Здравейте,
Ами оставих ви близо седмица да ме плюете на воля. Като гледам, не сте се справили много добре... За разлика от вас, аз нямам много време да пиша празни приказки по форумите (е, понякога се намира
"пс. сигурно си доста грозен...."
Сигурно. Не съм се влюбвал в себе си, за разлика от Вас. Но това, че Вие се харесвате, не значи че сте красиви, а това, че аз не се харесвам, не значи че съм грозен. Мога да пиша още много по тази тема, но едва ли има смисъл.
"пс2. Злобата на ТУ идва от грозните колежки и непоносимия, безплоден гърч в който са студентите там Бил съм там ... и то в специалност, Джорджи, в каквато КСТ изглежда, като да учиш за дюнерджия .. но ако искаш, да си програмист и да учиш - мястото е едно в Пловдив."
За грозните колежки само ще кажа, че предпочитам малко по-грознички, но по-интелигентни, отколкото красиви и тъпи. Ако е само за секс, красивите и тъпите са достатъчни, но за по-сериозни неща не стават. Естествено е тези, които не са много красиви, да компенсират с повече упоритост. Заради това, Мис ПУ е по-красива от Мис ТУ, но това има значение само 2 пъти седмично:) Ако искам да съм програмист и да уча, мястото е едно: ПУ ?!? Може би аз и още сума ти колеги сме някаква статистическа аномалия, която някакси не се вписва във Вашето твърдение...
"пичове само си чешите езиците."
Това е вярно. Общо взето, ако имаш потенциал няма особено значение къде учиш, що се отнася до стремежа към знания и развитие. Ако си галош, и в Кеймбридж да влезеш, няма да те огрее Бога на знанието. Но, въпреки това бих цитирал доц. Илчев : Програмирането е едновременно изкуство и инженерна наука. Точно заради това, съм на мнение, че всеки програмист трябва да има общи инженерни познания, за да е подготвен, ако се наложи да създава софтуер, който да решава инженерни проблеми. Имах учителка по информатика, завършила ФМИ преди много години, и самата тя ми сподели, че когато била на работа в Германия, нейният шеф и дал задание да напише драйвър за "една машинка дето се върти", а тя не могла да се справи (защо, ли?)...
"Дон Джорджио, да те светнем, че пък компилатора на С компилира до Асемблер - дай да пишем и учим направо Асемблер, а? Или направо в двоичен код да пишем инструкциите?"
Понякога се налага и това да се прави. Всеки метод си има предимства и недостатъци. Знаете ли, че една от многото технологии на Гоогле е данните, които статистически се налага да се четат по-често, да се записват на по-отдалечени от центъра на диска сектори, тъй като там четенето става по-бързо. (Линейната скорост е равна на ъгловата по радиуса)
"Евала!Явно в необятната изследователска дейност на ТУ най-сетне са внесли искрата на иновацията-нови методи за преписване и залъгване на преподавателите!На това ли ви учат в ТУ?Че всичко е оценки,олимпиади и състезания?Е,ако е така-много жалко.Знание без умение.Кажи сега,поне помниш ли и 30% от това,което си учил през първият семестър?"
Вие във ФМИ си мислите, че щом някой е отличник, значи непременно преписва и лъже. При вас може и така да е, но при нас, тези които се стремят да препишат, обикновено не успяват. Не става въпрос за знания и за умения. Става въпрос за това дали си способен да видиш логиката в нещата или не. Толкова ли не можете да го разберете. Аз съм взимал изпит с 6 само с един ден учене, тъй като беше логика и математика. Други, които се спукаха да правят пищови в най-различни размери и разновидности изкараха по-малко, щото бяха много заети да правят пищови, а не да проследят нещата.
"Виж ти, нов подход имат в ТУ за промиване на мозъци, да си вдигнат замиращите учебни планове (сигурно непроменени от 50 години) и безсмисленото сухо преподаване.
Аз само си спомням големите хармоники на няколко мои приятеля в ТУ-китната_ни_столица (такова нещо не бях виждал никога) описващи цели учебници по N-тата физико....химична дисциплина, която горките новобранци трябваше да попият като гъба и след това на изпита да изцедят на мега изпита - до тук не виждам къде точно те учат да мислиш, и още по-лошото точно като гъбата после в теб не остава нищо"
За този цитат прочетете още веднъж 1 параграф по-горе. Дано ви се набие в главата. Явно има хора, които като не могат да видят логиката в нещата се опитват да зубрят...
"В практиката?!?! Където ти се изсипват две елементарни формули и програма, с която да ги изчислиш."
Даа, този начин на мислене е .... елементарен.
"Реално, единствената светлина в тунела са учебниците Висша математика I,II,III,IV, за които дори не са отделени 4 дисциплини."
Само аз ли виждам факта, че ВСИЧКИ дисциплини в ТУ са математики (различни приложения) (освен физическото, химията и чертането).
"Ех, накрая и ти нещо да кажеш. Това е истината - от нас излизат даскали и адвокати, а от вас заварчици и пишман шлосери. Не знам защо си мислиш, че като си в ТУ все едно си влязъл във Харвард, може би защото като кажеш в щатите че си завършил ТУ не само че ще ти дават 343242384242 долара на месец"
Не съм казал, че съм в Харвард. Знам, че има още много да се иска от образованието в Пловдив. Далеч съм от мисълта, че щом съм в ТУ, значи съм хванал Господ за х..я. Но досега говорихме къде е по-хубаво да влезеш - в ТУ или в ПУ. Ясно е къде....
"жорджо ... 889....15 .. флиртче.цом. Ти си интелектуално (или ИТ) киче, разбираш ме нали ? Ти дори не можеш да усетиш, кога си нареден.. и ми търсиш доказателства в wiki, което си е детска енциклопедия ! Това че учиш за инженер в спец. КСТ .. не значи автоматично, че научаваш софтуерно инженерство ...... двете неща, колкото и трудно да ти е да го приемеш - нямат нищо общо. "
Пресмял се Хърбел на Щърбел:
Software engineering is the application of a systematic, disciplined, quantifiable approach to the development, operation, and maintenance of software, and the study of these approaches; that is, the application of engineering to software.[1]
Engineering is the discipline and profession of applying technical and scientific knowledge and utilizing natural laws and physical resources in order to design and implement materials, structures, machines, devices, systems, and processes that safely realize a desired objective and meet specified criteria.
Прочети внимателно двата параграфа и ако успееш, ще стигнеш до заключението, че едното се включва в другото. (Даже, ако не си разбрал са го написали: that is, the application of engineering to software.) За тези, които след толкова повторения, още не могат да го разберат ще го поента:
Инженер не е просто някакво съкращение пред името. Това е начин на мислене. Има хора, които са добри в това, има и хора, които цял живот не могат да стигнат до този начин.