себе си, че знам нещата, няма логика някой да ме смъква надолу.
Аз по подобие на колегата от горе съм се освобождавал по всички горепосочени дисциплини от практическата част на изпита като съм изкарвал на контролните максималната оценка, за да получа възможност за освобождаване. При програмирането не си спомням как протекоха нещата, но помня миналата година по ООП, че на изпита си разбирах въпросите и просто ги написах. Петица. Раздразних се, но после видях как всеки втори се оплаква от тройки и двойки, при това хора, които също са изкарали висока оценка на практическата част, та си казах, че явно е имало резачка за всички наред и няма файда да оспорвам оценката. Вчера обаче, когато ми беше изпита по алгоритми и структури от данни, аз отново нямах проблем с въпросите, отново изписвам 4 страници голям формат плътно с обяснения как и защо. Оценката пак петица. Този път обаче разни колеги ми обясняват, че имат шестици и дори, че не писали по всички въпроси. Не ми пречат те. Пречи ми, че вече има двоен стандарт, което е супер дразнещо и нечестно. Тъй като книжката ми беше връчена пред свършен факт със завъртяната оценка и поради липса на време не отидох да се изяснявам с доценката, но може би ще го направя на поправката, когато ще искам да разбера какво аджеба тия отличниците са направили повече, че да разбера как да се доусъвършенствам. В крайна сметка щом това ми е професията, хубаво е да се поучавам от светилата в академичните среди.
В заключение мога да ви кажа, че доц. Донева за мен не оценява обективно, дори оценява нечестно и това е едно нещо, което ме кара да ненавиждам обучението по информатика във ФМИ. Не преувеличавам, тъй като реално половината от информатичните дисциплини до момента ми ги е водила тази жена. От нея аз лично не съм видял нито качествено водене на лекциите, нито качествено оценяване.
Поздрави,
Антоний